۱۶۲ هزار تن گندم از کشاورزان خراسان شمالی خریداری شده است

162 هزار تن گندم از کشاورزان خراسان شمالی خریداری شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سال جاری ۱۶۲ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده است که این رقم در سال گذشته ۹۱ هزار تن بود.

عبدالله یوسفی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، اظهار داشت: 450 هزار هکتار از اراضی استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد که 149 هزار از این مقدار به روش آبی و مابقی به صورت دیمی مدیریت می‌شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 59 محصول زراعی و باغی در استان به عمل می‌آید افزود: وضعیت کشاورزی استان علی رغم خشکسالی و محدودیت های آبی رو به رشد بوده به طوریکه سالیانه از یک میلیون متر مکعب آبی که در اختیار داریم 59 درصد آن از منابع آبهای سطحی است لذا با محدودیت جدی در زمینه آب های زیرزمینی مواجه هستیم و چاره ای جز استفاده از روشهای آبیاری نوین و علمی نداریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اولویت‌های توسعه استان، خاطرنشان کرد: با توجه به سفر مقام معظم رهبری و اسناد توسعه، کشاورزی یکی از اولویت‌های استان به شمار می‌رود به طوری که بالاترین نرخ اشتغال کشاورزی در کشور مربوط به خراسان شمالی و بیشترین سهم سکونت جمعیت استان در روستاها با 45 درصد به خراسان شمالی تعلق دارد. ضمن اینکه 37 تا 42 درصد مردم استان به صورت متغیر در بخش کشاورزی فعال هستند.

یوسفی با بیان اینکه 30 درصد پتانسیل تولید منوط به بذر خوب و تایید شده است، اذعان داشت: 22 رقم بذر متنوع با توجه به شرایط اقلیمی در استان داریم که این رقم در سال‌های نه چندان دور تنها شش بذر بود و در حال حاضر 14 هزار تن بذر گندم و جو تولید می‌کنیم که می‌توانیم به سایر استان‌ها هم صادر کنیم که این مهم کمک شایانی به رونق تولید استان می‌کند.

وی از خریداری 162 هزار تن گندم از کشاورزان طی سال جاری خبر داد و بیان داشت: در سال جاری 162 هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده است که این رقم در سال گذشته 91 هزار تن بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به رتبه نخست خراسان شمالی در زمینه بهره‌بری حوزه نوغان‌داری در کشور ادامه داد: یکی از پتانسیل‌های استان نوعان‌داری و توتستان‌ها است که با پشتوانه اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان این مهم توسعه معناداری پیدا کرد به طوری که در سال گذشته 107 تن تولید داشتیم که این رقم در سال 98 به 5 هزار تن افزایش یافت و توانستیم رتبه نخست بهره‌بری و رتبه سوم تولید این حوزه را در کشور به خود اختصاص دهیم.

یوسفی با بیان این که در پایان برنامه ششم توسعه راندمان آبی استان باید به 60 درصد برسد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر راندمان آبی استان از 35 به 45 درصد رسیده و بنا به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در پایان برنامه ششم نیز باید این رقم به 60 درصد برسد.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon