همایش بین المللی جاده ابریشم زمینهساز توسعه گردشگری و اقتصادی همدان
مسئولان استان همدان و فعالان حوزه گردشگری از برگزاری همایش بینالمللی جاده ابریشم به عنوان فرصتی مناسب برای توسعه اقتصادی و گردشگری همدان یاد میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، ششمین نشست جهانی کشورهای مسیر جاده ابریشم تحت عنوان همایش بین المللی راه ابریشم، با حضور 40 میهمان خارجی از 14 کشور فرانسه، ازبکستان، آذربایجان، چین، روسیه، کرهجنوبی، ژاپن، بوتان، ترکیه، سوئیس، قرقیزستان، تاجیکستان، قزاقستان و نپال از یکم تا هفتم مهرماه امسال به میزبانی شهر همدان برگزار میشود.
میزبانی از این اجلاس به پیشنهاد و با پیگیری حمید بادامی نجات نایب رئیس شورای اسلامی، شهر همدان و نیز حمایت سایر اعضای شورا، شهرداری و استانداری همدان به پایتخت تاریخ تمدن ایران زمین رسید.
پیشتر کشورهای چین، اسپانیا، عمان و ازبکستان میزبانی از این اجلاس را برعهده داشتند و با توجه به پروژه ایران هراسی و منزوی کردن ایران که به سرکردگی آمریکا و همپیماننش در حال اجرا است برگزاری این اجلاس به میزبانی ایران میتواند بسیاری از نقشههای آمریکا و همپیمانانش را در این راه نقش بر آب کند.
جدا از اهمیت برگزاری این اجلاس در فضای سیاسی کنونی برای ایران و نیز توسعه همکاریهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشورهای عضو، میزبانی از همایش کشورهای راه ابریشم میتواند دستاوردهای مهمی برای شهر همدان از جمله معرفی ظرفیتهای گردشگری پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین به کشورهای خارجی عضو اجلاس و نیز معرفی و شناساندن آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی این شهر که قابلیت ثبت جهانی دارد به مسئولان یونسکو باشد.
همدان نگین گردشگری کشورهای جاده ابریشم
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به این که همدان نگین گردشگری راه ابریشم است، اظهار داشت: این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی خود در طول تاریخ به ویژه در دوران پس از اسلام مورد توجه کشورهای راه ابریشم بوده است.
حمیدرضا حاجی بابایی افزود: سپردن میزبانی از اجلاس کشورهای جاده ابریشم موید این نکته است که این شهر همچنان نقش غیرقابل انکاری در مسیر جاده ابریشم دارد.
وی با بیان این که امروزه همدان به عنوان پایلوت فرهنگی در کشور و حتی جهان شناخته میشود، گفت: زیرساختهای گردشگری شهر همدان شرایط خوبی برای پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که تصویب قطار شهری برای همدان، تصویب اتصال قطار همدان به غرب کشور و برخی دیگر از مصوبات مربوط به همدان در مجلس شورای اسلامی حکایت از توسعه این استان در حوزه گردشگری دارد عنوان کرد: به جرأت میتوان گفت همدان در چند سال آینده جز اولین مقاصد گردشگری در ایران میشود.
وی با اشاره به این که این شهر در سالهای اخیر با میزبانی از چند اجلاس بین المللی آوازه خود را بیش از گذشته در دنیا طنین انداز کرده است تصریح کرد: میزبانی از اجلاس جاده ابریشم نیز باعث میشود تا نگاه دنیا یکبار دیگر به همدان معطوف شود.
حاجی بابایی با تاکید بر آن که همدان نتوانسته به حق خود در ثبت جهانی آثار تاریخیاش در یونسکو برسد گفت: از اجلاس جاده ابریشم که با حضور مسئولان یونسکو برگزار میشود باید بهترین بهره را در این راه برد.
فرصتی برای به رخ کشاندن تمدن چند هزار ساله همدان
استاندار همدان نیز در جمع خبرنگاران میزبانی همدان از اجلاس جاده ابریشم را فرصتی برای به رخ کشاندن تمدن بزرگ و چند هزار ساله همدان به جهانیان خواند و اظهار داشت: شهر همدان تنها شهر دنیا است که در طول هزاران سال در همین نقطه جغرافیایی فعلی به عنوان شهر شناخته میشود.
سید سعید شاهرخی افزود: میزبانی از این اجلاس همانند میزبانی از اجلاس کشورهای عضو سازمان همکاری آسیا و اجلاس سازمان جهانی گردشگری که در سال 2018 در همدان برگزار شد میتواند بیش از گذشته همدان را در کانون توجه کشورهای جهان به ویژه کشورهای آسیایی قرار دهد.
وی راه ابریشم را بزرگترین میراث بشر که نقش سازندهای در تعاملات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جهان داشته است خواند و تصریح کرد: حضور سران یونسکو در همدان به بهانه برگزاری این اجلاس بهترین فرصت برای فراهم کردن شرایط ثبت جهانی آثار تاریخی و طبیعی استان همدان است.
شاهرخی برگزاری نشست گفتوگوی ادیان را در اجلاس کشورهای جاده ابریشم اتفاقی مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: همدان از دیرباز مهد ادیان مختلف بوده و پیروان ادیان الهی در صلح و آرامش در این خطه در کنار هم زندگی کردهاند.
وی توسعه گردشگری را از اولویتهای اصلی استان همدان عنوان کرد و گفت: توسعه حمل و نقل ریلی، هوایی و جادهای، گسترش مراکز اقامتی و تفریحی، مرمت آثار باستانی از جمله اقداماتی است که در استان همدان در راستای توسعه صنعت گردشگری صورت گرفته است.
پیشنهاد تاسیس دفتر یونسکو در همدان
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که برای معرفی هر چه بهتر این شهر به عنوان یک مقصد گردشگری باید از ظرفیت یونسکو استفاده شود اظهار داشت: در نشستهای تخصصی کشورهای جاده ابریشم تاسیس دفتر منطقهای یونسکو در همدان را ارائه میدهیم.
حمیدبادامی نجات افزود: یونسکو در ایران تنها در شهر یزد دفتر منطقهای دارد که به ثبت آثار جهانی این شهر کمک شایانی کرده است.
وی با اشاره به این که برگزاری همایش بین المللی جاده ابریشم به تاسیس دفتر یونسکو در همدان کمک میکند گفت: در صورت موافقت یونسکو با تاسیس دفتر در همدان زیرساختهای اولیه از جمله فضا و ساختمانی مناسب برای این دفتر فراهم خواهد شد.
عضو شورای اسلامی شهر همدان تصریح کرد: در خلال برگزاری همایش جاده ابریشم برنامهها و بازدیدهای متعددی را برای اعضای سازمان یونسکو و میهمانان خارجی حاضر در این همایش از سطح شهر همدان و آثار باستانی و طبیعی که قابلیت ثبت جهانی دارند در نظر گرفتهایم که میتواند کمک قابل توجهی به شناساندن این آثار به مسئولان یونسکو کند.
بادامی نجات با اشاره به این که برای تاسیس دفتر منطقهای یونسکو در همدان ورود استاندار محترم و استانداری همدان ضرورت دارد تصریح کرد: دومین پیشنهاد ما در این اجلاس این است که پروژه شناخت و کشف همدان که یک پروژه جهانی است با کمک یونسکو دنبال شود.
وی تاکید کرد: درصدد هستیم تا سیتی برندینگ را هم در این نشست دنبال کنیم تا چند برند خوب برای معرفی صنایع دستی و سوغات همدان معرفی شود.
همایشهای بین المللی زمینهساز توسعه اقتصادی و گردشگری
شهردار همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که دبیرخانه همایش جاده ابریشم به شدت در تکاپوی میزبانی شایسته از میهمانان این اجلاس است اظهار داشت: انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 و میزبانی از فعالان گردشگری جهان در این سال نقش پررنگی در معرفی همدان به عنوان مقصد توریسم بین المللی داشت و امیدواریم از اجلاس جاده ابریشم نیز در همین راستا استفاده کنیم.
عباس صوفی افزود: از اهداف مهم دیگر در قبول میزبانی همایش کشورهای جاده ابریشم توسعه گردشگری و تحکیم مباحث فرهنگی کشورهای عضو است.
وی عنوان کرد: معرفی هر چه بیشتر ظرفیتها و جاذبههای گردشگر همدان و تلاش برای معرفی هرچه بهتر تعدادی از آثار باستانی و طبیعی همدان که قابلیت ثبت جهانی دارند از دیگر اهداف قبول این میزبانی است.
شهردار همدان با اعلام این که میزبانیهای بین المللی دروازه طلایی برای ارتقا سطح اقتصادی استان است گفت: شهرداران آسیا پیشنهاد میزبانی همدان از نشست هماندیشی مجمع شهرداران آسیا را دادهاند که از آن هم استقبال میکنیم.
صوفی در مورد برنامههای این همایش هم گفت: نشست اول در این همایش، کمیته هماهنگی میراث برای تثبیت ثبتهای زنجیرهای است.
وی افزود: نشست ادیان و معنویات در جاده ابریشم دومین برنامه همایش جهانی راه ابریشم است و سومین برنامه تخصصی این همایش با عنوان کنفرانس بین ادیان و فرهنگ در دانشگاه بوعلی سینا برگزار میشود.
وی تاکید کرد: در خلال برگزاری همایش جاده ابریشم نمایشگاهی با عنوان صلح نوشتههای جاده ابریشم برپا خواهد شد.
انتهای پیام/ ت