آئین بومی ـ محلی انگور در روستای اکنلو برگزار شد؛ بازدید ۳ هزار گردشگر از جشنواره
دومین آئین بومی ـ محلی انگور در روستای هدف گردشگری اکنلو برگزار شد، جشنوارهای که سال گذشته توانست مقصدگردشگری برای ۳ هزار بازدید کننده باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، دومین جشنواره انگور در روستای هدف گردشگری اکنلو با حضور گردشگران داخلی و خارجی برگزار شد. این جشنواره برای نخستین بار به همت قرارگاه پیشرفت و آبادانی برگزار شد و حالا امسال برای دومین بار مردم روستا آستین همت را بالا زدهاند و جشنواره را برگزار کردند.
مسئول کمیته اشتغال قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه همدان در حاشیه این مراسم اظهار داشت: قرارگاه پیشرفت و آبادانی در 80 روستای محروم استان همدان فعالیت میکند و توانسته با راهاندازی پنج کارگروه اقدامات خوبی را در سه دهستان محروم پیشخور شهرستان فامنین، مهربان علیا کبودراهنگ و بخش خزل شرقی شهرستان نهاوند اجرایی کند.
وی بابیان اینکه در هر دهستان یک روستا در یک بخش بهعنوان روستای هدف انتخاب میشود تا برخی برنامهها در آن اجرایی شود، افزود: با توجه به تولید دام سبک از نژاد مهربان و برداشت نزدیک به 6 تن انگور در هر هکتار از اراضی این منطقه، روستای اکنلو بهعنوان روستای هدف در بخش اشتغال انتخاب شد.
سعید شایان ابراز کرد: برای معرفی بیشتر این روستا بهویژه در بخش انگور علاوه بر برگزاری دورههای آموزشی و برپایی تورهای بازدید از روستاهای شهرستان ملایر که عملکرد خوبی در بخش تولید انگور دارند، نخستین جشنواره انگور را در این روستا برگزار کردیم.
وی بیان کرد: در سال گذشته این جشنواره به همت قرارگاه پیشرفت و آبادانی برگزار شد اما امسال مردم خود روستا پیگیر برپایی جشنواره بودند به همین دلیل نیز تمامی کارهای مربوط به این جشنواره را خودشان انجام دادند.
مسئول کمیته اشتغال قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه همدان تصریح کرد: هدف دیگر این جشنواره این است که انگور بهعنوان رسته محوری کشاورزی در روستا معرفیشده و میزان بهرهوری از آن افزایش یابد.
وی اظهار داشت: توانمندسازی مردم در بخش ارائه و بستهبندی محصول از دیگر اهدافی است که این جشنواره دنبال میکند به همین دلیل نیز امسال محصولات کشاورزی در قالب یک لوگوی مشترک با عنوان محصولات روستا بسته بندی شده و به فروش میرسد.
شایان با اشاره به ویژگیهای روستای اکنلو افزود: سال گذشته 3 هزار نفر از این جشنواره بازدید کرده و مردم نیز توانستند میزان فروش خود در یک روز را به 30 میلیون تومان برسانند.
وی بابیان اینکه اجرای طرح نظام قیمتگذاری واحد برای فروش محصولات باقیمت مناسب و ایجاد ارزشافزوده از دیگر اهداف جشنواره انگور روستای اکنلو است، گفت: امسال کلنگ بازارچه دائمی روستا بااعتبار 60 میلیون تومان زده شد تا اینگونه مردم روستا بتوانند در تمام طول سال در مکانی واحد محصولات خود را عرضه کنند.
انتهای پیام/ش