گزارش تسنیم از گردهمایی برای احیای بازی‌های بومی محلی مازندران

گزارش تسنیم از گردهمایی برای احیای بازی‌های بومی محلی مازندران

نخستین مجمع سالانه هیئت ورزش روستایی مازندران در بابلسر برگزار تا گامی مهم در جهت توسعه ورزش این استان برداشته شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابلسر، بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و با توجه به اینکه اصلی‌ترین مطالبه‌گران و مبارزان رژیم طاغوت اقشار محروم و مستضعف کشور بودند، توجه به این بخش از جمعیت کشور در اولویت قرار گرفت. افرادی که اغلب ساکنان روستاها و مناطق محروم بودند و تنها خواسته آنها از بین رفتن شکاف طبقاتی میان اشراف و محرومین بوده است.

بنابرین اصل توجه به روستاها و پاسخگویی به نیاز های اولیه روستائیان در اولویت قرار گرفت تا علاوه بر از بین رفتن اختلاف طبقاتی، از بخش اعظمی از مشکلات کشور که مهاجرت معکوس بوده جلوگیری شود.

مشکلاتی که به‌خاطر نبود امکانات اولیه رفاهی و درمانی اغلب روستاییان را ناگزیر به مهاجرت به شهرها می‌کرد و ایجاد زیرساخت‌های لازم و توسعه امکانات زیرساختی نظیر آب و برق و بعدها تلفن و بهداشت و آموزش موجب شد تا اندکی روستاها از حالت قرون وسطایی خارج شوند و در مسیر توسعه قرار گیرند و به زندگی در روستاها ادامه دهند.

در این میان یکی از مسائلی که نقش زیادی در جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به شهرها و در نتیجه توسعه روستاها داشته، توجه و توسعه ورزش در مناطق کمتر برخوردار نظیر روستاها بوده که علاوه بر اثرات بی‌شمار، عاملی مهم در کشف و پرورش استعدادهای ورزشی بسیاری بوده که در روستاهای کشور نهفته و نیازمند توجه هستند و در صورت میدان دادن به این سرمایه‌های انسانی و ورزشی می‌توانند برای کشور آفتخار آفرین باشند.

بدین ترتیب در طول سال‌های اخیر فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی در کشور تشکیل تا علاوه بر ترویج ورزش و ایجاد شادابی در میان روستاییان، سبب پیشگیری از بزه های اجتماعی در روستاها شود.

 یکی از اقدامات مهم این فدراسیون، تشکیل زیرشاخه‌های بی‌شمار در استان‌های سراسر کشور و به تبع آن تشکیل هیئت‌های ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی در شهرستان‌های مختلف بوده که هر کدام از آنها با تشکیل کمیته‌های مختلف فعالیت‌های گسترده‌ای را در حوزه‌های مختلف ورزشی کشور آغاز و اکنون پس از سال‌ها تلاش سهم قابل توجهی در کسب مدال‌های رنگارنگ در رشته‌های مختلف ورزشی کشور و حتی جهان و المپیک دارد.

یکی از اقدامات فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی، برگزاری مجمع سالانه در استان‌های مختلف بوده که این بار به میزبانی مازندران و با حضور رئیس فدراسیون، رئیس هیئت استان و روسا و نواب روسای سراسر استان و مدیرکل و معاون ورزش و جوانان مازندران در شهرستان بابلسر برگزار تا پس از ارائه برنامه های یک ساله و بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل مختلف، گامی مهم در جهت توسعه ورزش این استان برداشته شود.

هیئت ورزش روستایی زمینه ساز کشف استعداد ورزشی

حبیب حسین‌زادگان مدیرکل ورزش و جوانان مازندران با اشاره به اینکه روستاها نقش مهمی در معرفی استعدادهای مختلف ورزشی دارند اظهار داشت: هیئت ورزش روستایی میتواند زمینه‌ساز کشف استعدادهای ورزشی باشد.

وی افزود: هیئت ورزش روستایی علاوه بر ایجاد تحرک و نشاط در جامعه می تواند موجب توسعه فعالیت‌های مرتبط با بازی‌های بومی محلی شود.

مدیرکل ورزش و جوانان مازندران با اشاره به اینکه هیئت‌های ورزشی نقش کلیدی در کشف، پرورش و بروز استعدادها، ایجاد نشاط اجتماعی و توسعه ورزش قهرمانی دارند، خاطرنشان کرد: با بهره‌گیری از ظرفیت شهر و روستا، ارائه برنامه منسجم و تعامل سازنده می‌توان ورزش مازندران را به روزهای بهتر رهنمون ساخت.

حسین‌زادگان گفت: احیای بازی‌های بومی محلی و توجه به کشتی لوچو در مازندرا باید مورد توجه هیئت ورزش‌های روستایی قرار گیرد و با برنامه‌ریزی شرایطی را ایجاد که ورزش روستایی بر بام موفقیت قرار گیرد.

180 هزار ورزشکار سازماندهی شده در روستاهای کشور

غلامرضا جعفری رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی در این نشست با اشاره به جایگاه مازندران در ورزش قهرمانی و نقش هیئت‌های ورزشی در تحقق این مهم اظهار داشت: 429 شهرستان کشور دارای هیئت ورزش روستایی فعال هستند و در بیش از 600 بخش هیئت ورزش روستایی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: توجه به بانوان در ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی به عنوان افرادی که نقش مهمی در توسعه ورزش دارند باید مورد توجه روسای هیئت‌ها قرار گیرد.

رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی با تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت آموزش و پرورش در جهت توسعه ورزش‌های روستایی گفت: باید در قالب برنامه‌ریزی آموزشی بچه‌ها را به سمتی هدایت تا با تفکر ورزشی تربیت شوند.

جعفری خاطرنشان کرد: 180 هزار نفر جمعیت سازمان یافته ما در سراسر کشور هستند که با یک برنامه‌ریزی مناسب می‌توان در جهت توسعه همه جانبه ورزش روستایی و احیای بازی‌های بومی محلی گام برداشت.

فعالیت 22 هیئت ورزش روستایی در مازندران

رضا بحرگرد رئیس هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران در این نشست با اشاره به اینکه تمام تلاش ما برنامه‌ریزی دقیق و مدون برای ایجاد تحول بسیار عظیم در ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی است، اظهار داشت: 22 شهرستان مازندران دارای هیئت ورزش روستایی فعال هستند.

وی افزود: اکثر قهرمانان نخبه کشور که در عرصه بین‌المللی توانستند از اعتبار و هویت ورزش کشور صیانت کنند از مازندران و از دل روستاهای این استان هستند.

بحرگرد گفت: هم‌افزایی و اتحاد و انسجام مدیران ورزش نقش مهمی در بالندگی ورزش استان دارد و این جلسه نیز به‌منظور ارزیابی برنامه یک ساله هیئت‌ها و تعیین اعضای کمیته‌های مختلف در استان برگزار شده است.

حسین دلیری معاون توسعه ورزش همگانی ورزش و جوانان مازندران نیز در این نشست اظهار داشت: باید با برنامه محوری استعدادهای ناب ورزشی را مشخص و با تعاملی که میان انجمن‌های ورزشی ایجاد می‌کنیم آنها را به هییت‌های مختلف معرفی کنیم.

وی افزود: مازندران جایگاه ویژه‌ای در ورزش کشور دارد و این موضوع باید در ورزش روستایی تداوم داشته باشد و هر فرد در هر جایگاه باید نقش خود را به درستی ایفا کند.

معاون توسعه ورزش همگانی ورزش و جوانان مازندران تصریح کرد: باید تابع سیاست‌های درست باشیم و با اتحاد، همدلی و هم‌افزایی زمینه توسعه همه جانبه ورزش مازندران را فراهم کنیم.

گزارش از هومن رمضانیان

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon