سیستان و بلوچستان| چابهار علاج توسعه صادرات و دفاع از ظرفیت خالی فولادِ کشور است
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی و توسعه تجارت گفت: موقعیت ویژه چابهار در کنار آبهای اقیانوسی، این بندر را علاج توسعه صادرات و دفاع از ظرفیت خالی بنگاههای فولادی کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، حسین مدرس خیابانی در همایش و نمایشگاه فولاد چابهار اظهار داشت: بخشی از تقاظای بازار فولاد کشور بهدلایلی مجدود شده که علاج و راهکارش توسعه صادرات برای ایجاد ارزش افزوده، دفاع از ظرفیت خالی بنگاههای اقتصادی و اشتغال پایدار است.
وی افزود: موقعیت ویژه چابهار در کنار آبهای اقیانوسی، این بندر را علاج توسعه صادرات و دفاع از ظرفیت خالی بنگاههای فولادی کرده است.
قائم مقام وزیر صنعت،معدن و تجارت در امور بازرگانی و توسعه تجارت با بیان اینکه توسعه زنجیره تولید فولاد در کنار بنادر، رویکرد وزارت صمت است، تصریح کرد: سهم تجارت در اقتصاد فولاد 30 درصد است، موقعیت چابهار و درسترسی آسان و سریع به مصرف کنندههای فولاد و معادن فولادی در افغانستان، شرق کشور و معدن سنگان مدلهای اقتصادی و رقابتی برای توسعه فولاد ایجاد کرده است.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: با فعال شدن بندر چابهار در توسعه فولاد و احداث ترمینال معدنی در این بندر، سیستان وبلوچستان که در حال حاضر با هزاران معدن در دست اکتشاف، اکتشاف شده و بهبهرهبرداری رسیده رنگین کمان معادن کشور است محتول میشود و صادرات فولاد مزیت رقابتی و اقتصادی پیدا میکند.
به گزارش تسنیم، همایش فولاد «STEELEX» چابهار با حضور رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، قائم مقام وزیر صمت، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازرگانی ایران، معاون حقوقی و امور مجلس دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور، رئیس خانه معدن ایران، استاندار و مسولین محلی سیستان و بلوچستان برگزار شد، این همایش با هدف معرفی ظرفیتهای فولادی و بندری چابهار تا سهروز آینده ادامه دارد.
موقعیت ویژه چابهار در خارج از خلیج فارس و دسترسی آسان آن به آبها، مسیرها و بازارهای اصلی بینالمللی، از سالها قبل چابهار را برسر زبانها انداخته است. اسناد بالادستی کشور، سواحل مکران و چابهار را مامور کرده بخشی مهمی از صنایع استراتژیک را در خود جای دهد، مهمترینش فولاد و پتروشیمی سرجمع با ظرفیت 40 میلیون تن در سال.
بر اساس طرح جامع فولاد کشور و سیاست توسعه صنایع فولادی در نزدیکی آب، تولید ده میلیون تن فولاد در سواحل مکران پیشبینیشده است. صنایع فولاد به سبب اینکه آب بسیار زیادی مصرف میکنند باید درجایی مناسب واقع باشند؛ در حال حاضر اکثر فولادسازیهای کشور در مرکز واقعشده و مشکل تأمین آب برای آنها تبدیل به یک معضل بزرگشده است.
از اواسط 94 استقرار صنایع فولادی در چابهار عملیاتی شده است و شرکت فولاد مکران با سرمایهگذارانی دولتی و خصوصی برای احداث مجتمعی فولادی با ظرفیت 3.2 میلیون تن آهن اسفنجی در دو فاز تشکیل شده است.
انتهای پیام/ ت