۳۴۰۰ فرصت شغلی روستایی در استان مرکزی ایجاد شد

3400 فرصت شغلی روستایی در استان مرکزی ایجاد شد

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: در استان مرکزی از محل منابع صندوق و منابع داخلی بانک‌ها در زمینه سامانه کارا تاکنون ۲۲۶۰ میلیارد ریال پرداخت شده که برای یک هزار و ۳۵۰  طرح بوده که منجر به ایجاد ۳ هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی شده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت الله کاظمی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی شورا و عشایر با اشاره به اقدامات انجام شده در روستاهای استان اظهار داشت: اهمیت نهادن به روز ملی شورا و عشایر سبب ترویج فرهنگ روستایی می‌شود چراکه روستاییان نقش اساسی در اقتصاد کشور دارند.

وی افزود: قبل از انقلاب به روستا و روستاییان توجه کافی نمی‌شد و به عبارتی در برنامه‌های توسعه کشور برنامه‌ای در این زمینه در نظر گرفته نمی‌شد اما پس از انقلاب با توجه به تاکیدات امام راحل توجه ویژه‌ای در راستای محرومیت‌زدایی شده و اقدامات و برنامه‌های اساسی در نظر گرفته شد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی ادامه داد: اقداماتی در راستای برق، آب، گازرسانی، ارتباطات مخابراتی و  تلفنی، راه‌های مواصلاتی و دسترسی به راه‌های روستایی برای روستاییان انجام شد و روستاها پس از انقلاب به دنبال توجه مسئولان نظام توسعه یافتند.

کاظمی بیان کرد: 23 درصد جمعیت استان را جمعیت روستایی تشکیل می‌دهد به عبارتی جمعیت استان یک میلیون و 421 هزار و 474 نفر  بوده و جمعیت روستایی 323 هزار و 690 نفر است.

وی تصریح کرد: یک هزار و 638 روستا در استان داریم که از این تعداد یک هزار و 128 روستا دارای سکنه هستند و از این تعداد 820 روستا دارای شورای اسلامی و 792 روستا دارای دهیاری است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی با اشاره به اقدامات انجام شده برای روستاهای استان گفت: در حوزه برق رسانی تعداد مشترکان روستایی 195 هزار نفر است و تعداد یک هزار و 173 روستا از نعمت برق برخوردار شدند همچنین 117 هزار خانوار از برق‌رسانی برخوردار هستند.

کاظمی خاطرنشان کرد: تعداد چاه‌های برق‌دار در روستاهای استان 5 هزار و 480 حلقه چاه است و شبکه فشار متوسط روستایی 5 هزار و 100 کیلومتر و شبکه ضعیف سه هزار و 100 کیلومتر است.

وی با اشاره به اقدامات مخابرات برای روستاهای استان مرکزی گفت: تعداد یک هزار و 800 روستا دارای ارتباط هستند و به عبارتی می‌توان گفت 100 درصد روستاهایی که خالی از سکنه نباشند دارای ارتباط هستند، تعداد روستاهای دارای تلفن خانگی یک هزار و 22 روستا و به عبارتی 95 درصد است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی خاطر نشان کرد: تعداد روستاهای دارای پوشش همراه اول 989 روستا که 92 درصد را شامل می‌شود، تعداد 266 روستا هم دارای پوشش اینترنت هستند که تقریبا 25 درصد روستاها را شامل می‌شود.

کاظمی درزمینه گازرسانی به روستاها بیان کرد: در 987  روستا گازرسانی انجام شده و 104 هزار و 620 خانوار اکنون تحت پوشش شرکت گاز هستند، اکنون گازرسانی به 15 روستا با 510 خانوار در دست انجام است و از 10 هزار و 424 کیلومتر شبکه گاز استان حدود 6 هزار و 329 کیلومتر به عبارتی تقریبا 60 درصد روستایی است و از  289 هزار انشعاب حدود 126 هزار به عبارتی 43 درصد روستایی است.

وی با اشاره به آبرسانی روستاها ادامه داد: 714 باب احداث مخزن آب با حجم 95 هزار و 345 مترمکعب در زمینه آبرسانی در روستاها داریم، اجرای شبکه توزیع آب تقریبا 4 هزار و 357 کیلومتر مربع و تعداد انشعاب واگذار شده 149 هزار و 804 مورد است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی عنوان کرد: 840 روستا تحت پوشش هستند و  در روستاهایی که تحت پوشش آبرسانی نیستند از طریق دهیاری‌ها و شوراها مسائل مربوط به آب و بهداشت آب دنبال می‌شود و تلاش می‌کنیم تا با همکاری مسئولان مربوطه سایر روستاها هم تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب روستایی قرار گیرند .

کاظمی در زمینه اقدامات انجام شده راه‌های روستایی استان گفت: راه‌های روستایی استان 4 هزار و 447 کیلومتر است که طول راه‌های آسفالت شده 3 هزار و 226 کیلومتر و طول راه‌های شوسه 386 کیلومتر و طول راه‌های خاکی 834 کیلومتر است، راه‌های شوسه و خاکی هر سال کمتر می‌شوند.

تعداد 887 روستاهای استان مرکزی دارای طرح هادی هستند

وی عنوان کرد: تعداد 887 روستا دارای طرح هادی هستند که تعداد 162 روستا مورد بازنگری قرار می‌گیرند، از تعداد 857 روستای بیش از 20 خانوار 117 پروژه به اتمام رسیده و 298 پروژه به صورت نیمه تمام است که در مجموع 411 پروژه است، در مدت 4 سال گذشته با توجه به اینکه قیر رایگان داده شده حدود 17 هزار و 502 تن قیر رایگان برای آسفالت روستاها اختصاص داده شده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی با اشاره به اقدامت دستگاه‌های اجرایی و دهیاری‌ها در روستاها گفت: حدود یک هزار نفر دهیار و کارکنان دهیاری مشغول خدمت‌رسانی به روستاها هستند، همه اعتبارات هزینه‌شده جهت پروژه‌هایی که اجرا و به بهره‌برداری رسیده 283 میلیارد تومان  بوده  که عملکرد از سال 92 تا 98 است.

کاظمی تصریح کرد: تعداد کل پروژه‌های اجرا‌شده 2 هزار و 594 پروژه است که از این تعداد اجرای 348 واحد ساختمان دهیاری با 28 هزار و 586 متر مربع داشتیم، اجرای 163 بوستان روستایی با 29 هکتار ، اجرای 377 کیلومتر جدول‌گذاری در راستای هدایت آب‌های سطحی، اجرای 18 کیلومتر کانال آبرسانی برای کشاورزان، اجرای 5 هزار و 318  کیلومتر مربع زیرسازی و آسفالت در روستاها داشتیم.

وی افزود: اجرای 102 هزار و 400 مترمربع پیاده‌رو‌سازی ، اجرای 6 هزار مترمربع غسالخانه، اجرای 215 هزار و 700 متر طول بلوار در روستاها و اجرای 94 هزار و 546 مترمربع دیوار ساحلی داشتیم.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: تعدادی هم ماشین آلات عمرانی از جمله لودر، کامیون، آتشنشانی، پسماند روستایی  و سایر موارد به دهیاری‌ها برای انجام خدمات روستایی  به عبارتی 419 دستگاه ماشین به روستاها واگذار شده است.

23 پایگاه آتشنشانی در روستاهای استان مرکزی مشغول فعالیت هستند

کاظمی عنوان کرد: اکنون 23 پایگاه آتشنشانی در روستاهای استان مشغول فعالیت هستند و تعداد 205 کانکس آتشنشانی مجهز به یک هزار و 435 کپسول و تجهیزات و لوازم مربوطه در کانکس‌ها نصب شده است.

وی بیان کرد: در زمینه جمع آوری پسماندهای روستایی 67 دستگاه خودرو مکانیزه نیمه‌سنگین همراه با 194 نفر راننده و کارگر مشغول جمع آوری پسماندهای روستایی هستند، 12 هزار و 756 سطل زباله مکانیزه در روستاها نصب شده، در استان مرکزی پسماندها به شکل مکانیزه جمع آوری می‌شوند و در نقاط مشترک با شهرها دفع می‌شوند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی افزود: در بعضی از مناطق از جمله شهرستان اراک، شازند، فراهان، کمیجان، ساوه و زرندیه به صورت مشترک و منطقه‌ای پسماندهای شهری و روستایی جمع‌آوری می‌شوند، در زمینه آموزش به دهیاران در راستای آشنایی با قوانین فنی و مالی، مباحث اشتغال و پسماند مربوطه 104 دوره آموزشی برگزار شده است.

کاظمی عنوان کرد: از سال 92 تا 98 همه اعتبارات که به دهیاری‌ها واریز شده  579 میلیارد تومان است، در زمینه اشتغال در روستاها هم کارهای عمرانی و زیربنایی خوبی انجام شده اما با وجود اقدامات مهاجرت از روستا به شهر داشتیم به همین سبب علی‌رغم وجود امکانات اما نبود اشتغال، کار و اشتغال پایدار از جمله دغدغه‌های روستاییان است.

وی افزود: دولت یازدهم و دوازدهم به این موضوع توجه کرد و اولویت اساسی دولت، اشتغال پایدار در روستاها بود، دولت در زمینه توانمندسازی اقتصاد روستائیان و افزایش شاخص اشتغال پایدار اقداماتی از جمله تهیه لایحه قانون توسعه اشتغال پایدار روستایی با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را انجام داده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی و ما به ازای آن از بانک‌های عامل به بخش‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، خدماتی و گردشگری و فناوری اطلاعات اختصاص داده شد.

کاظمی ادامه داد: در استان مرکزی از محل منابع صندوق و منابع داخلی بانک‌ها در زمینه سامانه کارا تاکنون 226 میلیارد تومان پرداخت شده که برای یک هزار و 350  طرح بوده که منجر به ایجاد 3 هزار و 400 فرصت شغلی شده است.

وی افزود: از اقدامات دیگر دولت در زمینه اشتغال از محل تفاهم نامه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم روستای ریاست جمهوری با بنیاد علوی و بانک عامل در سال‌های 95، 96 و 97 تقریبا 75  میلیارد تومان تسهیلات برای 121 طرح پرداخت شد که از این محل یک هزار و 351 شغل ایجاد شد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی عنوان کرد: تفاهم نامه دیگری معاونت توسعه با بنیاد برکت و بانک عامل داشت که 520 میلیون تومان در سال‌های 96 و 97 برای 5 طرح با 50 فرصت شغلی اختصاص یافت.

کاظمی ادامه داد: در زمینه پروژه‌های ایجاد اشتغال و تولید بعضی از دستگاه‌های اجرایی از جمله بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید، راهداری و سایر دستگاه‌ها از محل اعتبارات داخلی موظف هستند که اقداماتی داشته باشند، که در سال 95، 96 و 97 حدود 97 میلیارد تومان برای 121 طرح با 7 هزار و 452 شغل داشتند.

وی افزود: ، در زمینه اشتغال برگزاری جشنواره‌ها و شرکت در نمایشگاه‌ها با هدف معرفی توانمندسازی روستاییان، شرکت در نمایشگاه توانمندسازی روستاییان و عشایر کشور انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: نمایشگاه‌های عملکرد دهیاری‌های استان، برگزاری جشنواره و نمایشگاه توانمندسازی اقتصادی با عنوان اقتصاد و فرهنگ روستایی در سال 97 در استان مرکزی برگزار شد که 120 روستا در این برنامه شرکت داشتند.

کاظمی تصریح کرد: جشنواره‌های شهرستانی از جمله جشنواره انگور هزاوه و خنداب، گردوی تفرش و گلاب دلیجان برای معرفی توانمندی روستا انجام شد، در زمینه زمین‌های ورزشی و چمن‌های مصنوعی با توجه به کمبود فضاهای ورزشی و حضور جوانان فعال این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به کم بودن سرانه ورزشی در روستاها گفت: به منظور احداث 100 زمین ورزشی با چمن مصنوعی در مدت 3 سال در روستاها با مشارکت دهیاری‌ها تفاهم‌نامه‌ای انجام شد که در این راستا که زمین‌های مستعد در روستاها شناسایی  و برخی دهیاری‌ها هم وارد عملیات اجرایی شدند که تقریبا 40 پروژه درحال آماده شدن است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی ادامه داد: 860 خانوار عشایر در استان مرکزی با جمعیت 5 هزار نفر زندگی می‌کنند،  دام‌های این عشایر 330 هزار راس بوده که ظرفیت تولید سرانه گوشت به میزان 5 هزار تن را دارند،  زیست بوم عشایر در ساوه، خمین، زرندیه و دلیجان است.

کاظمی بیان کرد: تسهیلات پرداخت شده به عشایر در راستای افزایش تولید گوشت مبلغ 80 میلیارد ریال بوده و از جمله اقدامات انجام شده برای عشایر از سال 92 تاکنون، برخورداری 765 خانوار تقریبا 89 درصد از آب آشامیدنی سالم بوده است.

وی افزود: 447 خانوار دسترسی به راه شوسه، آسفالتی و شنی دارند، 800 خانوار دسترسی به برق و انرژی‌های نوری دارند، 542 خانوار از مسکن مناسب در مناطق قشلاقی برخوردار هستند و 772 خانوار از تسهیلاتی که تعلق می‌گرفته برخوردار شدند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی عنوان کرد: اجرای پروژه   تامین آب 14 محله زرندیه با اعتبار 200 میلیارد ریال، کشت گیاهان دارویی در 4 هکتار و مجوز حفر 5 حلقه چاه از جمله اقدامات انجام شده است.

کاظمی بیان کرد: کارخانه تولید خوراک دام با اعتبار 15 میلیارد ریال احداث شده، آب رسانی سیار 20 هزار مترمربع به وسیله سه تانکر آب‌رسان انجام می‌شود، افتتاح طرح‌های آماده بهره‌برداری هم در آینده انجام می‌شوند که 70 پروژه عمرانی در دهیاری‌های استان داریم.

وی ادامه داد: دیدار با خانواده شهدا، حضور مدیران در جمع روستاییان و تقدیر از فعالان عرصه رسانه‌های محلی هم از دیگر برنامه‌های آینده است، با توجه به این که روستاییان در سال‌های گذشته با مشکل فروش محصولات خود روبه رو بودند این مشکل اکنون با ایجاد فضاهایی برای فروش تولیدات عشایران و روستاییان تا حدودی برطرف شده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی عنوان کرد: ایجاد بازارچه‌های محلی هم به عنوان طرحی در راستای فروش و عرضه محصولات روستاییان برگزار می‌شود، 30 روستای گردشگری در استان داریم که می‌توان به هزاوه، انجدان و سایر روستاها اشاره کرد.

کاظمی ادامه داد: به دنبال راه‌اندازی اقامتگاه بوم‌گردی و گردشگری در روستاها هستیم که این کار در روستای اناج خنداب چند روز پیش افتتاح، همچنین 4 جشنواره در شهرستان خنداب برگزار شد.

وی با اشاره به آمادگی دهیاران در زمینه حوادث غیرمترقبه گفت: دهیاران در هر روستا رئیس مدیریت بحران هستند و برای عملکرد در زمان بحران جلسات آموزشی برای آنها برگزار شده است، 118 میلیارد تومان اعتبارات واریزی دهیاران برای 792 دهیاری استان بوده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی افزود: در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی در روستا اورژانس بهزیستی فعال است همچنین بهزیستی و کمیته امداد نیز جلسات و برنامه‌هایی در این زمینه برگزار می‌کند.

کاظمی ادامه داد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه محرومیت‌زدایی و آسیب‌های اجتماعی کشور برنامه‌ای راهبردی و عملیاتی برای 30 شهرستان در 30 استان تدوین کرده که در استان مرکزی شهرستان خنداب انتخاب شده است.

وی افزود: نظام‌نامه‌ای 21 بندی تهیه شده که در شهرستان قلعه گنج با همکاری بنیاد علوی، بنیاد مستضعفان تغییرات اساسی در زمینه گردشگری و سایر موارد انجام شد، راه‌اندازی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل، توسعه مشاغل خانگی و ایجاد کارگاه‌های کوچک در زمینه میوه خشک‌کن، گیاهان زینتی، کاشت زعفران، گیاهان دارویی و سایر موارد در شهرستان خنداب پیگیری می‌شود.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: احداث سردخانه، اجرای برنامه‌هایی با موضوعات اجتماعی و فرهنگی در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی  و مشاوره در شهرستان خنداب، جذب سرمایه‌گذاری با معرفی توانمندی‌های شهرستان و معرفی به سرمایه‌گذاران و ایجاد اقامتگاه بوم‌گردی در این شهرستان  انجام می‌شود.

 انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon