شفافیت آراء نمایندگان مجلس ـ ۸| موسوی‌لارگانی: برخی نمایندگان ‌تحت فشار دولت قرار دارند / دولتی‌ها لابی‌گری می‌کنند

شفافیت آراء نمایندگان مجلس ـ 8| موسوی‌لارگانی: برخی نمایندگان ‌تحت فشار دولت قرار دارند / دولتی‌ها لابی‌گری می‌کنند

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با اشاره به برخی نمایندگان که در عملکرد خود تحت فشار دولت قرار دارند، گفت: برخی همکاران ما در استیضاح، رای اعتماد و طرح سئوال از وزیر رای مخالف داده‌اند اما بعد ادعای دیگری می‌کنند.

حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اعلام موافقت خود در زمینه طرح شفافیت آرا نمایندگان اظهار داشت: نخستین باری که این طرح عنوان شد و در شبکه‌های مجازی اسامی پخش شد، 27 نفر این طرح را امضا کرده بودیم و مردم از دیگران مطالبه کردند که چرا این طرح را امضا نکرده‌اند.

وی افزود: پس از آن تعداد امضاها به 160 نفر رسید اما در صحن علنی مجلس تنها 52 نفر به این طرح رای دادند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دومین مرتبه عنوان شدن این طرح بیان کرد: دومین بار 174 نفر طرح را امضا کردند که از این تعداد 62 نفر به دو فوریت و 59 نفر به یک فوریت رای دادند که معمولا در مجلس وقتی دو فوریت رای نمی‌آورد، به صورت یک فوریت به کمیسیون می‌رود تا آنجا کارشناسی شود و معمولا وقتی یک فوریت پیشنهاد می‌شود رای می‌آورد اما در این جریان 10 رای هم کمتر شد.

وی در ارتباط با ضرورت اجرای این طرح عنوان کرد: این حق مردم است که اطلاع داشته باشند که نماینده‌شان در مجلس حضور دارد یا نه، آیا در رای‌گیری شرکت کرده است و رای او چه بوده است.

موسوی لارگانی اینگونه ادامه داد: بعضی از همکاران ما در رای‌گیری شرکت نمی‌کنند و تعداد این افراد توسط رئیس جلسه هم اعلام می‌شود اما اگر این موضوع آشکار شود مردم از نماینده‌ای که به او رای داده‌اند مطالبه خواهند کرد.

وی با بیان اینکه حرف و عمل نمایندگان باید یکی باشد، گفت: ما انتظار داریم که هیئت رئیسه مجلس در جریان دو رای‌گیری برای این طرح، اسامی موافقان و مخالفان این طرح را اعلام کند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی افزود: برخی طرح را امضا کرده و بعضا در جهت آن مصاحبه هم می‌کنند و این باید مشخص شود که آیا این فرد به این طرح رای داده است یا تنها لفظی موافقت می‌کند.

وی در ارتباط با زمینه‌های اجرایی شدن این طرح بیان کرد: تصویب این قانون زمینه اجرایی شدن آن است که موضوع دست خود نمایندگان است و تا زمانی که تصویب نشود اجرایی نخواهد شد.

موسوی لارگانی ادامه داد: اگر آرا این طرح توسط هیئت رئیسه شفاف شود زمینه تصویب و اجرایی شدن آن فراهم می‌شود و مردم هم از نمایندگانی که حرفشان با عملشان یکی نیست مطالبه خواهند کرد.

وی با اشاره به برخی نمایندگان که در عملکرد خود تحت فشار دولت قرار دارند، تصریح کرد: برخی همکاران ما در استیضاح، رای اعتماد و طرح سئوال از وزیر رای مخالف داده‌اند اما بعد ادعای دیگری می‌کنند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی حفظ اقتدار مجلس برای عدم اعمال فشار توسط دولت را مهم دانست و اظهارداشت: مجلس باید اقتدار خود را حفظ کند و این موضوع به خود نمایندگان و به خصوص هیئت رئیسه مجلس بستگی دارد؛ وقتی وزیری در مجلس حاضر می‌شود و تعدادی نمایندگان اطراف او را می‌گیرند و به او نامه می‌دهند و یا دستور می‌گیرند و اینگونه کارها، اقتدار مجلس زیر سئوال می‌رود.

وی افزود: اگر مجلس اقتدار لازم را داشته باشد دولت مجبور است طبق قانون وظایف خود را انجام دهد و دیگر لازم نیست که نمایندگان نامه، امضا یا دستور بگیرند.

موسوی لارگانی با اشاره به عدم انجام صحیح وظایف توسط برخی قسمت‌های مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وقتی نمایندگان و دیوان محاسبات که زیر مجموعه مجلس است وظایف خود را انجام نمی‌دهند و نظارت لازم را ندارند، باید حق قانونی شهرستان‌ها را با التماس از دولت بگیریم.

وی با بیان اینکه مجلس باید اجازه خطا را از دولت بگیرد، ادامه داد: دیوان محاسبات در تفریغ بودجه سال 96، وجود 62 درصد انحراف را اعلام می‌کند و این به عدم نظارت و زیر سئوال رفتن اقتدار مجلس برمی‌گردد چراکه مجلس باید طوری عمل کند که دولت به خودش اجازه استفاده از بودجه‌ای که برای جای دیگری است را با لابی‌گری و غیره ندهد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت نباید مجلس را تحت فشار قرار دهد و طبق قانون این مجلس که باید دولت را تحت فشار قرار دهد اما این موضوع برعکس شده است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon