تشریح میزان جرائم اخلاقی و مالی در فضای مجازی کردستان؛ ۲۱۷ نفر دستگیر شدند

تشریح میزان جرائم اخلاقی و مالی در فضای مجازی کردستان؛ 217 نفر دستگیر شدند

رئیس پلیس فتا استان میزان جرائم اخلاقی و مالی در فضای مجازی کردستان را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سرهنگ مهدی دانش‌پور در بازدید از دفتر خبرگزاری بین‌المللی تسنیم در استان کردستان از عملکرد خبرنگاران این رسانه در حوزه سایبری و فضای مجازی تقدیر کرد.

وی با بیان اینکه پلیس فتا با حوزه رسانه بیگانه نبوده و افتخار ما حفظ رسالت رسانه است، افزود: امروزه بیشتر معضلات و موضوعات مجرمانه‌ای که پلیس فتا نه تنها در سطح استان بلکه در سطح کشور با آن مواجه است مربوط به حوزه جرائم اخلاقی و جرائم مالی است.

رئیس پلیس فتا استان کردستان با اشاره به اینکه درصد فراوانی جرائم اخلاقی در شش ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد 26 درصدی مواجه بوده است، تصریح کرد: در این مدت درصد فراوانی میزان جرائم مالی 66 درصد داشته و تخلفات سایر حوزها از جمله دسترسی به سامانه‌های غیرمجاز نیز 8 درصد افزایش پیدا کرده است.

وی بیشترین تعداد جرائم فضای مجازی را برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی بیان کرد و گفت: در حوزه جرائم مالی از ابتدای امسال تاکنون، 304 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد وجود داشته و این آمار در حالی‌ست که در سایر حوزه‌ها افزایش جرائم با رشد 17 درصدی مواجه بوده است.

سرهنگ دانش‌پور افزایش جرائم در حوزه جرائم اخلاقی در شش ماه ابتدای امسال را نسبت به مدت مشابه گذشته، برابر 47 درصد بیان و اعلام کرد: در همین مدت 217 نفر شامل 157 مرد و 60 زن توسط نیروهای انتظامی پلیس فتا دستگیر شدند که این میزان در مدت مشابه سال گذشته برابر 166 نفر شامل 135 مرد و 31 زن بوده است.

وی با بیان اینکه در شش ماه نخست امسال در بحث کشفیات جرائم رخ داده موفق به کشف 89 درصد جرائم بوده‌ایم، ادامه داد: این موفقیت به‌دلیل دسترسی به دانش روز در حوزه فضای سایبری و تسلط و روحیه جهادی مجموعه پلیس فتا است.

رئیس پلیس فتا استان کردستان بیان کرد: در شش ماه نخست سال‌جاری با تعامل و تلاش پلیس فتا با اصحاب‌رسانه 41 درصد جرائم حوزه اخلاقی و 272 درصد جرائم حوزه مالی کشف شده است.

وی آمار بالای کشفیات جرائم را نشان از نظارت مستمر و مناسب پلیس فتا استان بر فضای گسترده و نامحدود فضای مجازی ذکر کرد و یادآورشد: متأسفانه به‌دلیل گستردگی و پایین بودن سطح سواد مردم جرائم زیادی در فضای مجازی رخ می‌دهد و بسیاری از مردم گرفتار پیامک‌های تبلیغاتی و مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند.

«اسکیمر» شیوه جدید کلاهبرداری از کارت‌های بانکی شهروندان

رئیس پلیس فتا استان کردستان به ارائه مطالب و موضوعاتی در جهت آگاه‌سازی هر چه بیشتر مردم باهدف کاهش آسیب‌های اجتماهی و جرائم در حوزه فضای مجازی پرداخت و اذعان کرد: یکی از مشکلات موجود در حوزه جرائم مالی که باید مردم مراقب باشند، مربوط به «اسکیمر» شیوه جدید کلاهبرداری از کارت‌های بانکی شهروندان است که به‌صورت غیرمجاز از حساب افراد پول برداشت می‌کنند.

وی اضافه کرد: مجرمان در این شیوه جدید کلاهبرداری، معمولاً دستگاه اسکیمر را کنار دستگاه پوز یا دستگاه فروش قرار داده و در هنگام خرید اقدام به کپی‌برداری از کارت اعتباری اشخاص می‌کنند و مردم نیز در کمال بی‌دقتی به کارت و رمز خود را تحویل داده و سپس مورد سوءاستفاده مالی قرار می‌گیرند.

سرهنگ دانش‌پور از شهروندان خواست که در هنگام خرید کاملاً دقت کنند تا هیچ دستگاه دیگری کنار دستگاه پوز وجود نداشته و شخصاً اقدام به کشیدن کارت و وارد کردن رمز کارت اعتباری خود کرده و در صورت برداشت غیرمجاز بانکی از حساب آنان، فورً اقدام به تغییر رمز اول و دوم کارت اعتباری خود کنند.

وی از عموم مردم خواست از استفاده از شماره‌های معمولی از جمله شماره شناسنامه، تاریخ تولد و یا ارقام آخرشماره همراه خود به عنوان رمز کارت بانکی خود جلوگیری و به‌صورت هفتگی یا ماهانه اقدام به تغییر رمز کارت‌های خود کرده و از رمزهایی که به‌صورت تلفیقی از اعداد و حروف است، استفاده کنند.

توصیه‌های پلیس فتا به مردم؛ فریب پیامک تبلیغاتی را نخورید

رئیس پلیس فتا استان کردستان به یکی دیگر از شیوه‌های کلاهبرداری اینترنتی به نام فیشینگ که عموم مردم گرفتار آن هستند اشاره کرد و افزود: فیشینگ راهی برای مجرمان است که از طریق طراحی صفحات و درگاه‌های بانکی جعلی و ارسال یک‌سری تبلیغات فریب‌دهنده شخص را به درگاه ناامن هدایت کرده و تمام اطلاعات کارت بانکی شخص را از طریق ابزارهای الکترونیکی ارتباطات به سرقت برده و اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

وی خطاب به کاربران تاکید کرد: جهت خرید اینترنتی و ورود به هر درگاه بانکی حتماً پروتکل https وجود داشته باشد تا امنیت اطلاعات حفظ شود و وجود حرف (S) در آخرعبارت و همچنین دارابودن نماد اعتماد الکترونیک، تاریخ و زمان و اعتبار سایت نشان از امن بودن صفحه یا درگاه بانکی مورد نظر دارد.

رئیس پلیس فتا استان کردستان گفت: کلاهبرداری فیشینگ و اسکیمر و اعتماد نابجا سه شیوه کلاهبرداری جدیدی است که در فضای مجازی عموم مردم را گرفتار کرده چراکه به‌دلیل سهل‌انگاری و پایین بودن سطح سواد رسانه‌ای در حوزه اینترنت، مردم به بسترهای ناامن اعتماد می‌کنند و سپس دچار مشکل می‌شوند.

گشت‌زنی پلیس در فضای مجازی کردستان

وی به نظارت و کنترل شبانه‌روزی پلیس فتا بر کانال‌های تلگرامی شبکه‌های مجازی در سطح استان اشاره کرد و یادآورشد: پلیس فتا همانند پلیس حاضر در فضای واقعی در حال گشت‌زنی بوده و به‌صورت مستمر نسبت به پایش و رصد فضای مجازی، کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی اقدام می‌کند و در صورت وجود هرگونه مسائل غیراخلاقی و بروز اعمال مجرمانه با هماهنگی مرجع قضایی افراد را شناسایی و با آنان برخورد می‌شود.

سرهنگ دانش‌پور با بیان اینکه رنج سنی بیشتر مجرمین سایبری مربوط به افراد بین 15 تا 30 سال است، عنوان کرد: اگر توهین، شایعه پراکنی و یا افترا به شخص حقوقی یا حقوقی صورت گیرد در صورت پایین بودن اهمیت موضوع به شخص یا مدیر کانال تذکر داده می‌شود و درصورت اهمیت‌دار بودن به مراجع قضایی هدایت می‌شود.

وی با بیان اینکه ارتکاب جرم مشهود در فضای مجازی و کانال‌های پر مخاطب استان، شایعه‌پراکنی و بدبینی مردم به نظام خط قرمز و برخورد قاطع پلیس فتا با شخص یا اشخاص متخلف را در پی دارد؛ اعلام کرد: زمانیکه به شخص یا ارگانی توهینی نسبت داده شود، می‌توانند به پلیس فتا مراجعه کرده و پس از  جمع‌آوری مستندات و تشکیل پرونده، افراد به مراجع قضایی تحویل داده می‌شوند.

سرهنگ دانش‌پور با اشاره به اینکه دریافت مجوز و فعالیت کانال‌های تبلیغاتی پوشاک و لباس در فضای مجازی تحت نظر اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است، بیان کرد: متاسفانه بسیاری از مشکلات مربوط به فضای مجازی ممکن است به دلیل کوتاهی یا کم کاری دستگاهی دیگر باشد که نتایج و آسیب‌های آن در جامعه نمود پیدا می‌کند.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر دلیل نیمه تمام ماندن طرح تعریف رمز دوم اینترنتی برای بانک‌ها گفت: این طرح به‌دلیل مهیا نشدن بستر و زیرساخت‌های لازم اجرا نه تنها در سطح استان بلکه در سطح کشور نیز عملیاتی نشد و تنها در تعدادی بانک محدود اجرا و در نهایت به‌صورت نیمه‌تمام رها شد.

رئیس پلیس فتا استان کردستان خاطرنشان کرد: جرائم از سطح فیزیکی جامعه در حال ورود به فضای مجازی است به گونه‌ای که هر ساله از تعداد جرائم فیزیکی در حوزه کلانتری و آگاهی کاسته شده و وارد حوزه مالی و فضای مجازی می‌شود.

"استان کردستان" جزو سالم‌ترین استان‌‌های کشور است

وی افزود: بنا به گفته رئیس پلیس فتا کشور، "استان کردستان" جزو پنج استان سالم کشور است که این جز با کمک و زحمات شبانه‌روزی نیروهای پلیس فتا و اصحاب رسانه میسر نشده و سالیان متوالی در حوزه آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی نیز رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس پلیس فتا استان کردستان با تاکید بر اینکه باید در تمام سازمان‌ها و ارگان‌ها بحث آگاه‌سازی نهادینه شود، یادآور شد: در همین راستا پلیس فتا اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی مستمر برای کارکنان ادارات، دانش‌آموزان، انجمن‌های اولیا و مربیان و دانشجویان می‌کند و این کار کاهش کلاهبرداری در فضای مجازی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به گستردگی فضای مجازی گفت: پلیس فتا نیازمند همکاری هرچه بیشتر مردم است و از شهروندان انتظار می‌رود در صورت مشاهده هرگونه جرم و تخلفی همچون گذشته، موضوع را به پلیس فتا اطلاع دهند.

سرهنگ دانش‌پور از برپایی نمایشگاه‌های مختلف در سطح مدارس خبر داد و افزود: گرچه این برنامه‌ها به‌صورت مستمر در طول سال انجام شده اما در هفته ناجا نیز آموزش و شیوه مقابله با آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی ارائه می‌شود.

در این بازدید سرهنگ بهمنی و یوسفی، رئیس پلیس فتا استان کردستان را همراهی کردند.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران