کردستان| اینجا خبری از زیرساخت‌های گردشگری نیست؛ ۶۰۰ خانوار به دلیل نبود امکانات مهاجرت کردند+ تصاویر

کردستان| اینجا خبری از زیرساخت‌های گردشگری نیست؛ 600 خانوار به دلیل نبود امکانات مهاجرت کردند+ تصاویر

«آویهنگ» روستایی که به عنوان یکی از مقاصد گردشگری کردستان شناخته می‌شود، اما تنها اسم آن در میان مقاصد گردشگری ثبت شده و نبود امکانات مناسب ۶۰۰ خانوار این روستا را مجبور به مهاجرت کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، منطقه ژاورود از مناطق زیبا و دلنشین استان کردستان است که زیبایی‌های بی‌نظیری دارد، مردمانش در کشاورزی و باغداری بسیار توانمند و با سلیقه هستند؛ در این منطقه، روستای گردشگری آویهنگ در 56 کیلومتری شهرستان سنندج با حدود 850 خانوار واقع شده است.

مردمان بافرهنگ روستای آویهنگ با روحیه مهمان‌نوازی و معماری سنتی همراه با طبیعت زیبا توانسته‌اند گردشگران بسیاری را از اقصی نقاط کشور به خود جذب کنند؛ این روستا در حوزه اشتغالزایی، گردشگری، رونق و توسعه فرهنگی و اقتصادی دارای ظرفیت و پتانسیل‌های خاصی است اما متأسفانه جوانان این دیار مورد بی‌مهری و بی‌توجهی مسئولان قرار گرفته و برای تأمین امرا معاش خود آواره شهر و استان‌های دیگر کشور شده‌اند.

هرساله از جمعیت روستای آویهنگ کاسته می‌شود و جوانان روستا برای کسب درآمد ناچیز به شهرهای اطراف به‌ویژه دماوند روی آورده و سختی زندگی و دوری از خانواده‌ها را تحمل کرده تا به آب و نانی برسند.

هر چند روستای آویهنگ به‌عنوان یکی از روستاهایی گردشگری استان کردستان در نظر گرفته شده اما متأسفانه زیر ساخت‌های گردشگری در این روستا فراهم نیست.

صلاح نجاری زر، یکی از اهالی روستای آویهنگ و مسئول اقامتگاه بوم‌گردی به خبرنگار تسنیم گفت: روستای گردشگری آویهنگ دارای پتانسیل‌های بسیار خوب برای جذب گردشگر و ایجاد درآمد است

وی با بیان اینکه مسجد تاریخی و قدیمی آویهنگ از جمله جاذبه‌های تاریخی این روستا است، افزود: این مسجد با معماری زیبا، تزئینات تاریخی و هنرمندانه ساخته شده و آیات قرآن، تاریخ ساخت و نام خلفای راشدین بر سر ستون‌های آن حکاکی شده است.

روستانشین آویهنگی با بیان اینکه مرقد حاج حسن و امامزاده پیر عمر از دیگر فضاهای تاریخی و مذهبی روستا است، عنوان کرد: حمام تاریخی، کوه سنگ سرخ در نزدیکی روستا با 2567 متر مربع ارتفاع، منظره کوهستانی، باغ‌های سرسبز، حواشی رودخانه آویهنگ همراه با پوشش گیاهی و انواع گل و گیاهان رنگارنگ و دارویی از دیگر چشم‌اندازهای شگفت‌انگیز این روستاست.

وی بیان کرد: مردم روستای آویهنگ همچون سایر مسلمانان در مراسم مذهبی عید فطر، عید قربان، میلاد پیامبر(ص) به جشن و سرور می‌پردازند و نظام اقتصادی روستا برپایه فعالیت‌های زراعی، باغداری، و دامداری جنگل‌داری، پرورش زنبور عسل، صنایع دستی، و خدمات استوار است.

مسئولان تنها به نصب یک تکه تابلو "با عنوان روستای گردشگری آویهنگ" بسنده کرده‌اند

رمضانی یکی دیگر از اهالی روستای آویهنگ با بیان اینکه این روستای زیبا و کوهستانی با بافت مسکونی به‌صورت پلکانی و متراکم استقرار یافته است، گفت: باوجود همه پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های گردشگری، متاسفانه وضعیت کوچه و مسیرهای اصلی جاده وضعیت بسیار اسفناکی دارد به‌طوری که هیچ گردشگر و توریستی حاضر به گذر از این مسیرها نمی‌شود.

وی افزود: روستای آویهنگ می‌تواند یکی از قطب‌های جذب گردشگری استان باشد اما متأسفانه مسئولان فقط به نصب یک تکه تابلو "با عنوان روستای گردشگری" اقدام کرده و تنها نام گردشگری را یدک کشیده و اعتبارات و زیرساخت‌های گردشگری فراهم نشده است.

به گفته روستانشین آویهنگی، هیچ‌گونه زیرساخت‌های لازم برای جذب گردشگر و توریست فراهم نیست و این وضعیت را ناشی از بی‌توجهی و کم‌کاری مسئولان استان می‌دانیم.

وی که مسئول اقامتگاه‌های بوم‌گردی «ژاورود روستای آویهنگ» است، می‌گوید: در این شرایط کنونی و نبود شغل و درآمد با ایده و خلاقیت مکان بسیار جذاب و دیدنی برای اسکان مهمانان و گردشگران فراهم شده و از مسئولان انتظار داشتیم بیشتر روستانشینان را حمایت می‌کردند اما فقط با وعده‌ها و قول‌های پرداخت تسهیلات الکی دل ما را خوش می‌کنند.

رمضانی خاطرنشان کرد: خانه انصاف قدیمی در روستای آویهنگ که زمانی مکانی برای دادرسی امورات منطقه بود، به صورت مخروبه به حال خود رها شده در حالی‌که اگر این بنا بازسازی می‌شد، به مکانی دیدنی برای گردشگران تبدیل و جذابی خاصی داشت.

وی از مسئولان خواستار شد که به حوزه گردشگری واشتغال‌زایی بیشتر توجه کنند.

از عدم آنتن‌دهی تلفن‌همراه و اینترنت تا نبود فضای تفریحی در روستای آویهنگ

ماشاالله شریفی، یکی از مغازه‌دارهای روستای آویهنگ به مشکلات روستا اشاره کرده و گفت: وضعیت بهداشت سطح روستا بسیار ضعیف است گرچه خانه بهداشت و درمانگاه در این روستا ساخته شده اما خدمات درمانی آن به مردم بسیار ضعیف عمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه عدم آنتن‌دهی تلفن همراه و اینترنت، نبود راننده آمبولانس، نبود فضای تفریحی و ورزشی از دیگر مشکلات اصلی این روستاست، افزود: گرچه یک سالن ورزشی در این روستا احداث شده اما ورزشکاران حتی از یک توپ بازی هم محروم‌ند و نگهداری و تعمیرات این سالن در شرایط بسیار بدی قرار گرفته و هیچ مسئولی هم پاسخ‌گو نیست.

به گفته روستانشین آویهنگی، درآمد کشاورزی، دامداری و باغداری آویهنگ بسیار ناچیز و در حد 10 درصد است و مردم به دلیل نبود درآمد کافی، به شهرها مهاجرت کرده به‌طوری که‌ حدود 600 خانوار مردم این روستا فقط در شهر دماند «اطراف تهران» ساکن هستند.

اختصاص بودجه به روستاهای شهرستان سنندج بسیار ناچیز است

سعید رسولی، رئیس بنیاد مسکن شهرستان سنندج درباره وضعیت عمرانی و اجرای طرح هادی در روستای آویهنگ به خبرنگار تسنیم گفت: در سال 84، اقداماتی خوبی از قبیل اجرای دیوار حائل برای هدایت آب‌های رودخانه و اجرای فاز یک طرح هادی در این روستا انجام شد.

وی افزود: طرح هادی و سنگ فرش روستای آویهنگ در سال‌های گذشته انجام شده اما متأسفانه به‌دلیل پروژه‌های دستگاه‌های خدمات‌رسان، این طرح مورد تخریب قرار گرفته است.

رئیس بنیاد مسکن شهرستان سنندج، با بیان اینکه فاز نخست طرح هادی در معابر اصلی اجرا و در اعتبارات بعدی فاز دوم نیز اجرایی می‌شود، تصریح کرد: تاکنون در چند مرحله پروژه‌های عمرانی انجام شده اما به‌دلیل نبود اعتبارات کل کارها انجام نشده است.

وی گفت: از سال 83 تا سال 85، حدود 115 میلیون تومان اعتبار برای عملیات اجرایی پی‌کنی و خاکبرداری به میزان 1665 متر مکعب، سنگ فرش به متراژ 2240 متر مربع، دیوار چینی به متراژ 1372 متر مکعب و جابه‌جایی 15 تیر برق هزینه شده است.

رسولی عنوان کرد: برای در حال حاضر 400 میلیون تومان برای آسفالت و 50 میلیون تومان برای اجرای سنگ فرش کوچه و مسیرهای اصلی روستای آویهنگ در نظر گرفته شده اما به صورت کلی این روستا نیازمند اعتبارات جهشی مناسبی است.

وی با اشاره به اینکه 370 سند روستایی به اهالی روستای آویهنگ تحویل داده شد، اذعان کرد: متأسفانه اختصاص بودجه به روستاهای حومه شهرستان سنندج بسیار ناچیز است.

رسولی با ادعای اینکه شرکت گاز استان کردستان آسیب زیادی به طرح‌های عمرانی بنیاد مسکن می‌زند، خاطرنشان کرد: با اتمام پروژه‌های عمرانی در روستاها، حفظ و نگهداری طرح‌ها به دهیار و شوراها تحویل داده می‌شود.

در ادامه تصاویری از وضعیت کوچه‌های خاک، مسجد و دستپخت زنان روستای آویهنگ را می‌بینید:

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon