آیا کام تشنه خراسان جنوبی سیر‌آب می‌شود؟

آیا کام تشنه خراسان جنوبی سیر‌آب می‌شود؟

بخل آسمان و طولانی شدن دوره خشکسالی، منابع آبی استان خراسان جنوبی را به شدت تحت تأثیر قرار داده به گونه ای که بخش عمده ای از روستاها خالی از سکنه شده اند و مهاجرت به شهرها افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اواخر تیرماه بود که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان از آبرسانی سیار به 447 روستای خراسان جنوبی خبر داده و گفته بود "آبرسانی به این روستاها تنها با 38 تانکر انجام می‌شود و اعتبارات نیز پاسخگوی رفع نیازها نیست".

شرکت آب و فاضلاب روستایی استان، مجموع مطالبات دهیاری‌ها و بسیج از این حوزه را 2 میلیارد و 400 میلیون تومان اعلام کرده و گفته بود: در حالی که سرانه متوسط استان 183 لیتر و در طبس 220 لیتر است سهمیه هر خانوار روستایی 50 لیتر آب است که قطعاً جوابگوی نیاز روستائیان نیست.

 نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز در دیدار مرداد ماه رئیس ستاد اجرایی فرامین امام خمینی (ره) با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی آمار روستاهای استان را که با تانکر سیار آبرسانی می‌شوند 500 مورد عنوان کرده بود و گفته بود "تکمیل مجمتع‌های آبرسانی استان و رفع نیازهای آبی روستاها بیش از 250 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد".

این قصه پرغصه کام تشنه روستاهای استان به ویژه در مناطق مرزی، مدت هاست نقل محافل و نشست‌های مدیران ارشد استان است، هر چند بنا به وعده صادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی با تدوین سند جامع سازگاری با کم آبی، تعریف طرح‌هایی متناسب با شرایط موجود و پیگیری برای رفع مشکل آبرسانی به روستاها، بخش عمده‌ای از این دغدغه‌ها قابل حل است و با وعده ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور و تدبیر اختصاص اعتبار ویژه به استان، برنامه‌های خوبی برای سیراب کردن کام روستاییان در دستور کار است.

اخبار رسیده نیز حاکی از این است که در جریان حضور معاون وزیر نیرو در همایش روز روستا قرار است تفاهم‌نامه‌ای برای تأمین اعتبار مورد نیاز تکمیل مجتمع‌های آبرسانی امضاء شود تا گره‌گشای بخشی از مشکلات روستاهای استان باشد. تفاهم‌نامه‌ای که راه 20 ساله را برای رسیدن به هدف عالی استان، قرار است نزدیک کند.

بدون تردید اصل ماندگاری روستائیان به ویژه در روستاهای حاشیه مرز، ارزش آن را دارد که مدیران استان به ویژه شخص آقای استاندار، از مشکل بی آبی روستاها در حضور مهمانان چنان طرح موضوع کند که مدیران ارشد حاضر هیچ تردیدی در امدادرسانی به موقع نداشته باشند. آنها باید بپذیرند ماندن روستائیان در زادگاه‌شان، ارزشی بیش از هزاران میلیارد ریال اعتباری دارد که باید در رفع مشکل کم آبی و آبرسانی سیار روستاهای استان هزینه شود.

راستی! خبرهای خوش در راه است؟!

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon