مشارکت ۶۶۵۰۰ اصفهانی در طرح اکرام ایتام و فرزندان محسنین؛ هنوز ۴۵۰۰ فرزند بدون حامی هستند

مشارکت 66500 اصفهانی در طرح اکرام ایتام و فرزندان محسنین؛ هنوز 4500 فرزند بدون حامی هستند

در حال حاضر ۶۶ هزار و ۵۱۸ نیکوکار اصفهانی در طرح اکرام ایتام و فرزندان محسنین فعال‌اند و ۴۵۴۵ نفر از فرزندان نیازمند غیر یتیم نیز هنوز بدون حامی هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، فرزندان این آب و خاک از زمان تولد تا زمانی که به سنی برسند که بتوانند از پس تامین نیازهای خود بربیایند نیاز به حمایت خانواده و جامعه دارند. در این میان برخی از خانواده‌ها هستند که توانایی تامین نیازهای فرزندان خود را ندارند.

برخی از خانواده‌ها پدر را از دست داده‌اند و برخی دیگر پدر توانایی کار کردن و تامین خانواده را ندارد به همین منظور نهادهای حمایتی روی کار آمده‌اند تا فرزندان چنین خانواده‌هایی را حمایت کنند.

نهادهای حمایتی با اتکا به ساختار و تشکیلات با ثبات اداری، نقش اصلی در درمان وضعیت فقر و نیازمندی مزمن را بر عهده دارند. کمیته امداد امام خمینی (ره) اصفهان بزرگترین و مهمترین نهاد کمک به نیازمندان در استان است و همواره برنامه‌های آن با نگاه ویژه‌ای به قابلیت استمرار و توانمندسازی، طرح ریزی شده‌اند.

علاوه بر کمک‌هایی که از محل بودجه‌های دولتی و سایر درآمدهای باثبات توسط این نهاد به نیازمندان عرضه می‌شود، طرح‌های مشارکتی کمیته امداد نیز مبتنی بر این اصل هستند. نیازمندی در نگاه نهادی مانند کمیته امداد یک وضعیت است. وضعیتی که فرد در وقوع آن مقصر نبوده است. از کارافتادگی، بیماری، از دست دادن سرپرست خانوار و همچنین از دست دادن پدر مواردی هستند که جریان زندگی مادی و اقتصادی فرد و خانوار را مختل می‌کنند و بازگشت به شرایط طبیعی بدون حمایت و گذشت زمان ممکن نخواهد بود.

اینجاست که ضرورت وجود نهادهای حمایتی با ثبات مشخص می‌شود. آن فرزندی که در کودکی یتیم شده است تا زمانی که شخصا بتواند زندگی خود را اداره کند، باید تحت حمایت چه کسانی باشد. آیات قرآن، روایات اهل بیت (ع) و سیره و روش بزرگان دینی همه حاکی از اهمیت بسیار زیاد حمایت از ایتام است.

این باری است که بر دوش مومنان به عنوان اعضای تشکیل دهنده جامعه اسلامی قرار گرفته است. در این میان و به علت پیچیدگی‌های جامعه امروزی و گستردگی شهرها، بدون وجود نهادهای تخصصی نمی‌توان به وظایف دینی و انسانی خود در زمینه حمایت از نیازمندان عمل کرد.

ادامه طرح اکرام ایتام و فرزندان محسنین

امام خمینی (ره) با بینش گسترده دینی که داشت، در نخستین گام برای تاسیس نهادهای انقلابی دستور تاسیس کمیته امداد را صادر کرد. کمیته امداد برای پاسداشت عزت انسان‌هایی تاسیس شد که در نیازمندی خود بی تقصیر بودند.

طرح‌های این نهاد نیز با چنین اهدافی طراحی و اجرا می‌شوند؛ امکان ایجاد حمایت مستمر تا رسیدن خانوار و فرد به توانمندی، سرلوحه برنامه‌های کمیته امداد است. در نیمه دوم سال 1378 طرح اکرام ایتام با هدف ساماندهی به حمایت از این فرزندان توسط نیکوکاران و خیران توسط کمیته امداد راه‌اندازی شد. طرحی برای ارتباط مادی، معنوی و احساسی نیکوکاران و ایتام. طرحی که در آن فرد با قبول حمایت از این فرزندان مبالغی را به شکل منظم به حساب این نیازمندان واریز می‌کند.

بعدها در سال 1390 با الگو برداری از این برنامه فرزندان نیازمند غیر یتیم نیز به این طرح اضافه شدند. فرزندان محسنین آن دسته از فرزندان نیازمندی هستند که پدر آنها به علت بیماری و از کارافتادگی امکان حمایت موثر مالی از آنان را ندارد و با این طرح کمیته امداد به دنبال جذب کمک مستمر نیکوکاران برای فراهم کردن زمینه رشد بهتر آنهاست.

بیش از 66 هزار اصفهانی در طرح اکرام ایتام و محسنین فعال هستند

مدیر کل کمیته امداد استان اصفهان در این مورد به خبرنگار تسنیم گفت: طرح اکرام ایتام و فرزندان محسنین ظرفیت مطرح شدن به عنوان یک ساز و کار جهانی برای حمایت از فرزندان نیازمند را دارد.

محمدرضا متین پور با بیان اینکه در حال حاضر 66 هزار و 518 نیکوکار اصفهانی در این طرح فعال هستند، اظهار داشت: 6140 فرزند یتیم و 12 هزار و 824 فرزند محسنین تحت حمایت مستمر این نیکوکاران گران قدر قرار دارند.

وی اقبال مردم نیکوکار اصفهان به این طرح را ناشی از غنای جامعه مذهبی استان و همچنین سنت‌های پسندیده مردم این دیار دانست و گفت: در مناسبت های مختلف شمار زیادی از مردم نیکوکار استان به جمع حامیان ایتام و فرزندان محسنین می‌پیوندند.

وی حمایت از این فرزندان تا رسیدن به شرایط قابل قبول را ادامه دار توصیف کرد و گفت: فرزندان پسر تا پایان دوران تحصیل و همچنین فرزندان دختر تا زمان ازدواج از چرخه حمایت این طرح خارج نخواهند شد.

بیش از 4500 نفر بدون حامی هستند؛ روند کاهشی فرزندان بدون حامی

آهنگ ورود و خروج فرزندان یتیم و نیازمند به چرخه حمایت کمیته امداد تا حدود بسیاری به وضعیت اقتصادی جامعه و بحران ها و چالش های آن بستگی دارد ولی با این وجود حمیدرضا طاهری، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد اصفهان تعداد فرزندان بدون حامی در طرح اکرام ایتام و فرزندان محسنین را رو به کاهش می‌داند.

وی تعداد این فرزندان نیازمندان غیر یتیم بدون حامی را 4545 نفر در حال حاضر اعلام کرد و گفت: با اقبال خوب مردم فهیم استان و اطلاع رسانی مناسب به جامعه، تمایل مردم برای مشارکت در این طرح افزایش یافته است و امیدواریم که به زودی شاهد به صفر رسیدن تعداد فرزندان بدون حامی باشیم.

در ماه محرم بیش از 1000 فرزند یتیم صاحب حامی شدند

طاهری افزود: در دهه اول محرم امسال 790 نیکوکار اصفهانی به جمع حامیان طرح اکرام ایتام و فرزندان محسنین پیوستند و 1027 فرزند یتیم و نیازمند را تحت حمایت خود قرار دادند.

وی ساختار شفاف و بی واسطه پرداخت کمک حامیان به فرزندان تحت حمایتشان را از دیگر دلایل اقبال گسترده اصفهانی ها به این طرح عنوان کرد و افزود: در این طرح امکان ملاقات حضوری حامی با فرزند وجود دارد و مبالغ واریزی نیکوکاران بدون واسطه به حساب این فرزندان واریز می شود.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان اصفهان امکان مشارکت مردم در این طرح را در همه ایام سال فراهم دانست و گفت: نیکوکاران و خیرانی که مایل به پذیرش حمایت این فرزندان هستند می‌توانند به دفاتر این نهاد در سراسر استان اصفهان و یا پایگاه‌های اینترنتی ekram.emdad.ir و  mohsenin.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon