اصفهان| شروط امر به معروف در بیان عضو مجلس خبرگان؛ آمر به معروف باید امنیت داشته باشد
عضو مجلس خبرگان رهبری شروط انجام امر به معروف و نهی از منکر را تشریح کرد و گفت: آخرین شرط این است که گوینده امر به معروف باید امنیت جانی و آبرویی داشته باشد و از این کارش ضرری نبیند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آیتالله سید ابوالحسن مهدوی ظهر امروز در جمع کارکنان هلال احمر اصفهان با اشاره به شرایط امربهمعروف در رساله اظهار داشت: یک مسئله شرعی در رساله وجود دارد که سئوالی را نسبت به قیام امام حسین(ع) مطرح میکند.
وی بیان کرد: شرایطی که برای امر به معروف و نهی از منکر تعیین شده، مواردی هست ازجمله اینکه آمر باید به معروف و منکر علم داشته باشد، آمر بداند مخاطب آن کار منکر را تکرار میکند، احتمال تاثیر حرفش را بدهد و آخرین شرط این است که گوینده امر به معروف باید امنیت جانی و آبرویی داشته باشد و از این کارش ضرری نبیند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: باتوجه به آخرین شرط، این سئوال مطرح میشود که امر به معروف امام حسین(ع) چه امر به معروفی بوده است که بالاترین مصیبت هم به آن حضرت و هم یارانشان رسید و اگر فرد باید امر به معروف را حتی تا پای کشتهشدن مطرح کند، پس این شرط باید از رساله حذف شود.
آیتالله مهدوی مقایسه بین منکر و ضرر را راهحل این موضوع دانست و بیان کرد: آنچه در رساله گفته شده درست است ولی باید بین منکر و ضرری که به ما میرسد مقایسهای انجام دهیم چراکه گاهی منکری در جامعه بهوجود آمدهاست که خیلی بزرگ و مهم است و باید با نهی از منکر از جامعه پاک بشود حتی اگر ضرر به جان مطرح باشد و با این بیان هم مطلب رساله و هم قیام امام حسین(ع) درست است.
وی نجات دین اسلام را مدیون قیام امام حسین (ع) دانست و گفت: اگر قیام امام حسین(ع) محقق نشده بود، کل دین از بین میرفت و به نسلهای بعدی نمیرسید چراکه یزید تصمیم خراب کردن مساجد و دین را داشت؛ امام حسین(ع) با اینکه مصیبت بزرگی دیدند، اما در عوض با نگهداشتن دین اسلام سود زیادی به جهان رساندند و هماکنون هر عمل عبادی که انجام میگیرد مدیون همان قیام است و یک درس بزرگ شرعی در ارتباط با امر به معروف و نهی از منکر نیز برایمان دارد.
انتهای پیام/ ع