اصفهان| پیشگیری از جرایم انتخاباتی باید از دست‌اندرکاران آغاز شود

اصفهان| پیشگیری از جرایم انتخاباتی باید از دست‌اندرکاران آغاز شود

رئیس کل دادگستری استان اصفهان گفت: پیشگیری از جرایم انتخاباتی باید از دست‌اندرکاران آغاز شود و اگر آنها به این موضوع توجه نکنند نمی‌توان از مردم، کاندیداها و طرفداران آنها انتظار رعایت قانون را داشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمدرضا حبیبی پیش از ظهر امروز در نخستین نشست پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی استان اصفهان اظهار داشت: انتخابات در اشکال مختلف آن یکی از نمادهای مهم مردم‌سالاری دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است و انتخابات مجلس به این دلیل از اهمیت خاصی برخوردار است که نمایندگان وظیفه مهم قانون‌گذاری را بر عهده دارند که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در عملکرد سایر قوا نیز تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه مردم‌سالاری دینی با سایر نظام‌ها که شعار دموکراسی سر می‌دهند تفاوت دارد، افزود: در کشورهایی مانند عربستان سعودی که انتخابات وجود نداشته و نظام پادشاهی حاکم است، مردم نقشی در این امر ندارند و زر و زور قدرت حاکم است. در کشورهای غربی نیز در ظاهر، حضور مردم در تعیین سرنوشت آنها مطرح است اما در عمل این‌چنین نیست، چون افرادی که انتخاب می‌‌شوند و قدرت را در دست می‌گیرند منتخبان مردم نبوده و وابسته به صاحبان زر و زور هستند.

رئیس کل دادگستری استان اصفهان با بیان اینکه در غرب شرکت در انتخابات آزاد است، اما مردم در انتخاب افراد آزاد نیستند، ادامه داد: به همین دلیل دیدیم که در فرانسه مردم به خیابان‌ها آمدند و عنوان کردند حاکمان‌شان تأمین‌‌کننده منافع صاحبان ثروت هستند.

وی تصریح کرد: نظام اسلامی و مردم‌سالاری دینی ضوابطی را برای کاندیداها مشخص می‌کند تا منتخبان تأمین‌کننده حقوق عموم مردم باشند و به همین دلیل در قانون آمده که ضمن احترام به آرای مردم، کاندیداها باید حداقل شرایط تعیین‌شده را داشته باشند.

حبیبی با تأکید بر هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه گفت: تمام دستگاه‌ها باید در راستای حضور حداکثری مردم فعالیت کنند و زمینه‌ای فراهم شود تا در رقابتی آزاد در چهارچوب قوانین و مقررات، مردم نیز بتوانند قدرت انتخاب داشته باشند و بدانند مسئولان، مجریان و ناظران امین آرای مردم هستند.

وی با تأکید بر نقش پررنگ پیشگیری از جرایم انتخاباتی در فرآیند برگزاری انتخابات اضافه کرد: بر اساس وظیفه‌ای که قانون‌گذار بر عهده قوه قضاییه گذاشته باید با همکاری سایر دستگاه‌ها اقدامات پیشگیرانه‌ای در این خصوص انجام دهیم.

رئیس کل دادگستری استان اصفهان بیان کرد: پیشگیری از جرایم انتخاباتی باید از دست‌اندرکاران آغاز شود و سپس از مردم توقع داشته باشیم. اگر دست‌اندرکاران به این موضوع توجه نکنند نمی‌توان از مردم، کاندیداها و طرفداران آنها انتظار رعایت قانون را داشت.

وی با بیان اینکه دستگاه‌ اجرایی باید با رعایت قوانین زمینه برگزاری انتخاباتی سالم و آزاد را فراهم کند، اظهار داشت: طبیعی است که هرکس سلیقه سیاسی خاصی داشته باشد، اما عوامل اجرایی در مقام اجرا باید امین مردم باشند و اعتماد مردم زمینه حضور حداکثری آنها را فراهم می‌کند که خوشبختانه عوامل اجرایی تا امروز در همین راستا گام برداشته‌اند.

حبیبی بر رعایت قانون در تأیید صلاحیت کاندیداها و همچنین اهمیت نقش صداوسیما و رسانه‌ها برای حضور حداکثری مردم در انتخابات و جلوگیری از بی‌تفاوتی مردم تأکید کرد.

مشخص کردن حوزه‌های انتخاباتی حساس و نیمه‌حساس، برگزاری نشست با مجمع نمایندگان استان در حضور تمام اعضای ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی استان اصفهان، رصد فضای مجازی به منظور جلوگیری از تبلیغات زودهنگام کاندیداها و ارسال بخشنامه به دستگاه‌های دولتی از سوی استانداری در زمینه ممنوعیت استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغ کاندیداها از جمله مصوبات این جلسه بود.

در این نشست نمایندگانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با انتخابات نظرات خود را برای برگزاری بهتر انتخابات اسفندماه مجلس شورای اسلامی بیان کردند.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon