رونمایی از ناو جدید جنگی آبی-خاکی چین

رونمایی از ناو جدید جنگی آبی-خاکی چین

در حالی که رویدادهای اخیر تمرکز تحلیلگران نظامی را به خلیج فارس معطوف کرده است ولی بخش کوچکی از تحلیلگران دفاعی به یک مسیر کاملا متفاوت توجه کرده‌اند؛ به سوی چین.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از فوربس، نخستین ناو 35 هزار تنی جنگی آبی خاکی چین روز چهارشنبه از یک کارخانه کشتی سازی در شانگهای رونمایی شد. به گفته کارشناسان این کشتی جدید جنگی قادر خواهد بود تا نیروی دریایی چین را به طور اساسی متحول کند.

این کشتی که موسوم به Landing Helicopter Dock است نوعی از کشتی است که به تفنگداران دریایی اجازه می دهد تا سواحل و منابع زمینی خاک دشمن را تصرف کنند. در اختیار داشتن این نوع کشتی جنگی یک گام دیگر در رشد سریع توانایی های دریایی چین به شمار می رود، این کشتی جنگی به ناوهای هواپیمابر، ناوشکن های دفاع هوایی و پهپادهای زیر آبی خواهد پیوست.

کشتی های آبی خاکی به طور خاص مناسب است آن هم به خاطر ادعاهای ارضی گسترده چین در دریای جنوبی چین، اختلافات مرزی با ژاپن، و تهدید طولانی مدت برای تایوان. براس سالهای متمادی، تهاجم احتمالی چین به تایوان مورد تمسخر قرار می گرفت، زیرا نیروی دریایی چین امکانات لازم برای دستیابی به این هدف و پیاده کردن نیروی نظامی لازم بر روی زمین را در اختیار نداشت. ولی امروز این تمسخرها در حافظه ها محو خواهد شد چرا که ناظران نظامی، کشتی جدید در روند نوسازی نیروی دریایی چین را به حساب می آورند.

شایعات و گزارش های مربوط به پروژه ناو جنگی تهاجمی چین موسوم به Type-075’ Amphibious Assault Carrier ، حتی قبل از به آب انداختن و آغاز فعالیت اولین کشتی بزرگ آبی خاکی چین موسوم به Type-071 وجود داشته است. نخستین تصاویر مربوط به ساخت این ناو جنگی در ماه مارس امسال از طریق اینترنت چین در فضای مجازی منتشر شد. این کشتی یک عرشه مسطح بسیار بزرگ برای بالگردها دارد، چندین بالابر برای هواپیما و تجهیزات، و یک جزیره باریک بلند مثل چیزی که می توانید برای یک ناو هواپیمابر تصور کنید. کشتی های جنگی چین با سرعت باور نکردنی ساخته شده اند. تنها 6 ماه پس از انتشار نخستین تصاویر اکنون به نظر می رسد این کشتی جنگی آماده فعالیت است. صبح دوشنبه، ناظران یک نور قرمز را از روی این کشتی رصد کرده اند که نشانگر قریب الوقوع بودن مراسم به آب انداختن رسمی آن است.

این سرعت ساخت کشتی های جنگی، بسیار چشمگیر است. تنها 12 سال از راه اندازی کشتی های جنگی چین کلاس Type-071 گذشته است. این نخستین کشتی از حداقل 7 کشتی غول پیکر چینی با امکانات فرود هستند که هر یک 4 بالگرد بزرگ را حمل می کنند و یک عرشه مناسب برای حمل هاورکرافت دارد. اینها پیش از این یک جهش بزرگ در قابلیت های مربوط به تولید کشتی های آبی خاکی چین به شمار می رفته است ولی Type-075 جدید مرحله بعدی از پیشرفت خواهد بود. از نظر اندازه و ابعاد، این کشتی جنگی جدید بزرگتر از مشابه های استرالیایی و فرانسوی است و دومین کشتی بزرگ آبی خاکی پس از کشتی های Wasp Class , America Class در نیروی دریایی آمریکا است.

کشتی های جدید تهاجمی چین نقش مهمی نیز در آینده قدرت نظامی چین ایفا خواهد کرد. نیروهای آبی خاکی چین قبلا در اقیانوس هند و خاورمیانه ماموریت انجام می دادند و اکنون یک پایگاه در جیبوتی واقع در شاخ آفریقا دارند ، که به راحتی دسترسی چین به خلیج فارس و دریای سرخ را امکان پذیر می کند.

بنابر این به نظر می رسد هیچ مانعی بر سر راه پیشرفت های رو به رشد و سریع و چشمگیر نیروی دریایی چین وجود ندارد. بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره ای از ماه گذشته، به نظر می رسد دومین فروند از Type-075 نیز در دست ساخت است، حتی قبل از آنکه نخستین فروند آن به آب انداخته شود.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان