سرنوشت نیکسون در انتظار ترامپ

سرنوشت نیکسون در انتظار ترامپ

درست همزمان با برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، همان‌جایی که ترامپ به‌دنبال بهره‌برداری انتخاباتی بود وقصد داشت فاتح مذاکرات دیپلماتیک، به‌ویژه درخصوص ایران باشد، زمزمه‌های استیضاحش به‌گوش رسید؛ استیضاحی که ترامپ آن ‌را ساحره‌گیری‌های دموکرات‌ها نامید.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، درست همزمان با برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، همان‌جایی که ترامپ به‌دنبال بهره‌برداری انتخاباتی بود و قصد داشت فاتح مذاکرات دیپلماتیک، به‌ویژه درخصوص ایران باشد، زمزمه‌های استیضاحش به‌گوش رسید؛ استیضاحی که ترامپ آن ‌را ساحره‌گیری‌های دموکرات‌ها نامید و آن را آزار و اذیت رئیس جمهوری دانست.

ترامپ از هفته گذشته با مشکلی به‌مراتب جدی‌تر از مشکلات دو سال اخیر مواجه بوده و آن پیوندخوردن اقدامات غیرقانونی وی با موضوع امنیت ملی آمریکاست؛ موضوعی که رقبایش در حزب دموکرات را در پیگیری ماجرای استیضاح ترامپ مصرتر کرده است. رییس‌جمهوری آمریکا حال باید پاسخگوی اعمال خود باشد. «هیچ‌کس فراتر از قانون نیست». این جمله‌ای بود که نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، گفت بازی را 16 ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا تغییر دهد. حال کلید این استیضاح زده و وزیر خارجه ترامپ نیز برای تحقیقات مقدماتی استیضاح به مجلس احضار شده است.

حمایت آمریکایی‌ها از استیضاح ترامپ
حمایت از استیضاح ترامپ در میان هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات (140 نماینده) و احزاب مستقل در‌مقایسه‌با سه ماه گذشته افزایش یافته است؛ به‌طوری‌که حمایت دموکرات‌ها از استیضاح ترامپ درمقایسه‌با سه ماه قبل از 59‌ به 78‌درصد و شمار جمهوری‌خواهانی که از استیضاح ترامپ حمایت کرده‌اند، از 5‌درصد به 18‌درصد افزایش یافته است. طبق این گزارش، شمار احزاب مستقل نیز که از این فرآیند علیه ترامپ حمایت کردند، با افزایش دوبرابری به 41‌درصد رسیده است.
همچنین، نظرسنجی جدید «هیل-هریس‌ایکس»، یکی از مؤسسات مطالعاتی آمریکا، نشان می‌دهد حمایت از فرآیند استیضاح دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، درمقایسه‌با سه ماه گذشته، 12درصد افزایش یافته است. نظرسنجی مذکور در بازه زمانی 26 و 27 سپتامبر (4 و 5 مهر) درست چند روز بعد از آن انجام گرفته است که دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا رسما استیضاح ترامپ را درباره رسیدگی به شکایت یکی از افشاگران در‌باره مکالمات تلفنی ترامپ با ولادمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، آغاز کردند.

پیوستن هم‌حزبی‌های ترامپ برای استیضاحش
سناتور برنی سندرز، از اعضای ارشد حزب دموکرات، هم از استیضاح ترامپ حمایت کرد. سندرز در‌این‌باره گفت: لازم است از افشاکننده مکالمه ترامپ با رییس‌جمهوری اوکراین تشکر کنیم. روند استیضاح ترامپ از افشای مکالمه ترامپ و رییس‌جمهوری اوکراین آغاز شد. در پی درخواست‌های متعدد دموکرات‌ها برای استیضاح ترامپ، مارک آمودی، نماینده حزب جمهوری‌خواه کنگره، نیز دیروز به حامیان استیضاح ترامپ پیوست تا با نادیده‌گرفتن موضوعات روز آمریکا همچون برگزاری نشست عمومی سازمان ملل و بازتاب‌های منفی که درنتیجه این استیضاح بر وجه عمومی این کشور دارد، همچنان بر استیضاح خود و برکناری دونالد ترامپ اصرار ورزند. علاوه‌بر آمودی، پیش‌تر نیز جو والش و بیل ولد، دو نامزد انتخابات 2020 از حزب جمهوری‌خواه، حمایت خود را از استیضاح دونالد ترامپ اعلام کرده بودند. 

احضار وزیر امورخارجه آمریکا به مجلس
این استیضاح در حالی رقم می‌خورد که وزیر امورخارجه آمریکا هم برای تحقیقات مقدماتی استیضاح به مجلس احضار شده است. سه کمیته پرنفوذ مجلس نمایندگان آمریکا از مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، رسما خواسته‌اند همه اسناد و مدارک مرتبط با ارتباط دولت ترامپ و اوکراین را دراختیار آنها بگذارد. رؤسای کمیته‌های روابط خارجی، اطلاعات، امنیت و نظارت بر دولت در احضاریه‌ای که خطاب به پمپئو نوشته شده‌اند، به وزیر خارجه آمریکا یک هفته مهلت داده‌اند که همه این مدارک را به آنها ارائه کند.
دونالد ترامپ متهم است رییس‌جمهوری اوکراین را برای تحقیق درباره جو بایدن، رقیب دموکراتش، زیرفشار قرار داده است. در تحولی دیگر، رسانه‌های آمریکا از استعفای کورت ولکر، نماینده ویژه این کشور در مذاکرات اوکراین، خبر داده‌اند. ولکر یکی از چهره‌های اصلی در تلاش‌های آمریکا برای کمک به حل مناقشه اوکراین بود که از زمان ضمیمه‌کردن شبه‌جزیره کریمه به روسیه و تلاش برای تجزیه این منطقه، آغاز شده است.
ترامپ اتهام فشار بر ولادمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین را رد کرده است. در این مکالمه، ترامپ تلاش می‌کند اوکراین را به فعالیت علیه رقیب انتخاباتی‌اش ترغیب کند. رییس‌جمهوری آمریکا با سرزنش نیروهای اطلاعاتی و مشاوران کاخ‌سفید، انتشار محتوای مکالمه تلفنی‌اش با رییس‌جمهوری اوکراین را «خیانت» توصیف کرد.
طبق این گزارش، فرد افشاگر که ظاهرا یکی از کارکنان سابق سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) بوده‌، مدعی شده بود ترامپ تلاش کرده زلنسکی را به آغاز تحقیقات درباره پسر جو بایدن، رقیب اصلی ترامپ در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا، متقاعد کند و از این طریق بخت انتخاب مجدد وی در انتخابات آمریکا را افزایش دهد. با‌این‌حال، ترامپ به‌طوردائم ارتکاب هرگونه اقدام اشتباه را رد می‌کند.


دخالت احتمالی روسیه در انتخابات آمریکا
کاخ‌سفید پیش‌از‌این بخش‌هایی از این گفت‌وگوی تلفنی را بعد از به‌تعویق‌افتادن کمک نظامی چند‌صد‌میلیون‌دلاری آمریکا به اوکراین، منتشر کرده بود که در آن به جزئیات اشاره نشده بود. نخستین امید مخالفان ترامپ به گزارش مولر بود. رابرت مولر، بازرس ویژه پرونده دخالت احتمالی روسیه در انتخابات آمریکا که پس از برکناری جان کومی، رییس سابق پلیس فدرال آمریکا، به‌دنبال این بود حقیقت را درباره تلاش احتمالی ترامپ برای سدکردن اجرای عدالت و تأثیرگذاری بر تحقیقات نهادهای فدرال 
روشن کند.
درنهایت، این تحقیقات با وجود اینکه با ابهام فراوان امکان روی‌دادن برخی تخلفات را تأیید کرد، ترامپ را از اتهام دستکاری نتایج تحقیقات تبرئه کرد. گذشتن ترامپ از سد تحقیقات مولر بسیاری از تحلیلگران را مطمئن کرد که ترامپ با قدرت می‌تواند در انتخابات بعدی ریاست‌جمهوری شرکت کند و حتی به پیروزی قاطع و کم‌دردسری فکر کند. با‌وجوداین، افشاگری یکی از مسوولان امنیتی ایالات متحده آمریکا درباره برخی قول‌های دردسرساز به یکی از طرف‌های خارجی، ترامپ را وارد مهلکه تازه‌ای کرده است؛ مهلکه‌ای که این‌بار دمکرات‌ها را برای برکناری زودهنگام ترامپ وسوسه کرده است. نکته جالب درباره پرونده رسوایی جدید ترامپ اینجاست که این‌بار هم پای نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در میان است.
البته روشن‌شدن ارتباطات عجیب ترامپ با عربستان سعودی و امارات ازطریق جورج نادر، از نتایج دیگر تحقیقات مولر بود؛ ارتباطاتی که یک ضلع دیگر آن برخی تجار روسی بوده‌اند. شاید اگر در‌این‌باره نیز رسانه‌ها همچون ارتباط با روسیه از توان خود بهره گرفته بودند، ماجرا جالب‌تر از این می‌شد.

سرنوشت نیکسون در انتظار ترامپ
اگر ثابت شود ترامپ به رییس‌جمهوری اوکراین درباره‌ی تحقیقات از پسر بایدن رشوه داده، باید انتظار مشکلاتی جدی را برای کاخ‌سفید داشت. قاعدتا برای آغاز تحقیقات جدی درباره اقدام ترامپ، باید تحقیقات جدی کنگره و مجلس نمایندگان آمریکا آغاز شود. از دوران تشکیل دولت آمریکا تاکنون، دو رییس‌جمهوری استیضاح شده‌اند: اندرو جکسون و ریچارد نیکسون که هر دو نیز اتفاقا شباهت نزدیکی از نظر طرزتفکر و روش سیاسی به دونالد ترامپ داشتند. درحقیقت، جمهوری‌خواهان امیدوار بودند در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016، بتوانند ریگان دیگری در کاخ‌سفید بیابند؛ اما درنهایت رییس‌جمهوری با راه‌وروش ریچارد نیکسون وارد کاخ‌سفید شد؛ نیکسونی که در پی رسوایی واترگیت، به ترک کاخ‌سفید مجبور شد. اتفاقا در فقره رسوایی واترگیت نیز نوار پیاده‌شده سبب شد نیکسون راهی جز استعفا نداشته باشد.

گاردین: تخلفات ترامپ بسیار جدی‌تر از نیکسون است
روزنامه گاردین با اعتقاد بر اینکه تخلفات ترامپ بسیار جدی‌تر از نیکسون است، در مقاله‌ای نوشت: برخلاف رییس‌جمهوری اسبق آمریکا که رسوایی انتخاباتی داخلی به‌بار آورد، تخلفات ترامپ کشورهای خارجی را نیز شامل شده و بسیار خطرناک‌تر هستند. ریچارد نیکسون، رییس‌جمهوری سابق آمریکا، با سوءاستفاده از قدرت سیاسی خود تلاش کرد بر رقبای خود در دور دوم برای تصاحب این سمت پیروز شود و سپس بر آن سرپوش بگذارد. دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری فعلی، نیز تلاش کرد با کمک همتای اوکراینی خود، رقیبش در انتخابات 2020 را از میدان خارج کند و برای بار دوم رییس‌جمهوری آمریکا شود. در یک نگاه، می‌توان گفت تخلف نیکسون شامل سرقتی خرابکارانه (گذاشتن شنود در کمپین انتخاباتی حزب رقیب) بود؛ در‌حالی‌که تخلف ترامپ، کشوری خارجی را نیز شامل می‌شود. با تمام این‌ها، بازهم موضوع فراتر این‌ها است.
سوءاستفاده نیکسون از قدرت پس از انتخاب مجددش به‌عنوان رییس‌جمهوری آمریکا افشا شد. با اینکه او کلاهبرداری خطرناک بود، در آن زمان، به این نتیجه رسید که بیش‌از‌این به دموکراسی آمریکایی ضربه نزند. بااین‌حال، سوءاستفاده ترامپ از قدرت سیاسی 14 ماه پیش از انتخابات سال 2020 افشا شده است و او اکنون در برهه‌ای قرار دارد که برای پیروزی در انتخابات حاضر است دست به هر کاری بزند.

منبع : صبح نو

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon