نقش اثرگذار رهبر معظم انقلاب در هشت سال دفاع مقدس

نقش اثرگذار رهبر معظم انقلاب در هشت سال دفاع مقدس

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا گفت: حضور مقام معظم رهبری از روزهای آغازین جنگ در جبهه جنوب و غرب کشور تأثیر کم نظیری داشت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم آغاز به کار بخش دفاع مقدس پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت العظمی خامنه‌ای با حضور سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا، حجت‌الاسلام شیرازی نماینده ولی فقیه در سپاه قدس، سردار کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، امیر پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش، امیر گلفام و جمعی از فرماندهان و هنرمندان عرصه دفاع مقدس صبح امروز شنبه 6 مهر 98 برگزار شد.

سرلشکر رحیم صفوی با اشاره به فعالیت‌های رهبر معظم انقلاب در عرصه دفاع و امنیت ملی گفت: یکی از مظلومیت‌های مقام معظم رهبری مهمترین بخش حضور ایشان در دفاع امنیت ملی ایران ناگفته‌های جنگ و مسائل مکتوم است. خوشحالیم بعد از 31 سال که از جنگ می‌گذرد، راجع به این موضوعات بسیار مهم صحبت می‌کنیم. مقام معظم رهبری در حفظ ارتش، راه‌اندازی سپاه، راه‌اندازی پیش مرگان مسلمان کرد، حضور در تمشیت امور سپاه و حضور در معاونت وزارت دفاع، فعالیت‌های چشم‌گیری داشتند. حضور ایشان از روزهای آغازین جنگ در جبهه جنوب و غرب کشور تأثیر کم نظیری داشت.

وی افزود: ایشان از همان روزهای آغاز دفاع مقدس نماینده امام(ره) در شورای عالی دفاع بودند و امام جمعه تهران نیز بودند که به اتفاق شهید چمران در استانداری اهواز مستقر شده و ستاد جنگ‌های نامنظم را تشکیل دادند. سپس به خطوط مقدم جبهه‌ها که محل شهادت و نبرد نزدیک بود، از جمله خرمشهر، سوسنگرد، دب حردان رفته و در خطوط مقدم جبهه‌ها حضور داشتند.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در ادامه تصریح کرد: حضور معظم‌له در جبهه‌ها تا زمان ترور ایشان در 6 تیر 1360 مداوم بود، گاهی از مناطق جنگی آمده و با همان لباس‌های رزم در نماز جمعه شرکت می‌کردند. در زمان ترور نیز خداوند ایشان را به عنوان ذخیره الهی برای تداوم راه امام(ره) حفظ کردند. یادم هست بنی صدر که رئیس جمهور و فرمانده کل قوا و بسیار متکبر و مغرور بود، به سپاه اهمیت نمی‌داد. حضرت آقا دست من را می‌گرفت و به جلسه عالی دفاع می‌بردند تا مطالبمان را در آنجا تشریح کنیم. آن زمان اوضاع فرماندهی جنگ و ریاست جمهوری به خاطر حضور بنی صدر به هم ریخته بود و نقش مؤثر رهبر انقلاب کمک زیادی به تلاش‌های رزمندگان می‌کرد.

سرلشکر رحیم صفوی با اشاره به مهمترین وجوه شخصیتی رهبر معظم انقلاب در دوران دفاع مقدس گفت: تأثیر حضور بسیجی‌وار رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده امام(ره) که مسائل را درست به امام (ره) منتقل می‌کردند، برای نیروهای ارتش و سپاه تأثیر چند لشکر را داشت. فرماندهی و راه‌اندازی ستاد جنگ‌های نامنظم نقش دیگر ایشان در دفاع مقدس بود. نقش ایشان در شورای عالی دفاع و قدرت تصمیم‌گیری برای مقاطع سرنوشت ساز جنگ چشمگیر بود. در محاصره سوسنگرد که 500 نفر در محاصره قرار گرفته بودند، حضرت آقا در شورای عالی دفاع با بنی صدر توافق کرده بود که یک تیپ از لشکر 92 برای انجام عملیات برود. اما زمانی که می‌بایست عملیات شروع شود بنی صدر توافق را لغو کرد. حضرت آقا هم نامه‌ای به مرحوم سرهنگ قاسمی نوشت و شهید چمران نیز زیر آن را یادداشت کرد. ضمناً تلفنی با بیت امام( آقای  اشراقی) صحبت کردند و دستور مستقیم را از حضرت امام (ره) گرفتند. با این حکم در 26 آبان سوسنگرد از محاصره نجات پیدا کرد.

وی افزود: همچنین در ماجرای شکست حصر آبادان من در پایگاه هوایی وحدتی دزفول طرح عملیات را بردم و در شورای عالی دفاع ارائه کردم. مقام معظم رهبری با قاطعیت و استدلال طرح را تشریح کردند که باعث تصویب آن شد. و بالاخره با سه تیپ از ارتش و 15 گردان از سپاه عملیات ثامن الائمه انجام شده و حصر آبادان شکسته شد. تلاش رهبر معظم انقلاب در رفع مشکلات جبهه‌های سراسر کشور چه زمانی که در نماز جمعه به عنوان امام جمعه حضور داشتند و چه پس از آن نقش بسزایی داشت. وقتی بنی صدر به سپاه مهمات و آر پی جی نمی‌داد، ایشان وارد این موضوع شدند و آر پی جی 7 را به صورت مساوی بین ارتش و سپاه تقسیم کردند. بعد از ماجرای عزل بنی صدر ستاد پشتیبانی جنگ را راه‌اندازی کردند. مقابله با سیاست‌های ظالمانه بنی صدر و رویارویی با اندیشه سازشکارانه او از دیگر نقش‌های اثرگذارشان در دوران جنگ تحمیلی بود. ابعاد سیاسی جنگ تحمیلی و  انتقال اطلاعات جنگ به مردم از راه سخنرانی توسط رهبر معظم انقلاب و مذاکره با هیئت‌های خارجی که اصرار بر مسئله صلح داشتند، بسیار تعیین کننده بود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با اشاره به حمایت‌های رهبر معظم انقلاب از گروه‌های مجاهد، گفت: پشتیبانی رهبری از گروه‌های مجاهدین افغانستانی و مبارزین عراقی قابل توجه بود. نگاه ایشان راهبردی بوده و دوراندیشی، خردمندی و جهان‌بینی ویژه‌ای داشتند. شخصیت جهادی و روحیه معنوی ایشان قابل توجه بود، ایشان فقط نسبت به ایران نگرانی نداشتند، دو تن از فرزندانشان وقتی رئیس جمهور بودند در خطوط مقدم جبهه حضور داشتند. من حاج آقا مصطفی را در عملیات بدر دیدم بالای تپه‌ای ایستاده بود که فریاد کشیدم و خواستم تا پایین بیاید. 10 دقیقه از پایین آمدنش نگذشته بود که تپه با تیر مستقیم مورد اصابت قرار گرفت. در جبهه مهران نیز حاج آقا مجتبی را دیدم که در کربلای یک با سن کمی که داشت، حضور پیدا کرده بود؛ آن هم وقتی پدرش رئیس جمهور کشور بود.

سرلشکر رحیم صفوی با اشاره به پایان جنگ گفت: آخر جنگ ما قطعنامه را پذیرفتیم اما عراق دوباره حمله کرد تا خرمشهر را بگیرد. منافقین هم تا 45 کیلومتری کرمانشاه آمدند. آن زمان هم وضعیت خاصی داشتیم، حضرت آقا در نماز جمعه گفتند که من به جبهه می‌روم هر کس هم که تمایل دارد بیاید. از آنجایی که ما نیروهای کمی در جبهه داشتیم، با این دستور ایشان ده‌ها هزار نفر به جبهه‌ها آمدند. دو سه روزی نگذشت که عراقی‌ها را به پشت مرز بازگرداندیم. حضرت آقا لشکر به لشکر در جبهه‌ها حضور داشتند و حضورشان در اول و پایان جنگ تأثیرات بسیاری داشت. امروزه هم حضرت آقا مدافع کشورهای اسلامی عراق، سوریه و یمن هستند. اگر ایشان نبودند سوریه  و عراق سقوط کرده بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران