خراسان جنوبی |۵۶ کیلومتر از جاده ماهیرود به فراه برای تکمیل نیاز به اعتبار دارد
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی،صنایع معادن وکشاورزی بیرجند گفت: احداث جاده مرز ماهیرود به سمت استان فراه سرعت خوبی ندارد و ۱۲۰ کیلومتر از مرز ماهیرود تا افغانستان باید تعمیر شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا خامهزر عصر امروز در جلسه کارگروه توسعه صادرات و شورای ساماندهی مبادلات مرزی خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون 64 کیلومتر از آن با اعتبار 60 میلیارد تومان تکمیل شده و 56 کیلومتر دیگر نیز از قلعه کاه تا فراه باقی مانده است.اظهار داشت:خراسان جنوبی پتانسیل های بالایی در بخش کشاورزی دارد و زرشک، زعفران و عناب از محصولات استراتژیک استان است.
وی گفت: خراسان جنوبی در محصول زعفران رتبه دوم، در محصول رتبه اول زرشک و در محصول عناب رتبه اول کشور دارد و خراسان جنوبی واحدهای بزرگی در حوزه خوراک دام و طیور دارد.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی،صنایع معادن وکشاورزی بیرجند افزود: کویرتایر، صنایع کاشی و سرامیک و سیمان باقران از جمله صنایع بزرگ استان هستند و در حال حاضر 11 واحد صنعتی و 12 وشهرک صنعتی در استان وجود دارد.
خامهزر تصریح کرد: همچنین خراسان جنوبی دارای 37 ماده معدنی فعال و یکی از استانهای برتر در این حوزه است و در حوزه توریسم نیز سه اثر جهانی و یک هزار اثر ملی در استان است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی گرم ترین و تاریک ترین نقطه زمین را دارد ادامه داد: مرز رسمی ماهیرود به عنوان سومین معبر با افغانستان است و از این مرز بخشی از صادرات ایران به خارج از کشور میرود.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی،صنایع معادن وکشاورزی بیرجند خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی در مسیر دو کریدور ترانزیتی شمال و شرق کشور است و استان در مرز ماهیرود خدمات دهنده به سایر استانها است.
خامهزر اظهار کرد: بخشی عظیمی از تجارت به افغانستان در این مرز متمرکز است و مرز ماهیرود از جایگاه بالایی در بخش صادرات به افغانستان برخوردار است.
وی افزود: احداث جاده مرز ماهیرود به سمت استان فراه سرعت خوبی ندارد و 120 کیلومتر از مرز ماهیرود تا افغانستان باید تعمیر شود که تاکنون 64 کیلومتر از آن با اعتبار 60 میلیارد تومان تکمیل شده و 56 کیلومتر دیگر نیز از قلعه کاه تا فراه باقی مانده است.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی،صنایع معادن وکشاورزی بیرجند افزود: از محصولات افغانستان میتوان به عنوان محصولات ارگانیک بدانیم و واردات از کشور افغانستان انجام شود و زمینه واردات صورت گیرد.
خامهزر بیان کرد: متاسفانه سیستم صرافی به سبک سنتی بوده و تجارت بازیچه صرافان میشود لذا بحث صرافی نیز مدنظر قرار گیرد و ریسک تجارت با افغانستان را برخی از نهادهای استان نمیپذیرند.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی،صنایع معادن وکشاورزی بیرجند با بیان اینکه راه اندازی کنسولگری در بیرجند و فراه نیز باید مورد توجه قرار گیرد تصریح کرد: حذف ویزا و روادید یکی از خواستههای ما است که انجام شود و خراسان جنوبی به عنوان پایلوت یک پرواز به افغانستان داشته باشد.
انتهای پیام/ش