رویترز: آمریکا با اطلاع قبلی غیرنظامیان در «ننگرهار» را بمباران کرد
حمله هوایی آمریکا در حالی جان ۳۰ غیرنظامی افغان در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان را گرفت که از چند روز پیش روستاییان درباره برداشت محصول به مقامات دولتی اطلاع داده بودند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، 12 روز پیش از فصل برداشت جلغوزه والی «ننگرهار» نامهای از بزرگان منطقه «تنگه وزیر» دریافت کرد که در آن درج شده بود که 200 کارگر و کودک برای برداشت محصول به این منطقه میروند.
«رویترز» گزارش داد که ارسال این نامه به منظور حفاظت این کشاورزان و جلوگیری از آسیب دیدن آنها در درگیریهای نظامی در این منطقه بود.
باوجود ارسال چنین نامهای روز چهارشنبه 19 سپتامبر تنها ساعاتی پس از آنکه کشاورزان، کارگران و کودکان کار روزانه خود را در جنگلهای منطقه به پایان رساندند و در نزدیکی چادرهایشان آتش روشن کرده بودند یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به محل استراحت آنها حمله کرد و 30 غیرنظامی را کشت و 40 تن دیگر را نیز زخمی کرد.
این خبر ساکنان محلی را در شوک فرو برد و خشم آنها را از آنکه با وجود فرستادن چنین نامهای و دریافت تضمینهای امنیتی، این حمله رخ داده است را برانگیخت.
اکرم سلطان، یکی از بازماندگان این حمله که توانسته بود با شماری از کودکان از محل حادثه بگریزد، میگوید: ما دور آتش کوچکی نشسته بودیم و درباره وضعیت امنیتی در روستایمان صحبت میکردیم که ناگهان همه چیز تغییر کرد. آنها همه جا را ویران کردند.
سلطان یکی از 200 کشاورزی بود که برای برداشت محصول جلغوزه استخدام شده بود.
سالانه بیش از 23 هزار تن جلغوزه در افغانستان تولید میشود و صادرات این محصول از افغانستان به چین به بیش از 800 میلیون دلار رسیده است.
«سهراب قدری» از اعضای شوار ولایتی ننگرهار به رویترز گفت: طرفهای درگیر موافقت خود را درباره برداشت محصول اعلام کرده بودند و در این منطقه نیز هیچ فعالیت غیرقانونی انجام نمیشد اما با این حال پهپاد آمریکایی انسانهای بیگناه را کشت.
سخنگوی نیروهای آمریکایی در افغانستان ضمن تایید انجام حمله پهپادی توسط این نیروها مدعی شد که هدف حمله مخفیگاه تروریستهای داعش بود.
نیروهای آمریکایی بارها پس از کشتار غیرنظامیان افغان ابتدا مدعی شدهاند که هدف حمله مخالفان مسلح دولت افغانستان بوده و کشته شدن غیرنظامیان را تکذیب کردهاند اما حتی پس از تایید کشتار غیرنظامیان توسط سازمانهای بینالمللی نیز فرماندهی نیروهای آمریکایی تنها به ابراز تاسف بسنده میکنند و با توجه به مصونیت قضایی این نیروها امکان محکوم شدن نیروهای آمریکایی در افغانستان وجود ندارد.
انتهای پیام/.