هر روز قوی تر از دیروز؛ هراس نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی از قدرت پهپادی مقاومت

هر روز قوی تر از دیروز؛ هراس نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی از قدرت پهپادی مقاومت

صهیونیست‌ها در ارزیابی‌های امنیتی خود طی یک سال و نیم گذشته همواره موشک‌های نقطه زن مقاومت را به عنوان تهدید اول توصیف کرده بودند، اما اکنون گزارش مراکز پژوهشی آنها پهپادهای مقاومت را خطرناک‌تر از موشک‌های نقطه‌زن توصیف می‌کنند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، از زمانی که در پاییز 1396 مقاومت توانست یک هواپیمای اف 16 رژیم صهیونیستی را سرنگون کند، رژیم صهیونیستی به فکر بازنگری در راهبرد نظامی خود افتاد. راهبردی که یک سال قبل از آن برنامه ریزی شده بود با سقوط اف 16 در آسمان سوریه تغییری دوباره کرد و تمرکز آن بر موشک های دقیق و نقطه زن قرار گرفت. تمرکز رژیم صهیونیستی بر موشک های نقطه زن همچنان ادامه داشت تا اینکه مقاومت یمن با کمک پهپادهای خود عملیات های متعدد و از نظر کیفی متفاوتی را در منطقه به نمایش گذاشت. این عملیات ها که اوج قدرتشان را در ضربه زدن به آرامکو نشان دادند یک بار دیگر در کمتر از دو سال محافل فکری و پژوهش نظامی رژیم صهیونیستی را به بازنگری راهبرد نظامی شان مجبور کردند و این سؤال برای آنها مطرح شد که آیا هنوز موشک های نقطه زن تهدید اول رژیم صهیونیستی هستند یا اینکه قدرت پهپادی مقاومت، تهدید جدید این رژیم است؟

میکی سگال، رئیس بخش پژوهش ایران در اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی، آمان، در گزارشی مدعی می شود رژیم صهیونیستی که از پیشگامان به کارگیری پهپاد بوده حالا  خود با خطر آن روبرو است و باید با آن مقابله کند.

فناوری‌هایی که صهیونیست‌ها را متحیر کرده است

میکی سگال در گزارش خود به هدف قرار گرفتن رئیس اطلاعات نظامی نیروهای وابسته به منصور هادی در پایگاه هوایی «العند» در جنوب یمن- که ژانویه 2019 ، دی 1397، توسط پهپاد اجرا شد- اشاره می کند و درباره انتقال این فناوری به حزب الله لبنان و جنبش حماس در غزه هشدار می‌دهد. او علاوه بر این فن آوری، نسبت به انتقال فناوری قایق های انفجاری مجهز به جی پی اس برای هدف قرار دادن سواحل فلسطین اشغالی و سکوهای نفتی رژیم صهیونیستی هم هشدار می دهد.

ادعای احتمال به کارگیری پهپاد علیه رژیم صهیونیستی

در گزارشی که اندیشکده « مرکز امور عمومی اورشلیم » در خصوص به کارگیری پهپادها ارائه می کند حملاتی که طی ماه های اخیر- در منطقه انجام شده، به ویژه به کارگیری آنها توسط مقاومت فلسطین علیه اهداف رژیم صهیونیستی و حملاتی که انصارالله علیه عربستان انجام داد و آخرین آنها حمله به آرامکو بود مورد بررسی قرار می گیرد و نتیجه ای که از آن استخراج می شود این ادعا است که ممکن است ایران از پهپاد برای حمله به رژیم صهیونیستی استفاده کند او با تردید مدعی می شود که حمله پهپادی به عربستان و امارات، آزمایش و تمرین برای هدف قرار دادن رژیم صهیونیستی است.

توهمات حاصل از هراس صهیونیست ها

در سویی دیگر یک نویسنده صهیونیست در روزنامه «یسرائیل هایوم» خبر رونمایی پهپاد «کیان» در ایران را به منزله آغاز جنگ پهپادها توصیف می کند و می گوید ایران در راستای جنگ پهپادها یک پهپاد مهاجم جدید به نام «کیان» را رونمایی کرد. این نشان از این دارد که صهیونیست ها چقدر از قدرت پهپادها واهمه و هراس دارند.

تلاش برای مقابله با فن آوری پهپادی

کسانی که هراس موجود در جامعه امنیتی رژیم صهیونیستی از فناوری پهپادی مقاومت را در نوشته های خود منعکس می کنند در تلاش هستند تا با نشان دادن موانع و راهکارهای برون رفت از این هراس، آن را کمرنگ کنند.

توسعه سامانه گنبد آهنین

یکی از این راه های برون رفت اشاره به توسعه و تجهیز سامانه گنبد آهنین برای مقابله با پهپادها است. یک نویسنده صهیونیست اشاره می کند که شرکت «سامانه های پیشرفته دفاعی رافائل» از سال 2015 در حال توسعه سامانه گنبد آهنین برای مقابله با پهپادها است. سامانه گنبد آهنین اساساً با هدف مقابله با حملات موشکی و شکار موشک ساخته شده است اما او مدعی می شود شرکت نامبرده در تلاش است آن را برای مقابله با پهپادها نیز به روز رسانی و تجهیز کند.

سامانه گنبد پهپادی

صهیونیست ها مدعی اند در حال ساخت و توسعه سامانه رصد و مقابله با پهپادهای کوچک هستند و شرکت «رافائل» سامانه «گنبد پهپادی» را – که شبیه گنبد آهنین است- ساخته است. شرکت «رافائل» در سایت خود ماه گذشته میلادی مدعی شده بود پهپادهای کوچک خطی امنیتی هستند که باید راه حلی برای مقابله با آنها به دست آورد. این سایت مدعی شد فن آوری جدیدی را که با کمک لیزر می تواند پهپادهای کوچک را کشف و با آنها مقابله کند به دست آورده است.

فناوری پهپادها در دو نوع کوچک و بزرگ به کار گرفته شده در نوع بزرگ این پهپادها به اندازه یک هواپیمای جنگی هستند و امکان رصد آنها در ارتفاع پایین حتی با رادارهای معمولی ممکن است. اما نوع کوچک پهپادها بعضا به اندازه یک کودک یعنی حدود یک متر در نیم متر هستند که رصد آنها با سیستم های معمولی ممکن نیست.

در همین راستا شرکت «رافائل» 50 درصد از سهام شرکت «اروناوتکس» رژیم صهیونیستی را که متخصص توسعه پهپاد است به قیمت 242 میلیون دلار خرید. همچنین «رافائل» 50 درصد از سهام شرکت «کنفیت» رژیم صهیونیستی را نیز که تولید کننده بدنه پهپاد است خریداری کرد. معامله ای که قیمت آن هنوز فاش نشده است.

جمع بندی

گزارش هایی که این روزها از محافل نظامی امنیتی رژیم صهیونیستی در حال انتشار است از تمرکز این محافل بر روند توسعه قدرت پهپادی مقاومت حکایت دارد. صهیونیست ها به شدت از توانمندی های پهپادی مقاومت در منطقه شگفت زده شده اند و با عملیات هایی که در منطقه از این فناوری دیده اند به فکر یافتن راهکارهای متعدد برای مقابله با این فناوری شده اند. صهیونیست ها از یک سو این فناوری را در حال تبدیل شدن به تهدید اول رژیم صهیونیستی توصیف می کنند. از سوی دیگر از ضرباتی که ممکن است از این فن آوری دریافت کنند به شدت نگران اند لذا در حال تغییر برخی راهبردهای خود در عرصه پهپادی هستند. به نظر می رسد در آینده نزدیک شاهد تغییرات در راهبرد نظامی این رژیم در راستای مقابله با حملات پهپادی باشیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon