۱۶ هزار تن فرآورده خام دامی از اصفهان صادر شد
در نشست خبری اداره دامپزشکی استان اصفهان از صادرات ۱۶ هزار تن فرآورده خام دام و خوراک دام از استان اصفهان و ارزآوری ۱۸.۵ میلیون دلاری صادرات این محصولات خبر داده شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، نشست خبری اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اصحاب رسانه، با هدف تشریح فعالیتهای این اداره کل برگزار شد.
شهرام موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به فرا رسیدن روز ملی دامپزشکی، اظهار داشت: چهاردهم مهرماه روز ملی دامپزشکی نامگذاری شده است، پرسنل اداره دامپزشکی سربازان گمنام عرصههای بهداشتی هستند که همه خدمات دامپزشکی اعم از بهداشت گوشت دام، طیور، آبزیان و مواد خام دامی را به عهده دارند که معمولا دیده نمیشوند ولی اثرات آن بسیار محسوس است.
18.5 میلیون دلار از طریق صادرات خوراک دام و طیور ارزآوری شد
رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به موضوع صادرات اظهار داشت: صادرات و به ویژه صادرات غیر نفتی شاهرگ اقتصاد مقاومتی است.
منصور کیمیایی افزود: از آنجایی که امسال به نام رونق تولید نامگذاری شده است اهمیت وظایف دامپزشکی بیشتر خود را نشان میدهد و فعالیت همکاران ما در راستای حفظ کیفیت کالای ایرانی است و فعالیت آنان موجب حفظ امنیت غذایی شده و به 22 کشور جهان صادرات داشتهایم.
وی با بیان اینکه 26 نوع محموله دامی وجود دارد، گفت: 26 نوع محموله مثل خوراک طیور، ماهی تازه، پودر گوشت، مرغ منجمد و ... داریم که در برخی از این محصولات توانستیم به رتبههای برتر کشوری دست پیدا کنیم.
رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: از صادرات این محمولهها، بالغ بر 18.5 میلیون دلار ارزی آوری داشتیم و بیش از 16 هزار تن صادرات به ثبت رسیده که برخی از این محمولهها برای نخستین بار انجام شده است.
اصفهان، رتبه نخست پرورش بوقلمون در سطح کشور را دارد
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به رتبه نخست اصفهان در پرورش بوقلمون اظهار داشت: استان اصفهان در پرورش بوقلمون با ظرفیت 733 هزار قطعه در هر دوره رتبه اول را در کشور دارد.
مصطفی کردآبادی افزود: استان اصفهان از جمله استانهایی است که دارای کشتارگاههای شتر مرغ است و رتبه دوم پرورش شتر مرغ در کشور را از آن خود کرده است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان رتبه سوم تولید مرغ گوشتی در کشور را دارد، گفت: استان اصفهان توانسته در این زمینه در جایگاه سوم کشوری قرار گیرد و همچنین استان اصفهان رتبه دوم تولید تخم مرغ، رتبه سوم تولید عسل، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه برتر ماهیان زینتی در کشور را از آن خود کرده است.
31 کشتارگاه دام در استان اصفهان برابر با تعداد کشتارگاههای 8 استان است
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه 500 نفر از فارغ التحصیلان رشتههای دامپزشکی کار نظارت را انجام میدهند، گفت: 31 کشتارگاه دام به سالن پیش سرد لاشههای دامی مجهز شده است و وضعیت ما در زمینه کشتارگاه طیور قابل قبول است.
وحیدرضا خامسیپور افزود: 31 کشتارگاه دام فعال در استان برابر با تعداد کشتارگاههای دام 8 استان است و و بیش از 95 درصد گوشت قرمز به صورت پیش سرد شده در استان اصفهان استحصال شده است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: پیگیری افتتاح سالن پیش سرد کشتارگاه سمیرم در سال جاری در حال انجام است و همچنین پیگیری افتتاح سه کشتارگاه صنعتی دام قهدریجان، نجف آباد و خمینیشهر در نیمه دوم سال 98 صورت میگیرد.
891 مورد بازرسی از مراکز درمانی صورت گرفته است
دکتر سیدرضا موسوی با اشاره به وظایف اداره تشخیص و درمان دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: اداره مذکور یکی از ادارات ستادی دامپزشکی است که وظایف گوناگونی دارد.
وی افزود: نظارت و بازدید از مراکز بخش خصوصی (داروخانه، مراکز درمانی و مایه کوبی )، صدور و تمدید پروانههای اشتغال به امور دامپزشکی، صدور و تعویض دفترچههای درمانی دام و طیور ، بازدید از شرکتهای پخش دارو و واکسن، نظارت، نمونه برداری و کنترل کیفی کارخانجات دارو سازی، مکمل سازی و دی کلسیم فسفات سازی، ارزیابی کیفی داروهای دامپزشکی به صورت موردی، انجام انواع آزمایش بر روی نمونههای ارسالی، ارجاع موارد تخلف بخش خصوصی به مراجع ذیصلاح قضایی و ...از جمله وظایفی است که این اداره بر عهده دارد.
رئیس اداره تشخیص و درمان دامپزشکی استان اصفهان گفت: در سال گذشته 891 مورد بازرسی از مراکز درمانی بخش خصوصی، 715 مورد بازرسی از داروخانههای بخش خصوصی، 19 مورد بازرسی از داروخانههای بخش دولتی، 209 مورد قلم داروی تاریخ گذشته نیز در این بازرسیها جمعآوری شد.
دام سالم، غذای سالم، انسان سالم
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به وظایف ادارات ستادی اظهار داشت: هدف اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تأمین سلامت و بهداشت دام، تولیدات دامی سالم، سلامت و بهداشت انسان با شعار دام سالم، غذای سالم و انسان سالم است.
محمد کشتکار افزود: 6 اداره ستادی در اداره دامپزشکی استان اصفهان برای رسیدن به اهداف خود در تلاش هستند.
وی خاطرنشان کرد: اداره بهداشت و محیط و اداره بهداشت مدیریت طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم، مسئولیت شناسایی بیماریهای دام و طیور و نحوه سرایت بیماری و پیشگیری با واکسیناسیون و تأمین سلامت دام با صدور مجوز را بر عهده دارند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه 4 اداره ستادی دیگر در اداره دامپزشکی مشغول فعالیت هستند، گفت: اداره نظارت بر بهداشت عمومی، اداره قرنطینه و امنیت زیستی، اداره تشخیص و درمان و آزمایشگاه و اداره فن آوری اطلاعات و آموزش در نظارت بر کلیه فراوردههای دامی، کشتارگاهها، بستهبندی و کنترل نظارت بر محموله و نظارت بر واکسیناسیون و بررسی و به روز رسانی اطلاعات نقش دارند.
رئیس آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در این نشست خبری گفت: 11 نفر نیروی کارشناس فنی در 8 بخش فعال در جهت تامین بهداشت و سلامت جامعه فعالیت میکنند.
محمد حقشناس افزود: در طول یکسال گذشته بالغ بر 45 هزار نوع آزمایش روی نمونههای مختلف دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل، گوشت، مرغ، ماهی، میگو، عسل، تخممرغ، شیر و ... جهت بهداشتی بودن مواد غذایی انجام شده است.
رئیس آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در آزمایشگاههای دولتی و خصوصی موارد زیادی مورد نظر است، اظهار داشت: سرعت، دقت و صحت عمل آزمایش مد نظر است.
وی ادامه داد: آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان آزمایشگاه سطح 2 کشوری است و به عنوان آزمایشگاه معین تهران و کشوری معرفی شده است.
حقشناس تصریح کرد: 25 آزمایشگاه در دامپزشکی استان اصفهان وجود دارد که 5 آزمایشگاه دارای توانمندی بالا و دارای ایزو 17025 هستند و 15 آزمایشگاه دیگر توانمندیهای پایین تا متوسط دارند.
انتهای پیام/ ع