کارگاه نقاشی هنر عاشورایی در حوزه هنری خراسان رضوی برپا شد+تصاویر

کارگاه نقاشی هنر عاشورایی در حوزه هنری خراسان رضوی برپا شد+تصاویر

کارگاه نقاشی هنر عاشورایی با تاکید بر اهمیت پرداختن به حقایق پنهان نهضت عاشورا در حوزه

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، کارگاه نقاشی سوگواره «هنر عاشواریی» با موضوع انتخاب فرازهایی عاشورایی از دو کتاب «سقای آب و ادب» و «پدر، عشق و پسر» به قلم سید مهدی شجاعی که در فراخوان دوازدهمین دوره این سوگواره و توسط حوزه هنری تهران مطرح شده است، با حضور استادان حسن یاقوتی و احمد خلیلی فرد از نقاشان مطرح کشور در حوزه هنری خراسان رضوی برگزار شد.

حسن یاقوتی در حاشیه برگزاری این کارگاه با بیان اینکه هنر عاشورایی به ویژه در عرصه هنرهای تجسمی نباید صرفا فقط به ظهر عاشورا و میدان نبرد بپردازد، گفت: فرازهای بسیار آموزنده و انسان سازی در زندگی امام حسین علیه‌السلام وجود دارد که قبل از واقعه کربلا رخ داده و به ثمر رسیده است؛ ارزش‌هایی نظیر صداقت، ایثار، عشق ورزیدن. در واقع تمامی یاران آن حضرت پیش از اینکه در کربلا  به شهادت برسند، شهید شده‌اند؛ منظور شهادت به معنای معرفتی آن است که جان خود را در دست گرفتند و بخاطر صداقت و درستی که از امام حسین‌علیه‌السلام دیده بودند با ایشان همراه شدند.

وی افزود: اما بسیاری از ما هنرمندان، پیام قیام امام حسین علیه‌السلام را در به تصویرکشیدن ظهر عاشورا خلاصه کردیم و کمتر در آثار خود به بیان روشنگری‌های قبل و بعد از واقعه کربلا پرداختیم که به نظر من چندان ایده‌آل نیست. زیرا هنر به معنای کشف نکات واقعی و پنهان یک موضوع است و در تمامی جنبه‌های انسانی می‌تواند تاثیرگذار باشد.

یاقوتی ادامه داد: یک فیلسوف  با تکیه بر استدلال به یک حقیقت پنهان می‌رسد و هنرمند از طریق کشف و شهود و معرفتی که براساس تجربه خویش به دست آورده است. در واقع یک هنرمند با نمایان کردن این کشف و شهود، مخاطب خود را در فهم حقیقت انسان‌سازی که در بطن موضوع اثرش وجود دارد، شریک می‌کند بنابراین میزان بهره‌‍‌مندی یک اثر هنری از کشف و شهود شخصی خالق آن را می‌توان ملاک و معیار سنجش آثار هنری دانست.

این استاد برجسته نقاشی، درباره پیشنهادات و توصیه‌هایش به هنرجویان گفت: هنرمندان پیش از انجام کار حرفه‌‌ای باید آموزش را جدی بگیرند. در حال حاضر متاسفانه سطح آموزشی هنرهای تجسمی در شهرستان‌های ما بسیار ضعیف‌تر و پایین‌تر از تهران است و باید در راستای کاهش این فاصله، برنامه‌ریزی شود. توصیه من نه تنها به شرکت‌کنندگان در کارگاه «هنر عاشورایی» بلکه به تمامی هنرجویان این است که سعی کنند بیشتر یاد بگیرند و در کار خود عجله نداشته باشند تا به نتیجه مطلوب برسند.

استاد احمد خلیلی فرد از دیگر نقاشان شناخته شده کشور نیز  با اشاره به اهمیت و تاثیرگذاری قیام بزرگ امام حسین علیه‌السلام، گفت: برگزاری عزاداری‌ها، سخنرانی‌ها و خلق آثار هنری مرتبط و... همواره با هدف زنده نگه داشتن و ترویج هرچه بیشتر فرهنگ عاشورایی انجام می‌شود اما چیزی که در این کارگاه و سوگواره هنر عاشورایی بیش از همه مورد توجه قرار گرفته است آموزش هنرجویان برای به خدمت گرفتن هنر دربیان یک مضمون اعتقادی، رفع ضعف‌ها و رشد و ارتقای آنان از طریق آشنایی با دیدگاه و تجربیات اساتید مختلف و... است.

وی افزود: در عرصه هنرهای تجسمی معمولا اکثر امکانات و فضاهای هنری آموزشی و نمایشگاهی در تهران متمرکز شده است لذا برگزاری این برنامه‌ها به شکل بین استانی در استعدادیابی و کاهش مشکلات هنرجویان برای ورود به عرصه حرفه‌ای موثر است چرا که هرکدام از آنان توانایی‌های متفاوتی دارند و باید راهکار مبتنی بر توانمندی هر فرد را به او توصیه کرد.   

 آثار منتخب این کارگاه برای داوری نهایی به دبیرخانه دوازدهمین دوره سوگواره هنر عاشورایی در تهران ارسال می‌شود.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران