همدان| در بیمارستان شهید بهشتی چه می‌گذرد؛ بیمارستانی فوق‌تخصصی اما فاقد داروخانه

همدان| در بیمارستان شهید بهشتی چه می‌گذرد؛ بیمارستانی فوق‌تخصصی اما فاقد داروخانه

بیش از یک سال است که داروخانه بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی شهید بهشتی همدان در حالت تعطیلی به سر می‌برد موضوعی که سبب سرگردانی بیماران و همراهانشان شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، داروخانه مرکز آموزشی، تخصصی و فوق تخصصی شهید بهشتی همدان بیش از یک سالی است که به تعطیلی کشیده شده و بیماران و مراجعه کنندگان را با مشکل مواجه کرده است. اگر سری به این بیمارستان بزنید جای خالی داروخانه را در سالن اصلی و انتظار این مرکز احساس خواهید کرد.

درصد بسیاری از مراجعه کنندگان به اورژانس این مرکز نیازی به بستری ندارند بنابراین ترجیح می‌دهند داروهای خود را از داروخانه بیمارستان تهیه کنند تا اگر دستور داروی تزریقی در نسخه شان وجود داشت در همین مرکز انجام شود. اما متاسفانه نبود داروخانه در این بیمارستان سبب رنجش بیماران شده و آن‌ها مجبورند برای تهیه دارو به داروخانه‌های سطح شهر بروند و در صورت نیاز به تزریقات مجددا به بیمارستان برگردند.

همچنین اگر همراهان بیمارستان بستری نیاز به وسیله یا لوازم بهداشتی داشته باشند مجبورند برای مدتی بیمار را تنها گذاشته و برای خرید وسایل مورد نیاز از بیمارستان خارج شوند.

در روزهای گرم تابستان و یا روزهای سرد زمستان و یخبندان که تردد به سختی انجام می‌شود بیماران مجبورند از بیمارستان خارج شده و دارو را تهیه کنند.

به بخش اورژانس بیمارستان شهید بهشتی همدان می روم تا از نزدیک در جریان مشکلات نبود داروخانه در این بیمارستان قرار بگیرم. یکی از بیماران که بخاطر درد ناشی از سنگ کلیه به اورژانس این بیمارستان مراجعه کرده است به خبرنگار تسنیم گفت: درد امانم را بریده، با این وضعیت توانایی نشستن پشت فرمان و رانندگی را ندارم اما بخاطر نبود داروخانه در این مرکز مجبورم برای تهیه آمپول مسکنی که دکتر برایم تجویز کرده به بیرون از بیمارستان بروم.

این بیمار افزود: در یک سال گذشته به این بیمارستان مراجعه نکرده‌ام و نمی‌دانم چه مدت زمانی از تعطیلی داروخانه این مرکز می‌گذرد.

یکی از همراهان بیماران بستری نیز که با در دست داشتن فلاسک چای، یک بسته ایزی لایف و چند پماد در حال عبور به بخش بستری است در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه نبود داروخانه در این مرکز چه مشکلاتی را برایتان ایجاد کرده، اظهار داشت: خودتان که مشاهده می‌کنید برای خرید یک بسته ایزی لایف مجبور شدم تا داروخانه نزدیکی میدان بعثت بروم. در نزدیکی بیمارستان هم داروخانه وجود ندارد و به ویژه در ساعات شب مجبوریم با ماشین تا داروخانه بیرون از بیمارستان برویم.

این خانم ابراز کرد: چگونه می شود در این بیمارستان به این بزرگی و مجهزی یک داروخانه وجود نداشته باشد؟. بالاخره همراهان بیمار برای ساعات طولانی و از شب تا صبح در بیمارستان هستند و ممکن است در این مدت نیاز به وسایل بهداشتی داشته باشند یا داروی مصرفی  خود را در خانه جا گذاشته باشند، بنابراین وقتی داروخانه‌ای در بیمارستان نباشد مجبورند برای خرید یک قرص معمولی به بیرون از بیمارستانی بروند.

به سراغ یکی از پرسنل بیمارستان در قسمت صندوق می‌روم و از او سوال می‌کنم که چه مدت از تعطیلی داروخانه می‌گذرد؟ سری تکان می‌دهد و می‌گوید یک سال، شاید هم بیشتر... .

در تمام طول مسیر برگشت از بیمارستان به خانه، غرق در این پندارم که چرا مسئولان علوم پزشکی و معاونت غذا و دارو اجازه دادند این داروخانه به مدت یک سال در حالت تعطیلی قرار بگیرد. حتی اگر یک بیمار، تنها یک بیمار هم به این داروخانه نیاز ضروری داشته و با تعطیلی داروخانه مواجه شده باشد چه کسی جوابگوی او است؟.

داروخانه "سود" نداشت تعطیل شد

رئیس بیمارستان شهید بهشتی همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: یک شرکت دارویی در داروخانه بیمارستان شهید بهشتی مستقر بود و به بیماران خدمات دارویی ارائه می‌کرد. اما این داروخانه برای گردانندگان آن صرفه اقتصادی نداشت به گونه‌ای که در چند سال متوالی متضرر شدند.

دکتر محمد عباسی تصریح کرد: در طول چهار سال گذشته به طور مرتب از طریق دانشگاه علوم پزشکی مناقصه برگزار کردیم اما متاسفانه استقبالی صورت نگرفت و این شرکت نیز تقریبا دو سال پیش بود که از بیمارستان رفتند و داروخانه تعطیل شد.

وی با بیان اینکه این بیمارستان مریض‌های خاص خود را دارد، گفت: میزان مراجعه کنندگان به اورژانس این بیمارستان و بیماران سرپایی کمتر از سایر بیمارستان‌ها است و این امر برای داروخانه بیمارستان مقرون به صرفه نیست. از طرفی هم این بیمارستان در مکانی قرار نگرفته که بیماران رهگذری برای تهیه دارو از دارخانه بیمارستان استفاده کنند.

وظیفه ما پوشش صد درصدی مراجعه کنندگان است

رئیس بیمارستان شهید بهشتی همدان تاکید کرد: اگرچه میزان تقاضای دارو در این بیمارستان برای داروخانه اش مقرون به صرفه نیست، اما ما موظف به پوشش صد درصدی بیماران و مراجعه کنندگانیم و حتی اگر یک مراجعه کننده هم داشته باشیم موظف به خدمات رسانی هستیم.

عباسی افزود: چندین مرتبه با دانشگاه علوم پزشکی و معاونت غذا و دارو مکاتبه کردیم تا تدبیری برای حل مشکل تعطیلی داروخانه این مرکز بیندیشد. دانشگاه باید حمایت کند و غذا و دارو نیز در بحث تامین نیرو کمک کند.

وی با بیان اینکه بار کاری در این بیمارستان بسیار بالاست، ابراز کرد: این بیمارستان از نظر فضای فیزیکی، مبلمان و ارائه خدمات درمانی به بیماران عملکرد خوبی دارد و مشکل داروخانه هم باید رفع شود.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی همدان تصریح کرد: تا کنون هیچ بیماری به صورت مستقیم از نبود داروخانه به دفتر ریاست شکایت نکرده اما می‌دانیم که این کمبود، مشکلاتی را برای بیماران ایجاد می‌کند.

تکلیف دارخانه بیمارستان تا یک هفته آینده تعیین می‌شود

مدیر نظارت بر امور دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت: تا یک هفته آینده تکلیف داروخانه بیمارستان شهید بهشتی روشن می‌شود.

مرضیه مساعد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: متاسفانه داروخانه بیمارستان شهید بهشتی متقاضی ندارد و به دنبال یک شرکت واجد شرایط هستیم.

وی با بیان اینکه پیگیر راه اندازی این داروخانه و خدمات رسانی به بیماران هستیم، ابراز کرد: ظرف یک هفته آینده وضعیت این داروخانه تعیین تکلیف می‌شود.

به گزارش تسنیم،  اگر  را‌ه‌اندازی داروخانه در بیمارستان شهید بهشتی همدان برای شرکت‌های بخش خصوصی مقرون به صرفه نیست و تمایلی به فعالیت در آن ندارند باید مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و غذا دارو  با ارائه مزایا و طرح‌های تشویقی به شرکت‌های خصوصی زمینه ورود آن‌ها به داروخانه بیمارستان را فراهم کنند.

گزارش از فائزه محمدی

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon