موزه دفاع مقدس اردبیل در خلسه مدیریتی؛ مطالبه جانبازان ۹ سال خاک خورد+تصاویر
موزه دفاع مقدس اردبیل به عنوان یکی از مهمترین پروژههای فرهنگی این استان به مدت ۹ سال است گرفتار باتلاق وعدههای مدیران شده و همچنان روبان بهرهبرداری را به خود ندیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، موزه دفاع مقدس اردبیل واقع در منطقه نمونه گردشگری شورابیل یکی از پروژههای شاخص فرهنگی استان اردبیل محسوب میشود که به تعبیر کارشناسان میتواند بخش مهمی از هویت تاریخی این استان را در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در سطح گسترده معرفی کند.
این موزه در 6500 متر مربع تعریف شده و به عنوان یکی از زیرساختهای کلیدی فرهنگی قرار است داشتههای این استان را به گردشگران و مسافران معرفی کند.
اما در حالی که بسیاری از استانها از طریق موزه دفاع مقدس توانستهاند هویت تاریخی خود در دوران دفاع مقدس را معرفی کنند، در خود استان اردبیل این موزه 9 سال است خاک میخورد و وعدههای پی در پی به جای آجرو بتن سهم آن شده و انگیزهای از سوی مدیران برای تکمیل آن دیده نمیشود.
جذب اعتبار، بهانه از مد افتاده
پیش از این در پاسخ به دلیل تاخیر چندین ساله این پروژه عمرانی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان اردبیل ضمن گلایه از نمایندگان مردم در مجلس گفته بود: نمایندگان استان ضمن مذاکرات و نشستهای انجام شده تا به این لحظه هیچ عملکرد مثبتی برای پیشرفت این پروژه انجام ندادهاند؛ ما باید بر این مسئله واقف باشیم که این مرکز مطالبه خانوادههای شهدا، رزمندگان و پیشکسوتان است.
علی واحد اظهار کرده بو: یکی از اهداف ما برای احداث این مجموعه علاوه بر حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس، ایجاد پاتوقی برای این عزیزان فرهنگی و انقلابی میباشد و ما انتظار داریم تا مانند سایر استانها دست به دست هم دهیم تا این مرکز فرهنگی به بهربرداری 100 درصد در موقع مقرر برسد.
وی که بارها قول بهره برداری از این پروژه در هفته مقدس امسال را مطرح کرده است، در حالی گلایههای خود را در بهمن ماه سال گذشته رسانهای کرد که عملا این پروژه با پیگیری خبرگزاری تسنیم اعتبار دریافت کرد اما همچنان روی بهرهبرداری را ندید.
تا جایی که به نظر میرسد 9 سال، زمان اندکی برای جذب اعتبارات یک پروژه عمرانی نیست و این مجموعه به عنوان مهمترین پروژه عمرانی اداره کل حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان گرفتار گلایه و وعده است اما در عمل هیچ تغییری در وضعیت این پروژه ایجاد نشده و مشخص نیست اعتبار درخواستی چرا نتوانسته این پروژه را به اتمام برساند؟!
قول مساعد مسئولان کشوری روی زمین ماند
از اساسیترین قسمتهای این مجموعه میتوان به آمفی تئاتری به ظرفیت 350 نفر، کتابخانه تخصصی به متراژ 250 متر و دو گالری هر یک به متراژ 1384 متر مربع میباشد که یکی به عنوان دائم و دیگری به عنوان گالری موقت استفاده خواهد شد.
این پروژه که در زبان مسئولان حیاتی و ضروری توصیف میشود از سوی مسئولان کشوری نیز وعدههای مکرر را به خود دیده اما همچنان خبری از افتتاح آن نیست.
در خرداد ماه سال جاری بود که رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس افتتاح این موزه در هفته دفاع مقدس را وعده داد.
سردار سرتیپ بهمن کارگر در دیدار با امام جمعه اردبیل اظهار داشت: در حال حاضر موزه دفاع مقدس اردبیل پیشرفت فیزیکی مطلوبی داشته و بهرهبرداری از این موزه مقدس همزمان با هفته دفاع مقدس انجام میشود.
وی با اشاره به این که موزهها برای ما حائز اهمیت هستند بیان کرد: موزههای دفاع مقدس ماندگار بوده و نقش اساسی در آشنایی اقشار مختلف با فرهنگ ایثار و شهادت دارند.
این اظهارات البته روی زمین ماند و مشخص نیست چرا به دلایل عدم تحقق آن در استان اردبیل رسیدگی نشده و حداقل وعده مقام کشوری به فرجام نرسیده است. چرا رگههای مدیریت جوانگرا در بنیاد حفظ آثار خشکیده و این پروژه که نماد رکود بسیاری از مطالبات حوزه دفاع مقدس است پیگیری نمیشود. در جلسه شورای حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نیز مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس از بهرهبرداری موزهای که خود گفته 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد حرفی به میان نیاورد و صرفا به فضاسازیهای شهری اشاره کرد.
وی در این جلسه صرفا گفته بود فاز نخست موزه دفاع مقدس به مرحله افتتاح رسیده و هماهنگی با صدا و سیمای اردبیل در راستای پوشش رویدادهای دفاع مقدس انجام یافته که امید میرود با هماهنگیهای به عمل آمده در این زمینه موفق عمل کرده و به تمامی اهداف خود جامه عمل بپوشانیم.
این در حالی است که بهمن 98 ، واحد، قول مساعد بهرهبرداری از این موزه تا هفته دفاع مقدس را با خبرگزاری تسنیم مطرح کرده بود.
بازی مدیران با واژهها در بهرهبرداری از یک پروژه عمرانی در وضعیتی است که هزاران سند و اثر از جانبازان، شهدا و ایثارگران محلی برای عرضه و نمایش ندارند. اسنادی که گواه رشادت در دفاع از هویت این خاک است و امروز به دلیل سهلانگاری و خلسه مدیریتهای پشت میزی رو به فراموشی است.
گزارش از ونوس بهنود
انتهای پیام/ ت