مسدودی بیشترین مراکز اخذ رأی در ولایت‌های شمالی افغانستان؛ تهدید امنیتی یا مهندسی انتخابات؟

مسدودی بیشترین مراکز اخذ رأی در ولایت‌های شمالی افغانستان؛ تهدید امنیتی یا مهندسی انتخابات؟

کمیسیون انتخابات افغانستان در حالی از مسدود ماندن ۴۳۱ مرکز اخذرای در روز انتخابات به دلیل تهدیدات امنیتی خبر داده است که به گفته کارشناسان، اشرف غنی در بیشتر این مراکز از کمترین آرا برخوردار است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، کمیسیون انتخابات افغانستان، 431 مرکز اخذ رای را به دلیل آنچه که تهدیدات امنیتی خوانده می‌شود در ششم مهرماه سالجاری یعنی روز انتخابات مسدود اعلام کرده است.

مراکز اخذ رای مسدود شامل: 31 مرکز در بادغیس، 29 مرکز در بدخشان، 89 مرکز در بلخ، 12 مرکز در بغلان، 14 مرکز در تخار، 7 مرکز در جوزجان، 11 مرکز در سرپل، 20 مرکز در سمنگان، 66 مرکز در غور، 46 مرکز در فاریاب، 11 مرکز در فراه، 3 مرکز در کاپیسا، 7 مرکز در قندوز، 5 مرکز در قندهار، 20 مرکز در نورستان، 29 مرکز در هرات، و 31 مرکز در وردک هستند.

برخی کارشناسان بر این باورند که پراکندگی مراکز مسدود شده بیشتر در ولایت‌های شمالی و یک ولایت در مرکز همچنین تعداد کمی در غرب افغانستان متمرکز هستند.

به گفته آنها، وضعیت امنیتی این ولایت‌ها در مقایسه با برخی مناطق دیگر که مخالفان مسلح دولت در آن حضور دارند بطور نسبی بهتر است.

گفته می‌شود؛ در این ولایت‌ها که بیشترین مراکز مسدود شده را دارند، تیم «دولت‌ساز» به رهبری اشرف غنی از آرای کمتری برخوردار است.

«بشیراحمد ته‌ینج» عضو کمیته سیاسی احزاب سیاسی در این باره گفت: اقدام اخیر بخش امنیتی و کمیسیون انتخابات تردیدها درباره اعتبار انتخابات را افزایش می‌دهد. در مناطق مسدود شده، میزان مشارکت رأی‌دهندگان بالا است، بخش امنیتی با این مسئله جانبدارانه برخورد کرده است و با ما درباره اینکه چرا این مراکز مسدود خواهند ماند نیز مشورتی نشده است.

وی افزود: تهدیدات امنیتی در سراسر این کشور وجود دارد، چطور ممکن است در ولایت‌هایی که میزان مشارکت در انتخابات بالا است تهدیدات امنیتی نیز بالا باشد؟

«نور رحمان اخلاقی» عضو شورای رهبری «حزب جمعیت اسلامی افغانستان» نیز گفت: «کمیسیون به نامزدها گزارش مشخصی نداده که چه مراکزی مسدود شده‌اند. ما در نامه‌ای از آن‌ها خواستیم تا مشخص کنند چه مراکزی مسدود هستند تا ما نیز مشخص کنیم آیا این مراکز مورد تهدیدات امنیتی قرار دارند یا انتخاب این مراکز با انگیزه سیاسی بوده است».

به گزارش کمیسیون انتخابات افغانستان 675 مرکز اخذی رای با تهدیدات شدید امنیتی مواجه هستند و 907 مرکز دیگر نیز تحت تهدیدات متوسط قرار دارند.

«همایون جریر» عضو «حزب اسلامی افغانستان» نیز در این باره اظهار کرد: دست‌های مشخصی برای برگزاری انتخابات پرتقلب شریک هستند و یا به تقلب گسترده فکر می‌کنند زیرا آن‌ها می‌خواهند مراکز اخذ رای محدود باشد.

وی افزود که این دست‌های پنهان ممکن است عامدانه سبب ایجاد ناامنی در برخی ولایت‌ها شوند.

با این حال، برخی کارشناسان نیز هشدار می‌دهند که اگر انتخابات با تقلب همراه شود، بسیاری از نامزدان ریاست جمهوری نتیجه را نخواهند پذیرفت و افغانستان بسوی جنگ داخلی خواهد رفت.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت