هدیه ایروانی به خاوری برای اخذ تسهیلات/شرکتهای ایروانی سالانه ۴۰۰ میلیارد از خودروسازها میگرفت
نماینده دادستان تهران گفت: عباس ایروانی اظهار داشته که در قبال دریافت تسهیلات هدایایی را به شریفی مدیر عامل اسبق بانک مسکن و خاوری مدیرعامل اسبق بانک ملی پرداخت کرده است.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، در ادامه نخستین جلسه محاکمه عباس ایروانی که در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی برگزار شد، عباس شاهمحمدی نماینده دادستان تهران اظهار کرد: به منظور اثبات قرائن در حکم توقیف محموله شرکت سازه پویش توسط ناجا که با عنوان قطعات گازسوز و با تعرفه پنج درصد ترخیص شده باید بگویم مشخص شد که هشت هزار و 512 قطعه ای سی یو به ارزش 348 هزار یورو معادل یک هزار و 630 میلیارد تومان ترخیص شده است که مربوط به خودروهای بنزین سوز است
وی افزود: نمایندگی ایران خودرو در قزوین تأیید کرده که این قطعات مربوط به خودروی گازسوز نیستند و سه هزار و 612 قطعه دیگر «ای سی یو» متعلق به خودروهای بنزین سوز بوده که در مجموع 12 هزار و 124 قطعه معادل دو هزار و 300 میلیارد تومان بوده است. بر اساس ابلاغ معاون اول رئیس جمهور و با استناد به آن، قطعات «ای سی یو» باید با حقوق ورودی 20 درصد ترخیص میگشته است اما قطعات مذکور به صورت غیر واقعی اظهار شده و حقوق ورودی کمتر از حقوق ورودی واقعی داده شده است.
نماینده دادستان تاکید کرد: میتوان گفت که برای هشت هزار و 512 قطعه «ای سی یو» تشریفات قانونی صورت نگرفته و قاچاق سازمان یافته شکل گرفته است.
وی بیان کرد: شرکتهای زیر مجموعه متهم ایروانی سالانه 400 میلیارد تومان سود از شرکتهای خودروسازی میگرفتند که باید 20 درصد آن را به عنوان مالیات پرداخت میکردند ولی نامبرده با پرداخت مبالغ جزئی مفاصا حساب اخذ کرده است و به منظور کاهش تعرفه گمرکی، قیمت قطعات وارداتی را کمتر از قیمت واقعی اعلام میکرده تا مالیات کمتری بپردازد.
نماینده دادستان افزود: طبق اقاریر متهم روغنیها پرداخت رشوه به دستور ایروانی انجام میشده و شرکتهای زیر مجموعه گروه عظام تمام قطعات را به عنوان گازسوز وارد میکرده که کمتر از 18 درصد قطعات مربوط به خودروهای گاز سوز است.
شاه محمدی یادآور شد: متهمان در گمرک شبکه ارتشائی ایجاد میکنند و با ارائه اسناد مجعول اقدام به پرداخت رشوه به مدیران و کارشناسان گمرک میکردهاند که این مورد به دستور متهمان رفیعی و روغنیها صورت گرفته و پرداخت رشوه تحت عنوان حق العمل ترخیص، پرداخت میشده است.
وی توضیح داد: اسناد ترخیص توسط واحد لجستیک شرکت سازه پویش تنظیم میشده و روی برخی کالاها نظیر کوئل که چینی بوده نماد ساخت ایران نصب میکردند. در پنج ماه نخست سال جاری این گروه 118 میلیون و 135 هزار دلار واردات قطعه انجام داده و میزان فروش در بازار 15 میلیون و 159 هزار و 627 دلار است و از اختلاف قیمت ارز آزاد و دولتی بیش از 6 میلیارد تومان عاید این گروه شده است.
نماینده دادستان اضافه کرد: تمام محمولههای وارد شده قاچاق است و گروه عظام تاکنون 764 میلیون و 37 هزار و 425 دلار واردات داشته که به صورت قاچاق انجام شده است. متهم ایروانی از اسفند 89 تا مرداد 90، 606 میلیون درهم از بانک مسکن دریافت کرده و تا به امروز هیچ وجهی را برنگردانده است و هزار و 900 میلیارد تومان به این بانک بدهکار است که این مورد حاکی از تبانی ایروانی با مدیرعامل و هیئت مدیره اسبق بانک مسکن دارد. همچنین ایروانی اظهار داشته که در قبال دریافت تسهیلات هدایایی را به شریفی مدیر عامل اسبق بانک مسکن و خاوری مدیر عامل اسبق بانک ملی پرداخت کرده است.
شاهمحمدی گفت: ایروانی 500 میلیارد تومان نیز به بانک ملی بدهی دارد و مجموع بدهی وی به بانک صادرات نیز بیش از هزار میلیارد تومان است. گروه عظام در سال جاری 17.5 میلیون دلار ارز دریافت کرده، اما به میزان 43 میلیون دلار واردات داشته که مابقی ارز دریافتی توسط شرکت ایران خودرو تامین شده است.
در ادامه جلسه، نماینده دادستان، موارد اتهامی انتسابی متهمان را به شرح زیر اعلام کرد:
1-عباس ایروانی مدیر گروه عظام (تولید کننده قطعات خودرو) متهم به افساد فی الارض از مجاری اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به صورت عمده و کلان به میزان 764 میلیون و 37 هزار و 425 دلار، رهبری گروه مجرمانه سازمان یافته قاچاق قطعات خودرو، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از اسناد مجعول، معاونت در پرداخت رشوه و مشارکت در فراری دادن متهم
2- امیر رضا رفیعی قائم مقام فروش گروه عظام متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان 201 میلیون و 629 هزار و 839 دلار، معاونت در پرداخت رشوه، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از سند مجعول و مشارکت در فراری دادن متهم
3- مرتضی روغنیها معاون امور بین الملل گروه عظام متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان 118 میلیون و 295 هزار و 876 دلار، معاونت در پرداخت رشوه، معاونت در جعل اسناد معاونت در استفاده از سند مجعول و مشارکت در فراری دادن متهم
4- حامد خاتمیپور ترخیص کار گمرک متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان 128 میلیون و 28 هزار و 280دلار، جعل اسناد، استفاده از سند مجعول، استفاده از مهر مجعول اتاق بازرگانی چین و پرداخت رشوه به میزان ده میلیون و 950 هزار تومان
5-مرادعلی کرم نیا کارمند گمرک متهم است به دریافت رشوه به مبلغ 60 میلیون ریال، مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان 5میلیون و 152 هزار و 456 دلار
6- حسن صفریان کارمند گمرک متهم است به دریافت رشوه به مبلغ 24 میلیون ریال و مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان 19 میلیون و 595 هزار و 478 دلار
7- مهدی شهابی کارمند گمرک فرودگاه امام خمینی متهم است به دریافت رشوه به مبلغ 25 میلیون و 500 هزار ریال و مشارکت در قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به میزان 96 هزار و 725 دلار و 10 هزار و 927 یورو.
نماینده دادستان خاطر نشان کرد: در اسناد ترخیص کالا که از دفتر خاتمی پور کشف شد، مشخص شده که گروه عظام به کارمندان گمرک رشوه داده است و مبالغی همچون یک میلیون ریال، 6 میلیون ریال به کارمند فرودگاه امام خمینی و سه میلیون ریال به جانشین گمرک فرودگاه امام خمینی پرداخت شده است. همچنین از دفتر متهم خاتمی پور مهر مجعول اتاق بازرگانی چین کشف شده است.
وی تاکید کرد: در اقاریر متهمان آمده که به مدیران ایران خودرو و سایپا نیز مبالغی به عنوان رشوه داده شده است.
انتهای پیام/