اشکواره حسینی مازندران؛ گامی در جهت احیای آئین‌های عاشورایی استان علویان

اشکواره حسینی مازندران؛ گامی در جهت احیای آئین‌های عاشورایی استان علویان

دومین همایش اشکواره فرهنگی و هنری حسینی مازندران در حالی در شهرستان دارالمومنین آمل برگزار می‌شود تا گامی به سوی احیای آیین‌های عاشورایی در این دیار علویان باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، سالانه در مازندران همایش و جشنواره‌های متعدد و متفاوتی از سوی سازمان‌های گوناگون به اجرا در می‌آید که هر کدام در راستای اهدافی گام برداشته می‌شود. در برگزاری هر کدام از جشنواره‌ها و همایش مهم‌ترین هدف بر مبنای ترویج و فرهنگ‌سازی است تا بین مردم رواج یابد.

اگرچه باید در حفظ هر یک از این جشنواره‌ها تلاش کرد تا چنین برنامه‌هایی به طور مداوم به اجرا درآید که مهم‌ترین مکان چنین جشنواره هایی دبیرخانه است.

شهرستان آمل امسال میزبانی همایش فرهنگی و هنری اشکواره حسینی را برعهده دارد که در سال نخست با محوریت امام حسین (ع) و شهدای مدافعان حرم این شهرستان به اجرا درآمد و امسال در دو بخش با عنوان " آئین‌های عاشورایی" برگزار می‌شود.

همایش سال گذشته مورد استقبال هنرمندان مازندرانی قرار گرفته و موجب شد دبیرخانه آن مصادف با پایان ماه محرم و صفر تدارک اجرای دومین همایش را در بخش‌های مختلف ببینند.

مسئول اشکواره فرهنگی و هنری حسینی مازندران، هدف از برگزاری این اشکواره را نشان دادن آثار هنرمندان از واقعه مهم عاشورا و کربلا در قالب هنر بیان و عنوان کرد: امسال فراخوان آثار با محوریت آئین‌های عاشورایی به نمایش گذاشته می‌شود.

حسین جوادی گفت: هنری که در جریان واقعه کربلا دارد شاید در حوزه‌های دیگر نباشد و هدف از این اشکواره آمدن هنرمندان و خلق اثر در قالب هنری در بحث تخصصی، بومی، مذهبی و دینی بوده که البته کار سختی ممکن است باشد این کار کاملا تخصصی است و هر کسی وارد آن نمی‌شود.

وی با بیان اینکه هنرمند در این اشکواره به احیا و تولید یک اثر بپردازد تا ماندگار شود، عنوان کرد: انتظار از رسانه‌ها این است که یک کار فاخر را حداقل آن چیزی که بوده قلم بزند و نشان داده شود.

جوادی با ابراز گله‌مندی از عدم حمایت سازمانها از اشکواره حسینی استان یادآور شد: اشکواره بدون حمایتی از سوی دستگاه و ارگانی به اجرا می‌پردازد.

مسئول اجرایی اشکواره حسینی بخش های اجرایی را در قالب فیلم، عکس، نمایش خیابانی، نامه به امام حسین و شهدای مدافع حرم، تحواشی و شعر مطرح کرد و گفت: استقبال به گونه‌ای شد با وجود مخالفت به حضور خارج از استان، چند استان دیگر نیز اعلام حضور کردند با توجه به اینکه در سال گذشته بیش از 4 هزار هنرمند درگیر این اشکواره شدند.

وی با اشاره به اینکه در بخش تواشیح پنج اثر داریم و گروه بزرگ الغدیر حضور دارند، تصریح کرد: ارسال شعر به دبیرخانه تا بیستم مهرماه است که تاکنون 840 اثر ارسال شد و در بخش دلنوشته و نامه به امام حسین بزودی برگه‌ها به مدارس ارسال می‌شود.

جوادی خاطرنشان کرد: اجرای شعر در 28 مهر، سرود 30 مهر تا 4 آبان، عکس اول آبان ماه در گالری زر، اکران فیلم چهارم آبان در سینما اکسین است؛ اختتامیه نیز هفتم آبان در سالن اریکه آریایی با حضور هنرمندان برگزار می‌شود.

مجید نیکجو، دبیر اجرایی بخش عکس اشکواره حسینی نیز با اشاره به اینکه سال گذشته بخش عکس در دو بخش مدافعان حرم و هنری بوده که امسال مدافعان حرم حذف شد، گفت: این بخش بدنبال کیفی‌سازی کار است بنابراین آئین‌های عاشورایی را دستور کار داریم. نخستین مسابقه عکس است که با 147 عکاس از 22 استان بیشترین استقبال را کردند.

نیکجو با بیان اینکه مازندران، خراسان رضوی، آذربایجان و کردستان بیشترین عکس را ارائه کردند، افزود: داوران آن علی سلحشور، مصطفی مکری و محمد رضایی با داوری مستند است که بیش از هزار عکس به دبیرخانه آمده است.

گزارش از کبریا مقدس

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon