وزیر ورزش: جریان حرکت اقتصاد مقاومتی در خراسان جنوبی روبه توسعه است
وزیر ورزش و جوانان در بیرجند و وزیر معین در بخش اقتصاد مقاومتی خراسان جنوبی در مجموع جریان حرکت اقتصاد مقاومتی استان را خوب ارزیابی کرد و گفت: علیرغم نگاهی که به این استان وجود دارد، ظرفیتهای خوبی در خراسان جنوبی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مسعود سلطانیفر ظهر امروز در حاشیه بازدید از طرح بومگردی منطقه گردشگری روستای چهارده بیرجند در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز توفیق پیدا کردیم که با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته در راستای طرح های اقتصاد مقاومتی به این استان سفر کنیم.
وی افزود: از بدو ورود به استان جلساتی در خدمت مدیران دستگاههای اجرایی بودهایم و در ادامه نیز بازدیدهایی از پروژههای اقتصاد مقاومتی خواهیم داشت.
وزیر معین اقتصاد مقاومتی خراسان جنوبی در مجموع جریان حرکت اقتصاد مقاومتی استان را خوب ارزیابی کرد و بیان کرد: علیرغم نگاهی که به این استان وجود دارد ظرفیتهای خوبی در خراسان جنوبی وجود دارد.
سلطانیفر با اشاره به اینکه امنیت در استان بسیار خوب است و زیرساختها فراهم است تصریح کرد: در خراسان جنوبی انرژی تامین شده است و امکانات ارتباطی مناسبی مانند راه آهن وجود دارد و روبه توسعه است.
وی از توسعه بخشهای صنعتی و اجرایی در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: علیرغم محدودیتهای منابعی که در کشور با آن روبه رو هستیم با عزم و ارادهای که در استان وجود دارد و تلاشهای دستگاههای اجرایی امید است بتوانیم برنامههایی که در راستای اقتصاد مقاومتی در حال شکلگیری هستند را تا پایان دولت دوازدهم اجرایی و به بهرهبرداری برسانیم و مردم از آثار و منافع آن بهرهمند شوند.
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه بخش خصوصی لازم است بیشتر به صحنه بیاید یادآور شد: بخش خصوصی باید هم در بخش صنعت و معدن و هم بهرهبرداری از معادن وارد کار شود.
سلطانیفر با بیان اینکه بخش خصوصی باید در توسعه صنعتی کمک کند اظهار داشت: در بخش گردشگری که دارای پتانسیلهای بالایی است باید بخش خصوصی ورود پیدا کند.
وی افزود: در حال حاضر دهها واحد بوم گردی در حال بهرهبرداری و دهها مجوز نیز صادر شده که آینده گردشگری استان را تامین میکند و برای آینده بسیار امیدوار کننده است.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه در صنایع جانبی مانند گلخانههای کشاورزی و افزایش تولید با استفاده از روشهای مختلف موفق بودهایم گفت: با توجه به مرزی بودن استان در قسمت تجارت قدمهای خوبی برداشته شده است.
سلطانیفر بیان کرد: با توجه به اقدامات انجام شده و مشکلاتی که وجود دارد، امیدواریم با کمک دستگاههای اجرایی و وزارت خانههای متبوع این مشکلات را برطرف کنیم و از ظرفیتهای خوب اقتصادی استان استفاده کنیم.
وی با اشاره به بخش ورزش استان یادآور شد: خراسان جنوبی جزو استانهایی است که در بخش ورزشی در برنامههای وزارت ورزش و جوانان در اولویت قرار دارد و منابع ویژهای را برای آن پیشبینی کردیم.
وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: امید است تا پایان دولت دوازدهم عقب افتادگیها را جبران کنیم و بسیاری از پروژههای نیمه تمام را به بهرهبرداری برسانیم تا جامعه ورزش و جوانان از آن بهرهمند شوند.
طرح توسعه کارخانه کویرتایر مورد توجه دولت است
مسعود سلطانی فر عصر امروز در حاشیه بازدید از شرکت کویرتایرم خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز ما در ادامه برنامه ها و بازدیدهای مان از واحد صنعتی و تولیدی کویرتایر که یکی از موفقترین شرکتهای تولید کننده لاستیک است بازدید داشتیم.
وی با بیان اینکه حدود 22 درصد لاستیکهای تولید شده در ایران در این واحد تولید میشود افزود: همچنین روزانه حدود 12 هزار حلقه لاستیک در این کارخانه تولید می شود.
وزیر ورزش و جوانان و جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در خراسان جنوبی با اشاره به اشتغال حدود یک هزار و 400 نفر در کارخانه کویرتایر بیان کرد: شرکت کویرتایر خوشبختانه یک واحد بسیار موفق در زمینه تولید، کیفیت تولید و تامین نیازهای بازار است.
سلطانی فر با بیان اینکه در این کارخانه یک طرح توسعه وجود دارد که میزان تولید خود را حدود 40 درصد افزایش میدهد بیان کرد: در این طرح حدود 60 میلیارد تومان به صورت ریالی و حدود 22 میلیون دلار به صورت ارزی اعتبار نیاز است که تاکنون حدود 10 میلیون دلار تامین شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا در دیدار با رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد طرح توسعه کویرتایر صحبتهایی انجام شد و ایشان نوید این را دادند که نیازهای ارزی و ریالی باقیمانده این واحد را از طریق سیستم بانکی کشور با تاکید ریاست بانک مرکزی تامین میشود.
وزیر ورزش و جوانان و جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در خراسان جنوبی با بیان اینکه با بهرهبرداری از طرح توسعه کویرتایر حدود 10 هزار تن بر تولیدات این کارخانه اضافه می شود یادآور شد: همچنین با اجرای این طرح نزدیک به 300 نفر اشتغال جدید ایجاد میشود.
سلطانی فر با اشاره به اینکه در طرح توسعه کویرتایر درصد قابل توجهی از نیاز بازار لاستیک کشور تامین خواهد شد اظهار داشت: با توجه به کیفیت موجود در بازار و پذیرش بسیار خوبی که در بازار برای استفاده از لاستیک های کویرتایر وجود دارد و همچنین با توجه به اینکه در مرحله بهره برداری تنه به تنه لاستیکهای خوب خارجی می زند ما امیدوار هستیم که در نخستین فرصت طرح توسعه به بهرهبرداری برسد و این واحد توسعه یابد.
وی به ظرفیتهای خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: خراسان جنوبی در همه بخشهای اقتصادی دارای ظرفیتهای خوب و امکاناتی است که نیاز به سرمایهگذاری دارد، به خصوص نیازمند سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
وزیر ورزش و جوانان و جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: هم در بخش معدن و صنایع معدنی، هم در بخش صنعت و هم در بخش کشاورزی برای باید بتوانیم سراغ واحدهایی برویم که بتوان تولید در واحد سطح را افزایش داد.
سلطانیفر با بیان اینکه در بخش گردشگری بهویژه در بخش کویرنوردی ظرفیت بسیاری خوبی را در استان شاهد هستیم بیان کرد: خوشبختانه با توجه به سیاستگذاری خوبی که در استان انجام میشود تاکنون همگرایی و همافزایی خوبی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: تصور بنده این است که بخش گردشگری به عنوان یک بخش زودبازدهی است که برای ایجاد اشتغال و ارزش افزوده نیازمند سرمایهگذاری زیادی نیست، بنابراین از طریق توسعه بومگردیها و سرویسدهی به کویرنوردان مختلف میتوان اشتغال قابل توجه و ارزش افزوده خوبی ایجاد کرد.
وزیر ورزش و جوانان و جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در خراسان جنوبی گفت: ما در بخش گردشگری کشور با یک حجم سنگین تقاضا از طرف گردشگران کشورهای اروپایی روبهرو هستیم، زیرا آنان در اروپا به اندازه کافی جنگل، دریا و سرسبزی دارند اما به دنبال آرامش کویر و شب های پر ستاره کویر هستند و حاضر هستند هزینه بسیاری را پرداخت کنند و به این منطقه بیایند و مسابقات رالی و جشنواره های مختلف را برگزار کنند.
سلطانیفر با تاکید بر اینکه در بحث محصولات کشاورزی نیز رویکردی که در استان آغاز شده است باید حمایت جدیتری شود اظهار داشت: در بخش فرآوری، صادرات و بستهبندی محصولات مختلف از جمله زعفران، زرشک و اناب و سایر محصولات جای کار بسیار است.
وی با اشاره به اینکه همدلی و همگرایی خوبی در استان وجود دارد و نوید آینده خیلی خوبی را می دهد تصریح کرد: خوشبختانه عملیات اجرایی راه آهن خراسان جنوبی بر اساس قولی که وزیر راه و شهرسازی داده اند احتمالا حدود 15 تا 20 روز آینده آغاز می شود، چراکه تاکنون مناقصه برگزار و پیمانکار انتخاب شده است و مشغول تجهیز کارگاه است.
ورزش و جوانان و جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در خراسان جنوبی گفت: انشالله کمی از شرایط تحریم بیرون برویم می توان در این منطقه پروازهای بیشتری گذاشته شود تا این پروازها به حضور سرمایه گذاران، نخبگان، فرهیختگان و نیروهای متخصص بیشتر کمک کند تا در کنار مردم استان به حرکت عمومی توسعه استان سرعت بدهند.
سلطانیفر با اشاره به تسهیلات بانک ها در بحث اشتغالزایی یادآور شد: در حال حاضر در سطح کشور با برنامهریزی بانک مرکزی، بانکها بهتر از گذشته همراهی می کنند.
مدیرعامل شرکت کویرتایر بر ضرورت تسریع در اجرای طرح توسعه این کارخانه و اختصاص ارز موردنیاز و تسهیلات ریالی از محل تبصره 18 تاکید کرد و گفت:کویرتایر الگوی موفق کارآفرینی و نماد بارز مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی در کشور است.
سیدمحمدحسین زینلی در بازدید سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان، جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی کشورو وزیر معین خراسان جنوبی از طرح توسعه و خط تولید این کارخانه اظهار داشت: با اجرای این طرح سالانه 10 هزار تن انواع تایرهای تمام سیمی سنگین به ظرفیت تولید این کارخانه افزوده میشود.
وی بیان کرد: طرح توسعه تایرهای تمام سیمی در این شرکت در راستای بخشی از نیازهای اساسی کشور در حوزه حمل و نقل با سرمایهگذاری 22 میلیون دلار و 600 میلیارد ریال اجرا میشود.
مدیرعامل شرکت کویرتایر مقابله با شرایط تحریم، افزایش اشتغال و تولید ملی و نفوذ تکنولوژیهای نوین در استان و کشور را از جمله دستاوردهای این طرح برشمرد.
وی افزایش ظرفیت کارخانه برای دستیابی به ظرفیت اقتصادیتر (ظرفیت سالیانه از27 هزار تن به 37 هزار تن) افزایش تنوع محصولات کارخانه و انعطاف پذیری تولید و کاربرد تکنولوژی نو و بسترسازی تکامل تکنولوژیهای مورد نیاز را از جمله اهداف کلان اجرای این پروژه عنوان کرد.
زینلی کسب سهم بازار بیشتر، تامین بخشی از نیاز کشور به تایرهای سنگین آل استیل به منظور کاهش اتکای صنعت حمل و نقل به تایرهای وارداتی رااز دیگر اهداف کلان اجرای این پروژه برشمرد و تصریح کرد: چنانچه منابع ارزی از سوی بانک مرکزی تأمین شود این پروژه مهم در یک سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
زینلی با اشاره به اینکه بخشی از ماشینآلات طرح قبلا به ارزش حدود 9.6 میلیون دلار گشایش اعتبار شده است گفت: حدود 20 درصد پیش پرداخت ماشینآلات انجام و این بخش از ماشینآلات ساخته و آماده تحویل میباشد.
وی تایید اولویت اجرای این پروژه با توجه به نیاز مبرم کشور به تایرهای تمام سیمی و اشتغال بیش از 225 نفر در این پروژه را از اقدامات مورد نیاز در ستاد اقتصاد مقاومتی استان برشمرد و خاطرنشان کرد: با راهاندازی این طرح اشتغال مستقیم شرکت کویرتایر از 1420 نفر به 1645 نفر افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت کویرتایر با بیان اینکه وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی در اجرای این طرح همکاری دارند اظهار کرد: با توجه به نیاز شدید کشور به تولید تایرهای تمام سیمی باری و اتوبوسی برای ناوگان حمل و نقل کشور وزیر صنایع حمایت کامل دولت را از اجرای این طرح اعلام کرده که امیدواریم در مهرماه سال آینده شاهد راهاندازی و افتتاح این طرح مهم ملی باشیم.
وی با بیان اینکه در صورت عدم اجرای طرح توسعه این مجموعه در سال 1403 وارد حاشیه زیان و توقف تولید خواهد شد گفت: شرط تداوم حیات شرکت رشد ظرفیت تولید با اجرای طرح توسعه بلند مدت و کوتاه مدت است.
زینلی به مصادیق اقتصاد مقاومتی در شرکت کویرتایر اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده یک سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی و مشارکت آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی این شرکت با جمعآوری منابع اندک و انجام کارهای بزرگ و تأمین منابع 4200 نفر از 42 شهر کشور، نقش ارزشمندی در ایجاد و راهاندازی این مجموعه داشته است.
وی پیشتازی اقتصاد دانش بنیان را از دیگر سیاست های ابلاغی و مصادیق اقتصاد مقاومتی در این شرکت نام برد و تصریح کرد: کویرتایر به عنوان نخستین تولید کننده تایر سبز در کشور گام بلندی در تولید محصولات با فناوریهای روز برداشته است.
مدیرعامل شرکت کویرتایر با اشاره به تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار و رشدوبهره وری به عنوان دیگر سیاست ابلاغی و مصادیق اقتصاد مقاومتی در این شرکت افزود: کویرتایر نخستین سازنده پرس پخت تایر در کشور است که تاکنون با ساخت 8 پرس، بیش از یک میلیارد تومان در هرپرس صرفهجویی داشته است.
وی اولویت دادن به تولید محصولات راهبردی را از دیگر سیاستهای ابلاغی و مصادیق اقتصاد مقاومتی در این کارخانه برشمرد و افزود: کویرتایر پیشتازی در تکنولوژی رادیال استیل بلت در کشور را برای خود به ثبت رسانده و این افتخار برای همیشه بر تارک این مجموعه خواهد درخشید که برای نخستین بار در تاریخ کشور تکنولوژی تولید تایرهای رادیال سیمی را وارد کشور کردهایم.
مدیرعامل شرکت کویرتایر به تنوع بخشی و تولید مبتنی بر صادرات به عنوان سیاست ابلاغی در این بخش نام برد و گفت: طراحی و خودکفایی تکنولوژیکی تولید تایرهای CUV و SUV برای نخستین بار در کشور در این مجموعه محقق شده است.
زینلی رتبه اول در سالهای متوالیدر صرفهجویی انرژی برق با مصرف برق 13 درصد کمتر از معیار استاندارد، صرفهجویی در مصرف گاز با 36 درصد کمتر از معیار استاندارد و صرفه جویی در مصرف آب با مصرف 39 درصد کمتر از متوسط صنعت تایر را از دیگر سیاستهای ابلاغی مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف عنوان کرد.
شرکت کویرتایر در حال حاضر با ظرفیت 27 هزار تن تولید، انواع تایرهای سواری رادیال که معادل چهارمیلیون حلقه در سال می باشد فعالیت میکند.
انتهای پیام/ن