‌نگاهی به روند داوری مسابقات سراسری قرآن کریم؛ مرحله نهایی حفظ ۱۰ جزء خواهران برگزار شد‌

‌نگاهی به روند داوری مسابقات سراسری قرآن کریم؛ مرحله نهایی حفظ 10 جزء خواهران برگزار شد‌

رئیس اداره توسعه مهارت‌های تخصصی قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری مرحله نهایی حفظ ۱۰ جزء قرآن کریم در مسابقات سراسری قرآن خبر داد و گفت: رشته حفظ به دلیل حساس‌تر بودن و انتخاب افراد برای مسابقات بین‌المللی دارای مراحل بیشتری است.

حامده نکوفال در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به آغاز مسابقات قرآن کریم خواهران در بخش‌های تجوید، صوت لحن، وقف و حفظ قرآن کریم اظهار داشت: به منظور استاندارد سازی و تأیید سیستم صوتی قرائت،  داوران دور یکدیگر جمع شدند که پس از تثبیت، این سیستم به منظور قضاوت عادلانه میان شرکت‌کنندگان تغییر نخواهد کرد.

وی افزود: از آنجایی که گروه داوری از شهرهای مختلف به مسابقات آمده‌اند، جلسه هماهنگی داوران نیز برای توافق در زمینه اصول داوری برگزار شد.

رئیس اداره توسعه مهارت‌های تخصصی قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بدین منظور این افراد به داوری دو تلاوت به شکل  آزمایشی می‌پردازند و در ارتباط با اصول فنی داوری با یکدیگر بحث مذاکره می‌کنند تا به ملاک خاصی برسند، گفت: داوران پس از آغاز مسابقات دیگر امکان بحث با یکدیگر را ندارند چرا که اجراهای شرکت کنندگان پشت سر هم است و باید بلافاصله پس از تلاوت تنها نظر خود را برای داوری اعمال کنند.

وی ادامه داد: سپس داوران هر رشته همراه یکدیگر به مرور آیین‌نامه داوری می‌پردازند و سرپرست هیئت داوران نیز کلیات مسابقات و قوانین را یادآوری و هماهنگی میان داوران را ایجاد می‌کند.

نکوفال تصریح کرد: جلسه توجیهی شرکت کنندگان و داوران نیز برگزار شد و پس از آن مرحله مقدماتی حفظ 10 جزء در مهمانسرای دانشگاه برگزار و حُسن حفظ شرکت کنندگان به داوری گذاشته شد و بعد از آن مرحله نهایی حفظ 10 جزء آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه شرکت کنندگان امکان تقاضای بررسی مجدد تلاوت خود را دارند، اظهار داشت: البته در ابتدا استاد راهنما که رابط میان شرکت کننده و اتاق داوری محسوب می‌شود پس از تلاوت شرکت کننده، تلاوت وی را برای او تحلیل می‌کند.

مسئول کمیته بانوان مسابقات ملی قرآن کریم افزود: اگر فردی  ابهامی در ارتباط با داوری تلاوت خود داشته باشد سرپرست داوران فرم وی را مورد بررسی قرار می‌دهد و به داوران همان رشته برای بررسی مجدد و گاه بازبینی فیلم ارجاع می‌دهد و سپس شرکت کننده برای توضیح و یا توجیه موضوع دعوت می‌شود.

وی اضافه کرد: رقابت خواهران در اکثر رشته‌های قرآنی دو مرحله‌ای است اما رشته حفظ به دلیل اینکه حساس‌تر است و افراد برای مسابقات بین‌المللی انتخاب می‌شوند دارای مراحل بیشتری است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon