اصفهان| نشاط اجتماعی تنها به برگزاری کنسرت ختم نمیشود
نشاط اجتماعی عضوی از خانواده و چهارچوب کیفیت زندگی و رفع مسائل فرهنگی و اجتماعی است که این امر به برگزاری کنسرت ختم نمیشود بلکه با مشارکت اجتماعی شهروندان و مولد بودن نه مصرف کننده بودن آنها محقق میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، روحیه جمعیگرایی افراد و تأثیر گرفتن از محیط پیرامون مولفههایی هستند که در نشاط فردی و جمعی نقش دارند و ماحصل آن در توسعه جوامع و شاخصه توسعه یافتگی تاثیر گذار است.
در واقع نشاط عضوی از خانواده و چهارچوب کیفیت زندگی، رضایتمندی، امنیت اجتماعی و فراغت است و در فرآیند رابطه فرد با جامعه و گروه تحقق پیدا میکند.
محمد عیدی، مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز معتقد است که «نشاط اجتماعی تنها به برگزاری کنسرت ختم نمیشود؛ بلکه با بالارفتن سطح مشارکت اجتماعی شهروندان و مولد فرهنگ شدن نه مصرف کننده بودن است که نشاط اجتماعی افزایش مییابد».
اما با این وجود گسترش شهرنشینی، دسترسی بیشتر به فناوری، مشغله های فراوان، تحمیل استرسهای متعدد بر افراد، تعامل فرهنگی بالا و خطر تضعیف هویت فرهنگی، کاهش ارتباطات عاطفی میان مردم و افزایش اختلالات روانی، از ویژگیهای جامعه امروزی و زندگی به اصطلاح مدرن است. جامعه ایرانی آن اندازه که باید و شاید، شاد نیست و از نبود بسترها و زمینههای لازم برای ابراز شادمانی به شکل جمعی و عمومی رنج می برد.
عیدی با بیان اینکه برنامههای سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی گستردگی بسیاری دارد، گفت: علاوه بر برنامههای مناسبتی این سازمان برای مشارکت بیشتر مردم، 38 مجموعه فرهنگی را توسعه و سامانه یکپارچه کتابخانههای شهرداری را راهاندازی کرده است.
وی افزود: یکی از اقدامات این سازمان تجهیز فرهنگسراهای استان است و در سال جاری مقرر شده که 200 میلیون تومان از نمایشگاه کتاب، کتاب خریداری شود.
انطباق برنامههای فرهنگی و اجتماعی با نیاز جامعه
مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به رمز موفقیت در حل مشکلات اجتماعی خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات باید یک عدد پایه در اختیار داشته باشیم و برای تحقق شهروندی فرهنگی نیاز است که شهروندان مطالبه گر، مشارکت جو، هدایت مدار، اخلاقمدار و خلاق باشند.
از این رو عیدی یکی از مشکلات در حوزه مدیریت را تکثر برداشت از اصطلاحات فرهنگی دانست و گفت: برای رفع این مشکل اصطلاحات را به طور مشخص تعریف و در اختیار سازمانها و شهرداریهای مناطق قرار دادیم.
وی یادآور شد: امروزه در شهرها باید مردم شناسی ذیل فرهنگ شناسی قرار داشته باشد و نیاز است که برای انطباق برنامهها با نیاز جامعه پیش برویم و همچنین انسان محوری نیاز به شناخت دارد. از طرفی هم فرهنگ منحصر به مرزهای جغرافیایی قراردادی نیست و مسئله شهرستانها نیز مسئله استان اصفهان محسوب می شود و نیاز به فعالیت میانکنش دارد.
عیدی خاطرنشان کرد: هیئتهای مذهبی علاوه بر مناسک مناسبتی و مذهبی که کارکرد اجتماعی دارند، میتوانند در رفع آسیبهای اجتماعی یاریرسان سازمانهای فرهنگی و اجتماعی باشند و در مقابل اگر هیئات مذهبی نیاز به مکان داشته باشند در اختیار آنها قرار میدهیم و حتی رقمی برای کمک به هیئتها در نظر گرفته شده است.
با مشارکت جویی به اهداف برسید
مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تحقق اهداف فرهنگی اصفهان را در گرو میزان مشارکتجویی شهروندان در شهر برشمرد و افزود: در دو سطح رسمی و غیر رسمی میزان مشارکت را گسترش دادهایم، به گونهای که در سطح رسمی دست نیاز به سمت ارگانها از جمله ارشاد و حوزه هنری دراز کرده و در سطح غیر رسمی تلاش شده تا سهم تمام کنشگران بالا برود.
وی تصریح کرد: کنشگران رسمی و غیر دولتی باید بر سر اهداف فرهنگی توافق داشته باشند، زیرا با بالا بردن توافق و همکاریها نشاط اجتماعی نیز افزایش پیدا میکند و اعتقاد داریم که در دنیای امروز برنامه باید به استقبال مخاطب برود.
به گزارش تسنیم، نیاز فرهنگی و اجتماعی جوامع امروزه با مصرف کننده بودن و تماشاچی بودن رفع نمیشود بلکه باید زمینه مشارکت و مولد بودن در زمینههای مختلف و در راستای نیاز جامعه فراهم شود تا شهروندان خود بازیگردان این صحنه شوند. امری که علاوه بر برنامهریزی مدیران بالادستی همراهی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان را در برمیگیرد.
انتهای پیام/ز