دیدگاه ظریف درباره شرایط اجازه بازرسی‌های فراگیر در ازای لغو دائمی تحریم‌ها

دیدگاه ظریف درباره شرایط اجازه بازرسی‌های فراگیر در ازای لغو دائمی تحریم‌ها

وزیر خارجه کشورمان دیدگاهش را درباره شرایط اجازه بازرسی فراگیر و جامع از تاسیسات هسته‌‌ای ایران در ازای لغو دائم تحریم‌ها اعلام کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با سی ان ان، پیشنهادی را برای تقویت توافق هسته‌ای 2015 میلادی مطرح کرده است، توافقی که ترامپ در سال 2018 از آن خارج شده است.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران آماده امضای پروتکل الحاقی است، پروتکلی که اجازه بازرسی فراگیر و جامع از تاسیسات هسته‌ای ایران را در زمان زودتر از تاریخی که در توافق هسته‌ای 2015 تعیین شده، خواهد داد. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز ممنوعیت تولید و استفاده از تسلیحات هسته‌ای را از طریق قانون اعلام می‌کنند.

وی در ادامه افزود: در مقابل، ترامپ هم باید تحریم‌های ایران را لغو کند. ما آماده هستیم اگر ترامپ واقعا درباره لغو دائمی تحریم‌ها در برابر خلع سلاح هسته‌ای دائمی جدی باشد. ایران هرگز کشوری نبوده است که تسلیحات هسته‌ای در اختیار داشته باشد ولی خلع سلاح هسته‌ای چیزی است که آنها دوست دارند آن را بشنوند.

ظریف اظهار داشت: اتخاذ اقداماتی برای تشدید کنترل‌ها بر برنامه غنی سازی اورانیوم ایران، مستلزم آن است که در مقابل چیزی اتفاق بیفتد که ترامپ گفته است آماده انجام آن است و این مساله باید به کنگره برود و در نهایت مورد تصویب قرار گیرد و این به معنای آن است که کنگره تحریم‌های ایران را لغو کند.

ظریف همچنین احتمال دیدار بین ترامپ و حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک را رد نکرده است.

وی در این باره گفت: اگر ترامپ آماده انجام آنچه که لازم است، باشد، این دیدار شاید انجام گردد.

این در حالی است که محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح روز دوشنبه به‌وقت نیویورک، در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه خبری ای‌بی‌سی (ABC News) در خصوص احتمال دیدار حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران و همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ، قاطعانه اعلام کرد که چنین دیداری انجام نخواهد شد.

ظریف در ادامه افزود: روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل احتمالا طرح‌هایی را برای تنش زدایی در منطقه رونمایی خواهد کرد. ما بر این باوریم که باید برای دستیابی به صلح، اعتمادسازی و تنش زدایی و حتی یک پیمان برای عدم تجاوز با یکدیگر همکاری کنیم. شاخه زیتون پیش از این نیز روی میز بوده است ولی ما بار دیگر آن را نشان می‌دهیم.

ظریف هفته گذشته نیز در مصاحبه با سی ان ان نسبت به وقوع یک جنگ تمام عیار در منطقه در صورت اقدام نظامی عربستان علیه ایران هشدار داده بود.

ظریف به سی ان ان گفت که تهران امیدوار است که مانع از منازعه در منطقه شود و ایران مایل به گفتگو با عربستان سعودی و امارات متحده عربی است. ولی ایران حاضر به مذاکره با آمریکا نیست مگر آنکه واشنگتن تحریم‌ها را لغو کند.

ظریف بار دیگر ادعاهای مطرح شده درباره دخالت ایران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را رد کرد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon