روایت فروش اطلاعات رقبای عظام به ایروانی در قبال قراردادهای مشاوره
قاضی صلواتی به ایروانی گفت: با رئیس مهندسی ایران خودرو قراردادی به نام همسرش امضا کردید و در سال ۹۱ و ۹۲، ۱۰ الی ۱۲ میلیون و در سال ۹۵ و ۹۶، ۴۰ تا ۵۰ میلیون پرداخت کردید و این فرد اطلاعات تغییرات مهندسی و پروژههای شرکت کروز را به شما میداد.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، دومین جلسه محاکمه عباس ایروانی مدیر گروه قطعات خودرو عظام در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران اقتصادی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه ایروانی با دستور قاضی صلواتی در جایگاه قرار گرفت و در معرفی خود اظهار کرد: متولد سال 1335 هستم و تحصیلاتم دیپلم است و مسئولیت تمام گروه هلدینگ عظام را برعهده دارم.
وی در پاسخ به این سوال قاضی مبنی بر اینکه آیا سابقه کیفری دارد یا خیر گفت: اصلا سابقهای ندارم.
رئیس دادگاه در پاسخ افزود: سال 66 به اتهام ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری بازداشت شدید.
متهم پاسخ داد: آن قضیه مربوط به فرد دیگری بود که به یک نفر دیگر 50 هزار تومان داده بود و من نیز بعد از 2 الی 3 روز تبرئه شدم.
در ادامه قاضی صلواتی اتهام ایروانی را افساد فیالارض از مجرای اخلال عمده در نظام اقتصادی با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفهای قطعات خودرو به مبلغ 664 میلیون و 37 هزار و 425 دلار، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از اسناد مجهول، معاونت در پرداخت رشوه و مشارکت در فراری دادن حامد خاتمیپور عنوان کرد و از متهم خواست درباره اتهامات خود توضیح بدهد.
ایروانی در ابتدای دفاعیات خود گروه عظام را باعث رونق تولید خواند و گفت: مدیران این گروه در جهت دور زدن تحریمها رشادتهای بسیاری انجام دادند که به آنها خسته نباشید میگویم.
وی ادامه داد: موسس یکی از بزرگترین تولید کنندگان قطعات خودرو هستیم و به هیچ وجه اتهامات وارده را قبول ندارم چون هیچکدام از آنها کارشناسی نشده است. این گروه برای 4 هزار نفر به صورت مستقیم و 32 هزار نفر به صورت غیرمستقیم فرصت اشتغال فراهم کرده و 30 سال است به امر تولید اشتغال دارد و سالانه از خروج 350 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری میکند.
ایروانی افزود: در شروع جنگ در ستاد جنگهای نامنظم همراه دکتر چمران در استانداری اهواز خدمت کردم و در جلسه قبل نماینده دادستان در قرائت اتهاماتی که در کیفرخواست آمده بود شدت و حدت زیادی به خرج داد اما ای کاش کیفرخواست را قبلا یک مرتبه قرائت میکرد تا متوجه میشد تناقضاتی در آن وجود دارد.
وی گفت: در این پرونده شاکی ما چه کسی است؟ اگر شاکی گمرک است که در جلسه قبل نماینده گمرک فقط یک مورد را مطرح کرد که اسناد آن نیز موجود است و درباره مابقی موارد چیزی نگفت زیرا اقدامات ما قانونی بوده است.
متهم معاونت اقتصادی اطلاعات سپاه را شاکی خود عنوان کرد و افزود: حدود 10 سال پیش از ستاد مذکور به صورت غیرقانونی به دفتر ما ورود کردند و اسناد و مدارک بسیاری را بردند و چندین بار نیز تقاضای استرداد و رفع توقیف اسناد را کردیم که پاسخی ندادند و بارها به اطلاعات سپاه احضار شدم و مورد بازجویی قرار گرفتم و در نهایت نیز نوشتم آمادگی کامل دارم تمام اموال منقول و غیرمنقول خود را در اختیار نظام قرار دهم.
ایروانی افزود: در اواخر سال 96 پرونده جدیدی به عنوان قاچاق کالا برایم باز کردند و اواخر فروردین 97 محمولهای از گمرک قزوین ترخیص شد اما با این ادعا که ایسییوی بنزینسوز را گازسوز معرفی کردیم توقیف کردیم. در بازجوییها از من پرسیدند چه میزان ارز دولتی گرفتم که پاسخ دادم هیچ ارزی از دولت نگرفتم و تماما با ارز متقاضی بوده است.
متهم ادامه داد:در ادامه از گمرک پرسیدند که ایروانی از سال 80 تا 96 چه میزان واردات داشته است که در جواب به 650 میلیون دلار رسیدند و همین عدد را به عنوان قاچاق در پرونده من اعلام کردند. چندین بار درخواست مطالعه پرونده را کردیم اما اجازه ندادند و تمام مدیران و خانواده من را ممنوعالخروج کردند در حالی که مدیران من زحمات زیادی برای دور زدن تحریمها کشیدند تا قطعات به ایران برسد.
ایروانی اضافه کرد: همچنین نامهای به وزیر دادگستری نوشتم و وزیر دادگستری نیز نامهای به رئیس قوه قضائیه وقت ارائه داد و ایردات جدی را در این پرونده مطرح کرد، اما توجهی نشد.
متهم همچنین درباره پرداخت رشوه گفت: در کیفرخواست مبالغ ادعایی را اعلام نکردند و فقط گفتند 15 میلیون تومان رشوه داده شده است. چطور میشود با 15 میلیون تومان رشوه 750 میلیون دلار کالا وارد کرد اگر اینگونه باشد که مدیران ما دستمریزاد دارند.
وی گفت: در کیفرخواستی که مربوط به قاچاق کالاست بحث بانکی را مطرح کردند اما باید بگویم در 10 سال گذشته 300 میلیون دلار تسهیلات ارزی گرفتم که با توجه به تحریمها پرداخت بدهی محقق نشد و حتی خواستیم به صورت ریالی پرداخت کنیم اما بانکهای ملی و صادرات در دوبی تحریم هستند ولی وثایق ارائه شده چندین برابر این بدهیهای را پوشش میدهد و هرچه ملک داریم در وثیقه بانکهاست.
در این هنگام متهم دفاعیات خود را پایان داد و قاضی صلواتی از او خواست درباره بند بند اتهامات توضیح دهد.
متهم خطاب به قاضی گفت: من توضیحاتم را دادم شما بگویید تا توضیح بدهم.
قاضی پاسخ داد: زمانی که اتهاماتت را میخواندم حواست کجا بود؟
رئیس دادگاه از متهم خواست درباره اتهام افساد فیالارض از مجرای اخلال عمده در نظام اقتصادی با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفهای توضیح دهد.
متهم پاسخ داد: هیچ قاچاقی انجام نشده و نماینده گمرک نیز فقط یک مورد عنوان کرده و درباره آن نیز بچهها توضیح میدهند و مقصر ترخیصکار بوده است زیرا ما مدارک را درست تحویل دادیم.
وی درباره آن یک مورد نیز گفت: آنطور که ترخیصکار گفته ایران خودرو فشار میآورد و میخواهد قطعات زودتر تحویل شود زیرا پروسه معمولی آن 20 روز طول میکشیده و برای اینکه کالا به خط تولید برسد از سوی ترخیصکار اینگونه اظهار شده و ارتباطی به ما ندارد.
در ادامه قاضی صلواتی از متهم خواست درباره اتهام دیگر خود یعنی رهبری گروه مجرمانه سازمان یافته قطعات خودرو توضیح بدهد.
متهم پاسخ داد: اقرار مدیرانم در زندان قانونی نیست و در زندان به آنها گفتهاند که بنویسید ایروانی دستور داده است.
قاضی خطاب به متهم گفت: آیا شما باید تشخیص بدهید که قانونی است یا خیر. شما متهم هستید و نمیتوانید برای دادگاه تعیین تکلیف کنید.
متهم در پاسخ گفت: دستوری از سوی من وجود نداشته است اما اکنون که در این جایگاه هستم همه مسئولیتها را قبول میکنم و اگر مدیران وکارکنانم اشتباهی کرده باشند را میپذیرم.
در ادامه قاضی از متهم خواست درباره معاونت در جعل اسناد توضیح بدهد.
متهم گفت: اصلا در این مورد اطلاعی ندارم.
قاضی خطاب به وی گفت: تمام اسناد با اطلاع شما جعل شده است.
ایروانی پاسخ داد: من مدیر یک مجموعه 4 هزار نفری هستم و نمیتوانم در جریان همه موارد باشم.
رئیس دادگاه خطاب به وی گفت: چطور میتوانی دستور بدهی که رشوه بدهند؟
متهم افزود: به هیچ عنوان مسئولیت این کار با من نیست و هزاران اتفاق در مجموعه ما میافتد و در مجموعه به این بزرگی نمیشود اتفاقی نیفتد. در جریان رشوه و جعل اسناد نیستم. همانطور که گفتم ما با یک شرکت ترخیصکار برای ترخیص کالاها قرارداد داشتیم و تمام اسناد را درست دادیم.
رئیس دادگاه از متهم خواست درباره فراری دادن خاتمیپور توضیح دهد.
متهم گفت: این فردر را یکبار در دادسرا دیدم و اصلا نمیشناختم.
قاضی گفت: پس چطور دستور دادید خودش را گم و گور کند؟
متهم پاسخ داد: هیچ سندی در این باره وجود ندارد و من چنین دستوری ندادم.
قاضی صلواتی در ادامه اظهارات روغنیها یکی از متهمان پرونده را قرائت کرد و گفت: روغنیها گفته است ایروانی و رفیعی به منظور ندادن تعرفههای گمرکی میخواستند با پرداخت رشوه کالاها به صورت نادرست اظهار شود.
متهم پاسخ داد: اگر سندی دارید که من امضا کردم نشان دهید اینها همه حرف است.
در ادامه قاضی صلوایت اظهارات خاتمی پور یکی دیگر از متهمان پرونده را قرائت کرد و گفت: خاتمیپور گفته است که مدیران سازهپویش دستور میدادند از هر طریقی که شده مانند پرداخت رشوه کالاها زودتر ترخیص شود.
ایروانی در پاسخ گفت: باید خود مدیران سازه پویش توضیح دهند، من مدیر عظام هستم.
صلواتی همچنین به قرائت بخش دیگری از اظهارات متهمان پرداخت و گفت: یکی از متهمان گفته است ایروانی در تاریخ 10 اردیبهشت 97 دستور میدهد پیش فاکتورها را 20 تا 25 درصد بالاتر از قیمت واقعی ثبت کنند و این اقدام بدون سروصدای دیگران باشد.
متهم گفت: این هم از مواردی است که هیچ سندی وجود ندارد ضمن اینکه هیچ کس نمیآید کالای خود را بالاتر اظهار کند تا تعرفه گمرکی بیشتری بدهد. البته اگر کسی ارز دولتی گرفته باشد شاید این کار را بکند اما من که هیچ ارز دولتی نگرفتم مگر احمق هستم که چنین کار انجام دهم؟ من قبل از بخشنامه جهانگیری هیچ ارز دولتی دریافت نکردم.
قاضی از متهم خواست درباره پرداخت رشوه به مدیران و کارکنان گمرک توضیح بدهد.
متهم گفت: به هیچ عنوان در جریان نیستم.
قاضی در ادامه افزود: شما قطعه بنزینسوز را به نام گازسوز اظهار کردید و ضمن ضربه به اقتصاد به محیط زیست نیز ضربه زدید و بعد میگویید در جریان نبودم.
قاضی همچنین به قرائت بخشی از اظهارت حسام خاتمیپور پرداخت و گفت: حسام خاتمیپور گفته است برای تحویل محمولههای سازهپویش به مدیران و کارکنان گمرک در داخل اسناد رشوه دادی.
متهم پاسخ داد: من در جریان نیستم و شرکت ترخیصکار در جریان است و این شرکت با شرکت ما قرارداد دارد و اگر خلافی کرده باید جواب بدهد.
قاضی صلواتی همچنین به اظهارات روغنیها مبنی بر اینکه رفیعی برای فراری دادن خاتمیپور از ایروانی دستور گرفته پرداخت، که متهم گفت: این چیزهایی است که به ما نمیچسبد و من روغنیها را سالی یکبار هم نمیدیدم و اگر سندی دارید رو کنید.
قاضی صلواتی گفت: شما در سال 97، 17.5 میلیون دلار ارز دریافت کردید اما 43 میلیون دلار واردات داشتید علت این اختلافات چیست؟
ایروانی گفت: مقداری از واردات با ارز دولتی و مقداری با ارز متقاضی انجام شده است.
قاضی اظهار کرد: آقای روغنیها حرف ما را تایید نمیکند و میگوید مابقی ارزها از ایران خودرو گرفته شده است.
متهم پاسخ داد: ایرانخودرو یکسری ارز در طول هفته بین قطعهسازان توزیع میکرد و خودشان ارز را میدادند و بارنامه نیز به نام خودشان بود و کالا ترخیص میشد و ما اصلا دخالتی نداشتیم.
قاضی صلواتی از متهم خواست درباره امضای قرارداد مشاوره با مدیران ایرانخودرو، سایپا و ساپکو توضیح بدهد که متهم گفت: اصلا مگر میشود.
قاضی صلواتی توضیح داد: شما با مدیران شرکتهای ایرانخودرو، سایپا و ساپکو به نام همسران و فرزندان آنها قرارداد مشاوره داشتید.
وی افزود: شما قرارداد مشاوره با همسر عباس ربیعی مدیر خدمات پس از فروش ساپکو به نام زهره شکرچی داشتید و 50 میلیون تومان پول دادید و ربیعی نیز در عوض 2 میلیارد از جرائم شرکت عظام را بخشیده است؛ همچنین با رئیس آنالیز ایران خودرو قراردادی را به نام دخترش امضا کردید و در سال 91 و 92، 20 تا 25 میلیون تومان و در سال 95، 50 میلیون پول دادید و در عوض این فرد ایرادات و مشکلات کیفی شرکت عظام را به شما منتقل کرده است. همچنین با رئیس مهندسی ایران خودرو قراردادی را به نام انسیه شکری همسر وی امضا کردید و در سال 91 و 92، 10 الی 12 میلیون تومان و در سال 95 و 96، 40 تا 50 میلیون پرداخت کردید و این فرد نیز اطلاعات تغییرات مهندسی و یا پروژههای جدید رقیب شما یعنی شرکت کروز را به شما داده است.
متهم در پاسخ گفت: اگر قراردادی دارید که گروه عظام امضا کرده باشد قبول دارم.
قاضی خطاب به متهم گفت: تمام دستورات را به صورت شفای دادید از من به شما نصیحت دلت به هیچکس خوش نباشد این دلخوشیها در این دادگاه یک سرسوزن نیز ارزش ندارد.
انتهای پیام/