۴۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های آبرسانی خراسان جنوبی تامین شد

460 میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های آبرسانی خراسان جنوبی تامین شد

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در مجموع ۴۶۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های آبرسانی استان در مدل جدید مالی تامین اعتبار شده و صورت جلسه آن توسط معاون اول رئیس جمهور و وزیر نیرو تایید شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدصادق معتمدیان عصر امروز در نشست خبری اظهار داشت:  بر اساس زمان بندی انجام شده تا پایان دولت دوازدهم شاهد تکمیل همه مجتمع‌های آبرسانی استان خواهیم بود.

وی بیان کرد: روز گذشته همایش ملی روز روستا و عشایر برای اولین بار در خارج از پایتخت و به میزبانی خراسان جنوبی برگزار شد و رویکرد مجموعه دولت نیز مناطق محروم و مناطق روستایی و عشایری است که از امکانات رفاهی و زیرساختی کمتری نسبت به مناطق شهری برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی خدمات خوب عمرانی و زیرساختی در مناطق روستایی صورت گرفته و امروز نیز بحث اشتغال در مناطق روستایی مورد توجه است گفت: علی رغم هزینه‌های بسیاری که برای زیرساخت‌های روستایی انجام شده اما همچنان شاهد مهاجرت هستیم که خراسان جنوبی بیشتر از هر جای دیگری با تخلیه روستاها درگیر بوده است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: توجه دولتمردان به خراسان جنوبی یکی از  دستاوردهای مهم و خوب همایش ملی روز روستا و عشایر در استان بوده و 40 نفر از مقامات ارشد کشوری، وزرا و معاون اول رئیس جمهور روز گذشته در استان حضور یافتند و تلاش کردیم از این فرصت استفاده و مسائل و مشکلات استانی را مطرح و دستاوردی برای استان داشته باشد.

معتمدیان تصریح کرد: بحث آب یکی از مهم‌ترین چالش‌های شرق کشور است  و عقد تفاهم نامه‌ای در خصوص تامین منابع آبی با مشارکت سازمان برنامه و بودجه و بانک‌ها و معاون اول رئیس جمهور انجام شد و در این سفر نیز انتخاب دستگاه‌های معین غیردولتی برای خدمت رسانی به مناطق محروم و کمتر برخوردار استان را الگو قرار دادیم.

4 دستگاه متولی محرومیت زدایی در شهرهای مرزی استان

وی ادامه داد: چهار دستگاه متولی و معین ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و قرارگاه سازندگی بسیج برای چهار شهرستان مرزی نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه انتخاب شدند و بر اساس اولویت‌های زیرساختی و اشتغال وضعیت این مناطق از نظر شاخص‌های توسعه‌ای ارتقا دهیم و بحث راه آهن و ده‌ها پروژه دیگر در این سفر انجام شد که نشان از برنامه هدفمند تیم مدیریتی استان دارد.

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: مطرح شدن و معرفی استان یکی از اهدافی است که در این سفرها انجام می‌شود اما هدف اصلی از این رفت و آمدهای مسئولان کشوری به استان حل کردن بخشی از مشکلات و خروجی مثبت است؛ خراسان جنبی استان در حال توسعه‌ای است که نیاز به عزم جدی برای حل مشکلات دارد.

معتمدیان اظهار کرد: ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و قرارگاه سازندگی بسیج سرمایه گذاری‌های خوبی کردند و از نظر محرومیت نیز چهار شهرستان نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه در اولویت هستند و سه قلعه و سرایان اولویت بعدی ما در این الگو است و برای هر کدام یک متولی جهت حل مشکلات خواهد بود و بر اساس سند توسعه منطقه‌ای که تدوین می‌شود فعالیت‌های عمرانی و اقتصادی خود را دنبال می‌کنیم.

لوله‌کشی گاز در مناطقی که آب برای خوردن ندارند ضروری نیست!

وی با بیان اینکه دستگاه‌های متولی محرومیت زدایی و توسعه روستا در کشور زیاد هستند افزود: بیش از 20 سازمان و نهاد نیز در استان متولی محرومیت زدایی و توسعه روستا هستند و به طور مثال اگر در جایی که مردم آب برای خوردن ندارند بخواهیم برای آن‌ها لوله کشی گاز انجام دهیم قابل قبول نیست و باید بر اساس اولویت‌ها اقدام کرد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: ستاد محرومیت‌زدایی ایجاد شده که امیدواریم بتوانیم در هر شهری دستگاه معین به جهت اینکه به شاخص‌های توسعه‌ای کشور برسیم داشته باشیم؛ هر منطقه و دستگاهی ظرفیت خاص خود را دارد و باید بر اساس توانمندی‌های این دستگاه‌ها استفاده لازم را کنیم و برنامه اجرایی محرومیت زدایی در این شهرستان‌ها انجام شود و در این برنامه نیز سایر دستگاه‌های اجرایی هم کمک می‌کنند.

معتمدیان بیان کرد: در نهبندان ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان دستگاه متولی محرومیت زدایی انتخاب شده و در درح که یکی از محروم ترین شهرها و بخش‌های استان است نیز کمیته امداد مسئولیت محرومیت زدایی را پذیرفته و طبق توافق انجام شده چهار دستگاه کمیته امداد، معاونت عمرانی وزارت کشور، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم و استانداری به عنوان متولیان اصلی درح کمک کنند و معاونت عمرانی وزارت کشور نیز منابعی برای کمک به زیرساخت‌های شهری درح اختصاص می‌دهد.

وی عنوان کرد: یکی از پروژه‌های خوب در این سفر احداث مجتمع آموزشی با 3 هزار و 500 مترمربع زیربنا در شهر درح بود که روز گذشته کلنگ زنی شد و طبق قول رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تا پایان دولت دوازدهم افتتاح می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در سفرهای قبلی به بخش عمران شهری درح اعتبارات خوبی اختصاص داده شد و با تمرکز به این منطقه نیز زیرساخت‌های شهری لازم انجام می‌دهیم گفت: شهر درمیان به دلیل اینکه فرمت تفاهم نامه مشخص نشده نماینده‌ای حضور پیدا نکردند و با حضور احتمالی آقای فتاح رئیس بنیاد مستضعفان به استان جمع بندی‌ها در این خصوص انجام می‌دهیم.

احداث 39 مجتمع آبرسانی در خراسان جنوبی

معتمدیان بیان کرد: برای زیرکوه نیز تفاهم نامه‌ای با محوریت قرارگاه بسیج سازندگی منعقد شد و امیدواریم سند جامع طی سه ماهه آینده با محوریت معاونت عمرانی تدوین و کمکی به زیرساخت‌های این مناطق انجام شود.

وی با بیان اینکه کم آبی و خشکسالی‌ها یکی از چالش‌های مهم در استان بوده و بیشتر مناطق روستایی با کم آبی مواجه هستند بنابراین ایجاد مجتمع‌های آبرسانی برای دسترسی آب پایدار برخوردار و انشعابات در دستور کار قرار گرفته است اظهار کرد: در حال حاضر حدود 39 مجتمع آبرسانی عملیات اجرایی آن در استان آغاز شده که بیش از 60 تا 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و کمتر از 500 میلیارد تومان برای تکمیل این مجتمع‌ها نیاز است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: مبلغ 300 میلیارد تومان از منابع بانک صادرات و بانک ملی، مبلغ 100 میلیارد تومان نیز به عنوان آورده دولت و سازمان برنامه و بودجه و مبلغ 60 میلیارد تومان از منابع استانی به پروژه‌های آب استان تخصیص می‌یابد که از این رقم 50 میلیارد تومان در راستای مجتمع‌های آبرسانی عشایری است.

معتمدیان با بیان اینکه در مجموع 460 میلیارد تومان برای پروژه‌های آبرسانی استان در مدل جدید مالی تامین اعتبار شده و صورت جلسه آن توسط معاون اول رئیس جمهور و وزیر نیرو تایید شد گفت: بر اساس زمان بندی انجام شده تا پایان دولت دوازدهم شاهد تکمیل همه مجتمع‌های آبرسانی استان خواهیم بود.

وی بیان کرد: راه آهن در توسعه شرق کشور نقش بسزایی دارد و اتصال چابهار به سرخس مهم بوده و راه‌های دسترسی به کشورهای آسیای میانه است و با توجه به شرایط معادن مهم در استان سیتان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی تحولات خوبی ایجاد می‌شو و هدف‌گذاری ما در برنامه میان مدت اتصال ریل بیرجند به گناباد است.

تکمیل راه آهن خراسان جنوبی نیازمند 3700 میلیارد تومان اعتبار

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: با نگاه مثبت در دولت این پروژه کلیدی تصویب شد و بخش عمده‌ای از آن انجام شده هرچند مسیر طولانی برای اتمام پروژه وجود دارد و در مجموع 3 هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه راه آهن استان نیاز است و باید تمام مردم و رسانه‌ها از این پروژه‌های سنگین حمایت کرده و دنبال حاشیه سازی نباشند.

معتمدیان گفت: خراسان جنوبی اولین استانی بود که سند سازگاری با کم آبی را به تصویب رساند و تا افق سال 1425 تکلیف ما روشن شده که 214 میلیون مترمکعب نیاز آبی استان است که از این میزان 100 میلیون متر مکعب از طریق این سند تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه 120 میلیارد تومان اعتبار ملی برای جهت احداث شبکه‌ها و سیستم‌های نوین آبیاری اختصاص می‌یابد ادامه داد: روز گذشته 100 سازه آبخیزداری در استان کلنگ زنی شده که تا دهه فجر امسال به بهره برداری می‌رسد و 60 میلیارد تومان پروژه برای احیای قنوات و سدهای خاکی تا پایان امسال انجام می‌شود.

احداث 1000 هکتار گلخانه طی دو سال آینده در خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی در بحث کشت گلخانه‌ای عقب است گفت: در تاریخ استان 67 هکتار گلخانه احداث شده که طی برنامه دو ساله یک هزار هکتار گلخانه در استان احداث خواهد شد و همه زیرساخت‌ها و آب آن نیز تامین می‌شود و وزارت نیرو موظف است مجوزهای لازم را بدهد بنابراین  هیچ محدودیتی برای تامین منابع آبی نداریم و یکی از سیاست‌های ما این است که کشت گلخانه‌ای را جایگزین کشت‌های دیم و دیگر کشت‌ها کنیم.

معتمدیان اظهار کرد: همچنین مبلغ 130 میلیارد تومان برای اتمام پروژه جاده بیرجند به قاین نیاز است.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon