استاندار همدان: کشورهای عضو جاده ابریشم زمینه تحقق دیپلماسی فرهنگی را فراهم کنند

استاندار همدان: کشورهای عضو جاده ابریشم زمینه تحقق دیپلماسی فرهنگی را فراهم کنند

استاندار همدان گفت: جاده ابریشم می‌تواند زمینه مشارکت کشورها در عرصه تحقق دیپلماسی فرهنگی و توسعه روابط بین آنها را فراهم کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سعید شاهرخی پیش از ظهر امروز در اجلاس جهانی کشورهای عضو جاده ابریشم با بیان اینکه از توجه مجامع جهانی و به ویژه یونسکو به احیای جاده ابریشم قدردانی می‌کنم، اظهار داشت: برخورداری جاده ابریشم از جاذبه‌های بسیار جغرافیایی، تاریخی، باستان شناسی، علمی و فرهنگی می‌تواند زمینه‌ساز توسعه کشورهای این مسیر باشد.

وی موقعیت استراتژیک و ژئوپولتیک کشورهای مسیر جاده ابریشم را سبب رونق این جاده به عنوان معبری مطمئن و امن برای کاروان‌های تجاری دانست و افزود: از جمله اهداف این اجلاس می‌تواند احیای جاده ابریشم با رویکرد جدید و با در نظر گرفتن مقتضیات تاریخی، فرهنگی و اجتماعی دنیای امروز باشد.

 

استاندار همدان بیان کرد: تعاملات رخ داده در جاده ابریشم بیانگر مولفه‌های صلح بین ملت‌ها، گفت‌وگوی بین ادیان و تمدن‌ها است، بنابراین بحث دیپلماسی دینی نه تنها یک هدف بلکه یک وسیله است.

وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم با گفت‌وگو بین ادیان، صلح در جهان تحقق پذیرد و از تشنج‌هایی که دنیای امروز را متاثر کرده بکاهیم، پس جایگاه جاده ابریشم به عنوان نمادی از گفت‌وگوی درون تمدنی، همگرایی قومیت‌ها و تقویت زمینه‌های فرهنگی و اقتصادی در تحقق دستیابی به صلح منطقه‌ای و جهانی شدن بسیار قابل تامل است.

شاهرخی با تاکید براینکه اجلاس کشورهای عضو جاده ابریشم می‌تواند زمینه مشارکت بسیار مناسبی در تحقق دیپلماسی فرهنگی در توسعه روابط بین کشورها باشد، عنوان کرد: افتخار میزبانی این رویداد بین المللی به دلیل داشته‌های غنی استان همدان به این شهر رسیده است.

وی گفت: با مصوبه مجلس شورای اسلامی، همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده و با توجه به آثار به جای مانده در ادوار مختلف تاریخی، قدمت همدان به بلندای تاریخ است.

استاندار همدان با بیان این‌که وجود بیش از هزار و 800  اثر تاریخی و طبیعی که هزار و 65 اثر آن ثبت ملی شده است، ابراز کرد: همدان تنها شهر دنیاست که در طول هزاران سال در همین نقطه جغرافیایی به عنوان شهر شناخته شده است و آثار به جای مانده در تپه هگمتانه گواه بیش از 3 هزار و 200 سال سابقه مدنیت در کهن شهر همدان است.

وی با بیان اینکه همدان 500 سال تاریخ امپراتوری بزرگ ایران را در تاریخ خود دارد، گفت: وجود آثار تاریخی و طبیعی بی‌بدیل مانند تپه هگمتانه، آتشکده نوشیجان و غار علی‌صدر به عنوان منحصر به فردترین غار آبی جهان سبب شده تا همدان در طول تاریخ مورد توجه جهانیان قرار گیرد.

شاهرخی افزود: توجه به ظرفیت و داشته‌های غنی استان همدان در تمامی بخش‌ها به ویژه موقعیت ویژه در حوزه گردشگری استان همدان از جمله برنامه‌های دولت در استان است بر همین اساس  نیز اقدامات  مهمی انجام شده است.

وی با اشاره به توسعه حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده و گسترش مراکز اقامتیدر همدان گفت: امیدواریم با برگزاری این اجلاس ثبت جهانی آثار فاخر و منحصر به فرد استان همدان با سرعت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.

 انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon