افزایش همکاری آلمان و ترکیه برای مقابله با هجوم پناهندگان
کشورهای آلمان و ترکیه همکاریهای خود برای مقابله با هجوم پناهندگان به اروپا را تنگاتنگ و گستردهتر میکنند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، همکاری تنگاتنگ در مبارزه با مهاجرت های غیر قانونی بین آلمان و ترکیه سال هاست که برنامه ریزی شده بود، اما هنوز به مرحله اجرا در نیامده بود. آلمان حالا می خواهد از ترکیه در مرزهای اتحادیه اروپا حمایت کند. هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان که روزهای آینده به ترکیه سفر می کند به این مسئله خواهد پرداخت.
به گفته یک سخنگوی وزارت کشور آلمان برای سال جاری میلادی دوازده اقدام جدید در زمینه نظارت بر مرزهای دریایی، امنیت هواپیمایی و امنیت اسناد و مدارک در دستور کار قرار گرفته است. در طول سال جاری بعد از موافقت دولت ترکیه اجرای برخی اقدامات در این راستا آغاز شده است. البته اینکه این اقدامات دقیقا چیست مسئله ای است که وزارت کشور آلمان پاسخ دقیقی به آن نداد. سفارت ترکیه در آلمان پاسخی به این سوال نداده است.
ترکیه به دلیل شرایط جغرافیایی که دارد به عنوان یک کشور مهم و کلیدی برای مهاجرت های غیر قانونی به اروپا محسوب می شود. در سال های 2015 و 2016 حدود یک میلیون پناهنده از طریق مسیر بالکان به آلمان آمدند.
بعد از اجرای کنترل های مرزی در اروپا و انعقاد توافق پناهندگان بین اروپا و ترکیه میزان هجوم پناهندگان به این اتحادیه کاهش چشمگیری داشت، اما اخیرا برخی مقامات از افزایش قابل توجه هجوم پناهندگان از ترکیه به یونان خبر داده اند. در حال حاضر بیش از 2 میلیون پناهنده در ترکیه زندگی می کنند.
زیهوفر قرار است روزهای آینده به یونان و ترکیه سفر کند تا درباره تداوم همکاری ها در حل بحران پناهندگان و نظارت های مرزی صحبت کند. وی در سفر به ترکیه همچنین به مسئله ادامه کمک های مالی به ترکیه نیز خواهد پرداخت.
صدر اعظم آلمان در اوایل سال 2016 در دیداری با نخست وزیر ترکیه درباره همکاری های مشترک پلیسی علیه عبورهای مرزی غیر قانونی صحبت کرد، اما بعد از آن این تصمیم گیری ها اجرایی نشد. این مسئله مربوط به تیرگی روابط بین آلمان و ترکیه بعد از کودتای نظلمی نافرجام در ترکیه در سال 2016 می شود.
انتهای پیام/