۱۵۸ هزار نفر سالمند در استان کردستان شناسایی شد

158 هزار نفر سالمند در استان کردستان شناسایی شد

مدیرکل بهزیستی کردستان گفت: بر اساس آمار، ۱۵۸ هزار نفر سالمند در استان شناسایی شده، به‌طوری‌که ۱۰ درصد جامعه کردستان را قشر سالمند تشکیل می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سید صباح قریشی در برنامه تلویزیونی از ارائه خدمت‌رسانی به سالمندان خبر داد و اظهار داشت: بر اساس آمار، 158 هزار نفر سالمند در استان شناسایی شده بطوری که 10 درصد جامعه کردستان را قشر سالمند تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه 50 هزار نفر از سالمندان استان نیازمند حمایتند، افزود: از این تعداد 45 هزار نفر مستمربگیر کمیته امداد و 5 هزار نفر باقیمانده تحت حمایت و مستمری بهزیستی کردستان هستند.

مدیرکل بهزیستی کردستان افزایش قشر سالمند در استان را ناشی از کاهش زاد و ولد بین جوانان دانست و تصریح کرد: با افزایش قشر سالمند خوشبختانه امید به زندگی و مراقبت بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه 4 سرای سالمندان شبانه‌روزی در استان وجود دارد، گفت: در حال حاضر 3 سرای سالمند در سنندج و یک سرا در سقز به‌صورت شبانه‌روز خدمات ارائه داده و علاوه‌بر آن خانه حمایتی بهزیستی کردستان نیز برای نخستین بار در کشور با الگوبرداری از کشورهای پیشرفته تأسیس شده است.

قریشی با اشاره به نوع فعالیت خانه حمایتی و تفاوت آن با سرای سالمندان بیان کرد: در این مرکز 10 نفر سالمند باهم در یک خانه زندگی می‌کنند اما در مرکز خانه حمایتی محدودیتی برای رفت و آمد سالمندان وجود ندارد.

وی در خصوص تأمین هزینه مرکز خانه حمایت اظهار کرد: در بخش دولتی نهادهایی را ملزم به حمایت کرده و بهزیستی نیز به ازای هر نفر سالمند مبلغ یک میلیون تومان را به‌صورت یارانه‌ای برای این مرکز در نظر گرفته و این مرکز بصورت دولتی-خصوصی اداره می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان کردستان با بیان اینکه در صورت حمایت خیرین، خانه‌های امید توسعه می‌یابد، اذعان کرد: در حال حاضر مکان خانه حمایتی استیجاری بوده و با توجه به شرایط سالمندان ساکن در آن و نحوه زندگی آنان همچون افراد عادی در جامعه، هزینه مرکز خانه حمایتی نسبت به سرای سالمندان بیشتر و نیازمند توجه و حمایت خیرین است.

وی با اشاره به شرایط پذیرش سالمندان در مراکز مختلف عنوان کرد: در صورت وجود فرزند، پذیرش سالمندان نیازمند رضایتنامه فرزندان است.

مدیرکل بهزیستی استان کردستان با توجه به محدودیت مکان و یارانه در بخش دولتی، از پذیرش افراد در بخش آزاد استقبال کرد و افزود: تمام شهریه حضور سالمندان در بخش آزاد توسط خود آنها پرداخت می‌شود.

وی یارانه بهزیستی را محدود عنوان کرد و یادآور شد: پس از پذیرش سالمندان، همکاری خانواده‌ها در پرداخت هزینه با تصور اینکه مرکز دولتی بوده، بسیار کم است.

قریشی عدم حضور سالمندان در مراکز نگهداری را امری اجتناب‌ناپذیر دانست و افزود: امیدواریم به‌دلیل محدودیت یارانه دولتی، متقاضی حضور در سرای سالمندان افزایش نیابد.

وی در بخش دیگر از سخنان خود به تشریح مراکز و طرح‌های آزاد حمایت از سالمندان پرداخت و از اجرای طرح بنیاد فرزانگان خبر داد و اظهار کرد: طرح بنیاد فرزانگان تنها مختص افراد سالمند نیازمند نبوده و با هدف جلوگیری از افسرگی تمام جامعه سالمندان استان را در بر می‌گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان کردستان ادامه داد: بنیاد فرزانگان در 4 شهرستان سنندج، سقز، قروه و مریوان تأسیس شده و سالمندان و بازنشستگان در دو شیفت زنانه و مردانه در آن حضور یافته و از برنامه‌های پزشکی، فرهنگی، هنری، ورزشی و تفریحی بهره‌مند می‌شوند و در پایان روز به منزل خود بر می‌گردند.

وی با اشاره به دیگر برنامه حمایتی بهزیستی از جامعه سالمندان گفت: در راستای حمایت از سالمندان در شهرستان‌های سنندج، سقز و قروه تعدادی مراقب در قالب پرستار و فیزیوتراپ 3 روز در هفته در منزل افراد سالمند حضور پیدا کرده و در کلیه امور به آنها کمک می‌کنند.

قریشی با اشاره به امور حمایتی بهزیستی تحت عنوان طرح توانمندسازی سالمندان بیان کرد: در این طرح با حضور تسهیلگران در خانه سالمندان نیازی به حضور در سرای سالمندان ندارند.

وی در خصوص شناسایی سالمندان گفت: سالمندان با طرح CBR در شهر و روستا شناسایی شده و علاوه بر آن از طرف بهزیستی برای عموم اطلاع‌رسانی گسترده‌ای انجام می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان کردستان یادآور شد: بر اساس تحقیقات و پیش‌بینی انجام شده، در سال 2050، 30 درصد جامعه سالمند خواهند بود، و اقدامات بهزیستی در راستای پیشگیری از افسردگی این افراد انجام می‌شود.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon