لیزر، جایگزین متادون برای معتادان می‌شود

لیزر، جایگزین متادون برای معتادان می‌شود

دانشمندان دانشگاه شهید بهشتی برای نخستین بار راهکاری با استفاده از لیزر کشف کردند که می‌تواند جایگزین متادون برای معتادان شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محققان پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی با کمک متخصصان عصب‌شناسی توانستند با استفاده از لیزر عوارض ناشی از اعتیاد و استفاده از متادون را رفع کنند.

یکی از راه‌های درمان اعتیاد استفاده از داروی متادون است که مصرف این دارو خود عوارضی جانبی دارد و خود تبدیل به یک داروی اعتیاد آور می‌شود. در این میان فناوری لیزر می‌تواند با سیستم‌های زیستی به عنوان یک محرک خارجی عمل کرده و سیستم عصبی بیمار را تحریک کند. در واقع این تحریک با استفاده از لیزر که منشا آن خارج از بدن بیمار است می‌تواند جایگزین تحریک داخلی با استفاده از داروی شیمیایی مانند متادون یا آمفتامین‌ها شود.

محققان پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی در همکاری با متخصصان عصب‌شناسی مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فناوری مذکور را به شکلی طراحی کرده‌اند که فرد بیمار در صورت احساس نیاز به مواد مخدر ، با روشن کردن نور لیزر و تاباندن آن به ناحیه مغزی درگیر با بیماری می تواند این احساس نیاز خود را تعدیل کند. این فناوری قابلیت طراحی به شکل هدفون یا کلاه را دارد تا روی سر بیمار قرار بگیرد و با استفاده از تلفن همراه فرمان‌های لازم را روی سر بیمار اعمال کند. این پژوهش در حال انجام مطالعات حیوانی است که در صورت موفقیت وارد مرحله آزمایش انسانی می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon