رئیس سازمان دامپزشکی: تب برفکی در کشور ۳۰ درصد کاهش یافت‌

رئیس سازمان دامپزشکی: تب برفکی در کشور 30 درصد کاهش یافت‌

رئیس سازمان دامپزشکی کشور از کاهش ۳۰ درصدی تب برفکی در طی سال گذشته و ۶ ماهه ابتدای سال‌جاری در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علیرضا رفیعیپور  در همایش  تب‌ برفکی، پیشگیری،کنترل و چالش‌های پیش‌رو که صبح امروز در سالن جلسات موسسه رازی حصارک  برگزار شد، اظهار داشت: بیماری تب برفکی یک بیماری خطرناک مسری است که از نظر اقتصادی پر هزینه‌ترین بیماری است.

وی با اشاره به اینکه در برخی اوقات متاسفانه کاهش تولید  ناشی از این بیماری صددر صد در در دام سبک و سنگین وجود دارد، افزود: در سال گذشته خوشبختانه با کاری که انجام داده ایم در این زمینه اتفاقات خوبی افتاد.

 رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه طی سال گذشته کمبود واکسن و یا اضطراب واکسن را برطرف کردیم، عنوان کرد: به اندازه کافی واکسن  در اختیار دامداران قرار گرفته است،  در سال‌ گذشته و 6 ماهه اول سال جاری برخلاف سال‌های قبل‌تر  تب برفکی 30 درصد در کشور کاهش داشته است.

رفیعی‌پور با اشاره به اینکه تب برفکی بیماری خطرناکی است و هزنیه های بالایی دارد که دامداری‌ها را دچار مشکل می کند،گفت: امیدوارم با اقدامات انجام شده بتوانیم کاهش این بیماری پر هزینه را اعلام کنیم

 وی گفت: واکسیناسیون تب برفکی  بر‌اساس برنامه ملی انجام  می‌شود و دزهای آن مشخص است و این دزها را به واکسن سازهای واقعی اعلام می‌کنیم. 

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به لزوم حمایت از محصولات داخلی در حوزه واکسن ادامه داد: هرمقداری که واکسن‌سازان  داخلی بتواند واکسن  تولید کنند ما  قطعا  در این  حوزه وارداتی انجام نمی‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه در ارتباط با آنفلو‌انزای فوق حاد پرندگان در سال 97 ما با بیش از 98 درصد کنترل آنفلو‌انزا داشته‌ایم  و امیدواریم در سال‌جاری این بیماری با در اختیار گرفتن واکسن و ایمن سازی  مرغ‌های تخم‌گذار کشور نگرانی بروز بیماری نباشیم، افزود: در تب کریمه مشابه سال‌های گذشته  برخی از هموطنان ما جان خود را از دست داده‌اند و تعدادی  مبتلا نیز و بهبود یافتند.

رفیعی‌پور با بیان اینکه بیماری تب کریمه یک بیماری رفتاری و انفرادی است  که افراد با رفتار مخاطره آمیز خود، دیگران را درگیر می‌کنند، عنوان کرد:  اگر مردم به توصیه‌های دامپزشکی عمل کنند ما در آینده حتی یک مورد گزارش تلفات یا تب کریمه کنگو  در کشور نمی‌بینیم.

وی ادامه داد: کشور  ما به یک ویروس آلوده شده ‌که کنه‌های ما به عنوان مخزن و انتقال این ویروس خطرناک هستند و دام‌های ما نیز اگر در محلی  غیر کشتارگاه ذبح شوند  و کنه را با سم پاشی از بین نبریم سبب بیماری و بروز تب کریمه کنگو می‌شوند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران