شیوع ناهنجاری مادرزادی در نوزادان عامل افزایش ۴.۸ درصدی سقط درمانی در کردستان

شیوع ناهنجاری مادرزادی در نوزادان عامل افزایش 4.8 درصدی سقط درمانی در کردستان

آمار مراجعین سقط درمانی در کردستان در پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴.۸ درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، هر ساله افراد زیادی به مراکز پزشکی قانونی سطح کشور مراجعه کرده و متقاضی سقط درمانی هستند که پس از بررسی شرایط و مدارک پزشکی، برای برخی از آنان مجوز سقط صادر می‌شود.

خبرنگار تسنیم باتوجه به اهمیت موضوع سقط جنین نه‌تنها در استان کردستان بلکه در سطح کشور و وجود یک‌سری ابهامات و‌ سئوالات در این زمینه با زهره سلیمانی یکی از پزشکان متخصص پزشکی قانونی سنندج به گفت‌وگو نشسته که در ادامه مشروح آن از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

تسنیم: روند بررسی و‌ صدور مجوز سقط درمانی جنین را توضیح دهید؟

سلیمانی: براساس ماده واحده سقط درمانی با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تأیید پزشکی قانونی مبنی بر بیماری جنین که به علت عقب افتادگی یا ناقص‌الخلقه بودن موجب حرج مادر و ‌یا بیماری مادر که با تهدید جانی مادر توأم باشد قبل از ولوج روح (چهارماه) با رضایت زن مجاز،  مسئولیتی متوجه پزشک مباشر نمی‌شود.

 این قانون در دهم خردادماه سال 84 مصوب مجلس شورای اسلامی و 25 خردادماه همان سال نیز مورد تائید شورای نگهبان قرار گرفته و متخلفین از اجرای مفاد این قانون، به مجازات‌های مقرر در قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شوند.

در گذشته و قبل از تصویب قانون مربوط به سقط درمانی در سال 84، در صورت محرز بودن هر ناهنجاری و بیماری در جنین به هیچ‌وجه اجازه سقط جنین صادر نمی‌شد.

تسنیم: مجوز سقط جنین چه زمانی صادر می‌شود؟

سلیمانی: مهمترین عامل صدور مجوز سقط جنین در سن بارداری کمتر از 19 هفته است؛ شخص بعد از مراجعه به مرکز پزشکی قانونی و ارائه کلیه مدارک پزشکی مبنی بر ناهنجاری جنینی و یا یک بیماری خاص، آنها را با دستورالعمل ارائه شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور مطابقت داده و‌ در صورت تائید، مجوز برای وی صادر می‌شود.

در صورتیکه سن بارداری بیش از 19 هفته باشد، ‌با وجود محرز بودن ناهنجاری ژنتیکی یا جسمی در جنین، مجوز سقط درمانی به هیچ‌وجه برای شخص صادر نمی‌شود چراکه ولوج روح در جنین صورت گرفته و این امر از لحاظ شرعی صحیح نیست.

تسنیم: اگر ادامه روند بارداری منجر به ایجاد خطر برای مادر شود، تکلیف چیست؟

سلیمانی: ناهنجاری‌ها شامل ناهنجاری‌های ژنتیکی و جسمی است؛ در صورتیکه ادامه روند بارداری منجر به ایجاد خطر برای مادر شود، شخص باید تا قبل از 19 هفتگی اقدام کرده و پزشکی قانونی وی را به متخصص مربوطه ارجاع و در صورت تأیید بیماری، مجوز سقط درمانی صادر می‌شود.

پزشکمتخصصپزشکقانونیسنندج: برخی از مادران با وجود آگاهی از ناهنجاری جنین خود و با اعلام حرج نداشتن برای وی، خواستار به دنیا آمدن فرزند خود بوده و در این صورت ما اجازه صدور مجوز سقط را نداریم.

در مواردی مانند اورژانس بارداری که به‌طور مثال شخص در ماه هشتم بارداری به فشار خون بالا مبتلا و در صورت اعلام ختم بارداری، «مرگ جنین» محرز است؛ تصمیم‌گیری در این‌باره به‌دلیل درخطر بودن جان مادر به پزشک معالج داده می‌شود.

تسنیم: امسال چند مجوز سقط درمانی صادر شده است؟

سلیمانی: تعداد مجوزهای سقط درمانی صادرشده در پنج‌ماه نخست امسال 66 مورد است؛ در مدت زمان مشابه سال گذشته نیز 63 مجوز سقط درمانی در استان صادر شد که آمار سال‌جاری نشان از رشد 4.8 درصدی سقط درمانی در کردستان دارد.

در سه ماه دوم امسال از کل تعداد مجوزهای صادر شده 45 مورد آن مربوط به عوامل جنینی و تنها 4 مورد مربوط به مشکلات و بیماری‌های مادر بوده است.

تسنیم: متولی بررسی درخواست‌های صدور مجوز سقط درمانی چه نهادی است؟

سلیمانی: سازمان پزشکی قانونی تنها متولی بررسی درخواست‌های صدور مجوز سقط درمانی است؛ دلیل افزایش سقط درمانی در سطح استان افزایش آگاهی مردم از صدور مجوز قانونی برای سقط جنین بوده و این امر موجب شده اقدام به سقط غیرقانونی در جامعه کاهش پیدا کند.

پزشکمتخصصزناناداره‌کلپزشکقانونیاستانکردستان: چنانچه در انجام سقط درمانی مادر دچار مشکلی شود موضوع سریعاً به نظام پزشکی ارجاع داده شده و قصور در پزشکی قانونی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مادران باردار با انجام ‌به‌موقع آزمایشات غربالگری و سونوگرافی‌های تعیین‌شده از سوی پزشک متخصص خود و‌ با اعتماد به آنان نقش مهمی در جهت حفظ سلامتی خود دارند.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon