معاون سازمان زندانها در رشت: نیازمند کمک مردم برای حمایت از خانواده زندانیان هستیم
معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندانهای کشور گفت: اقدامات حمایتی از خانواده زندانیان با توجه به تعداد بالای آنها و امکانات کم سازمان زندانها، امکانپذیر نیست و همه افراد جامعه بایستی در این راستا به ما کمک کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ابوالفضل حجتیپور پیش از ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان گیلان در سالن دادگستری رشت اظهار داشت: پویایی جامعه مستلزم داشتن قوانین و مقررات جامع است و اگر جامعهای قوانین کامل داشته باشد بهمعنای تعالی فرهنگی آن است اما قوانین خوب به تنهایی اثربخش نیست.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندانهای کشور، اثربخشی قوانین را نیازمند داشتن ضمانت اجرایی دانست و گفت: در هر جامعه قوانینی وضع شده و ضمانت اجرایی نیز برای آن وجود دارد اما در این میان ضمانت کیفری مهمترین مبحث است زیرا مربوط به حیات و امنیت جامعه میشود.
وی با بیان اینکه «اصل فایده» به جبران ضرر و زیان مجرمان توجه میکند بیان کرد: فلسفه مجازات در اسلام به آن دلیل که مقنن خداوند است، توجه همهجانبهای به بحث مجازات دارد و به شرایط وقوع جرم و میزان آن و به تناسب آنکه آیا مجرم قبل از قرار گرفتن در چنگ قانون توبه کرده است یا خیر، توجه میکند.
حجتیپور عدالت محوری را از ویژگیهای ممتاز وضع قانون در اسلام دانست و تصریح کرد: عدالت اقتضا میکند مجرم بهدلیل تعدی به قوانین مجازات شود اما عدالت در اسلام و هنگام اجرای قانون معنای متفاوتی دارد.
معاون سلامت، اصلاح وتربیت سازمان زندانهای کشور با اشاره به اثربخشی محازات افزود: در اسلام تربیت و اصلاح فرد بسیار اهمیت دارد و انتقام از افراد بههیچ عنوان در آن مطرح نیست بلکه برگشت فرد به هویت الهی خود اهمیت دارد.
وی زندان را مجازاتی پذیرفته شده در تمام جوامع دانست و تأکید کرد: همه ما به تهدیدات امنیتی، اقتصادی و اجتماعی زندان واقف هستیم اما چارهای جز مجازات زندان برای کسانی که امنیت جامعه را به خطر میاندازند نداریم.
حجتیپور با بیان اینکه زندانی مدنظر اسلام است که موجب اصلاح فرد و کاهش نرخ جرم شود خاطرنشان کرد: قوانین ما به اجرای اصل عدالت، اصلاح فرد، آموزش مبانی اعتقادی و رعایت حقوق بشر توجه دارند و به بازاجتماعی کردن زندانیان اهمیت میدهد.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندانهای کشور افزود: اگرچه پیشگیری از وقوع جرم از وظایف قوه قضائیه است اما بدون همکاری تمام دستگاههای جامعه امکانپذیر نیست اما در این سالها بودجه لازم جهت اصلاح و تربیت افراد در اختیار سازمان زندانها قرار نگرفت.
وی با بیان اینکه ورود تمام افراد و نهادهای جامعه برای اصلاح و تربیت زندانیان اهمیت دارد عنوان کرد: اقدامات حمایتی از خانواده زندانیان با توجه به تعداد بالای آنها و امکانات کم سازمان زندانها، امکانپذیر نیست لذا همه افراد جامعه بایستی با همافزایی و همدلی با یکدیگر در این راستا به ما کمک کنند.
رئیس کل دادگستری گیلان نیز در این مراسم با تأکید بر سپردن اموال مسلمانان به افراد دانشمند و شایسته گفت: اموال مسلمانان نباید به دست سفها سپرده شود و مسئولیتهای بزرگی که ما متصدی آن هستیم از اموال مسلمانان محسوب میشود که نباید آن را به افرادی که قدرت مدیریت ندارند، بسپاریم.
حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد مانند علما از قبول مسئولیت سر باز میزنند بیان کرد: از آنجایی که مدیرکل سابق زندانهای گیلان یک قاضی بود و مهربان و دلسوز و همدرد با زندانیان است توانست عملکرد خوبی در دوران مسئولیت خود داشته باشد.
وی با بیان اینکه داشتن دانش و مهارت بهکار گیری دانش برای انجام مسئولیت از ملزومات یک مسئول موفق است عنوان کرد: اگر یک استان را بشناسیم میتوانیم با روحیه مردم آن دیار نیز آشنایی پیدا کنیم و مردم گیلان بسیار مهربان هستند و در شیعه کردن صوفیان نقش بهسزائی داشتند.
رئیس کل دادگستری گیلان افزود: قدرشناسی مردم گیلان نسبت به مرحوم آیتالله بهجت نشاندهنده صفای باطن آنان است اما همه مردم یکسان نیستند و برخی عوامل مانند فشارهای اقتصادی موجب بهوجود آمدن برخی رفتارهای نامناسب در عدهای از مردم میشود و مدیران بایستی این مورد را مدنظر داشته باشند.
به گزارش تسنیم، در این مراسم «رضا محمدیاصل» بهعنوان مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان گیلان معرفی شد و از تلاشهای مدیرکل سابق این سازمان، سیدحمید حسینی نیز تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/ ت