رئیس حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه: حضور وکلا با دهها قلم آرایش غلیظ مقابل قضات پذیرفتنی نیست

رئیس حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه: حضور وکلا با دهها قلم آرایش غلیظ مقابل قضات پذیرفتنی نیست

رئیس حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه گفت: توقع نمی‌رود در جامعه‌ای که با حاکمیت نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه است، وکلا با دهها قلم آرایش غلیظ در محضر قاضی حضور یابند.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، علی عبداللهی در همایش کانونهای وکلا و وکیل دادگستری؛ واقعیت‌های موجود، چالش‌ها و راهکارها که با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاون حقوقی رئیس جمهور و جمعی از وکلا در سالن همایش هتل فردوسی برگزار شد اظهار کرد: دستگاه قضایی و دستگاه نظارتی در قوه‌قضائیه در دوره حاضر به مجموعه نهادها و سازمان‌ها و کانون‌هایی که به هر طریقی با مجموعه قضایی ارتباط دارد، با مهربانی دست نیاز دراز کرده است.

این مقام مسئول در قوه‌قضائیه گفت: یکی از شاخص‌ترین این مجموعه‌ها، مجموعه مقدس وکلای جمهوری اسلامی ایران است که جمعیت قابل توجهی را به خود اختصاص داده  و هر کدام از این افراد در جایگاه خود، قدرت و منزلت فراوانی دارند.

عبداللهی ادامه داد: از بدو ورود آیت‌الله رئیسی در قوه‌قضائیه و تحول مدنظر رئیس قوه‌قضائیه، سعی شده ارتباط بین مجموعه قضایی و وکلای ایران اسلامی بیشتر از پیش شود.

وی با اشاره به تشکیلات نظارتی دستگاه قضایی گفت: همه ظرفیت‌های کاری ما برخوردی و مچ‌گیری نیست. اصلاً کار ما ذاتاً مچ‌گیری نیست و آنچه در اساسنامه اولیه تشکیل حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه توسط رئیس وقت دستگاه قضا ابلاغ شده، اساس کار ما در همه ابعاد، پیشگیری است.

رئیس حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه در ادامه به برشماری برخی ناهنجاری‌ها در جامعه وکالت و قضاوت پرداخت و اظهار کرد: در ناهنجاری‌های اتفاقی در این دستگاه عریض و طویل که وکلا نیز بخشی از این دستگاه هستند، نکات قابل توجهی وجود دارد که حل آن میسر نیست مگر به خواسته خود جامعه قضایی و وکلایی کشور.

عبداللهی با بیان اینکه خواسته یک وکیل در مراجعه به قاضی شفافیت در همه امور است گفت: یک وکیل از قاضی دادگاه، انتظار آزادی در دفاع و ارائه خواسته‌های موکلش دارد و اگر وکیل در بیان خواسته‌های موکل خود آزاد نباشد، حتماً پرونده از همان ابتدا با کاستی مواجه می‌شود.

رئیس حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه اضافه کرد: یک قاضی نیز از وکیل پرونده تقاضا دارد، لایحه متقن، مستند و مستدل ارائه کرده و مسیر دادرسی را طولانی نکند و متاسفانه یکی از ناهنجاری‌ها توسط برخی وکلا که عده‌شان نیز اندک است، سنگ‌اندازی در مسیر دادرسی است.

عبداللهی افزود: ورود برخی وکلای کم تجربه، ناپخته و تازه‌کار و القای خواسته‌هایی از قاضی ناپخته و تازه‌کار، موجب بروز مسائلی می‌شود. اگر یک وکیل به خود اجازه دهد که در دادسرا یا دادگاه به قاضی بگوید موکل من از نظر مالی وضع خوبی دارد و در آینده جبران می‌شود، اولین خسارتی است که به کانون وکلا وارد می‌شود و متاسفانه گاهی اوقات، ناهنجاری‌ها نشأت گرفته از کاستی‌های این شکلی است.

وی گفت: چگونه یک وکیل به خود اجازه می‌دهد در پرونده‌ای که یکسال در دادگاه تجدیدنظر است و مسیر حقوقی خود را طی می‌کند، ورود کرده و مسیر دادرسی را تغییر دهد. من به عنوان دستگاه نظارتی یک بار یا دو بار تذکر می‌دهم اما دفعه سوم یا چهارم دیگر نمی‌شود تذکر داد.

رئیس حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه ادامه داد: به همکاران خود در سراسر کشور بگویید که شان وکالت اقتضا نمی‌کند که آقا یا خانم وکیل در در مسیر دادرسی پرونده طریقی را انتخاب کنند که پرونده را از مسیر حقوقی خارج کند.

عبداللهی اظهار کرد: یک نکته انحرافی دیگر در جمعیت وکلای تازه‌کار داریم که در مسیر مراعات شئونات اخلاقی و انسانی اتفاقاتی می‌افتد که قابل پاسخگویی از جانب هیئت مدیره کانون‌های وکلا نیست. برخی وکلا تازه کار در مسیر قبول وکالت از موکل و به ویژه موکله خود، غیر از امر توکیل، تقاضاهای دیگری دارند که بسیار خطرناک است و گاهاً نیز این تقاضاهای خطرناک در عرصه قضا نیز سرایت می‌کند و انتظار می‌رود هیئت مدیره کانون‌های وکلا در راستای پیشگیری از این مسئله ورود کنند.

این مقام مسئول در قوه‌قضائیه بیان کرد: اگر این پیشگیری اتفاق بیفتد هیچ گاه انحراف در رسیدگی پیدا نمی‌کنیم.

وی گفت: انحراف دیگر، بحث حق‌الوکاله‌هاست. گرفتن حق‌الوکاله‌ها یک امر قانونی است. تعرفه حق‌الوکاله باید مشخص باشد اما امروز به گونه‌ای شده که بعضی افراد جامعه به خاطر رقم حق‌الوکاله جرأت گرفتن وکیل ندارند.

رئیس حفاظت اطلاعات دستگاه قضا اضافه کرد: همان‌طور که انتظار می‌رود قاضی در انشای رأی دقت کند، انتظار می‌رود وکلا نیز در انشای لایحه دفت داشته باشند. لوایح تقدیمی برخی همکاران تازه‌کار در سطح کشور، اصلاً از نظر حروف الفبایی مشکل دارد. گاهی اوقات در یک صفحه دهها غلط املایی دارند؛ این افراد یا با پارتی‌بازی وکیل شدند یا دانشگاهی که درس خواندند دانشگاه نبوده یا مستمع کلمات استاد نبودند.

وی تصریح کرد: ناهنجاری دیگر این است که استعمال برخی الفاظ در محاورات وکلای تازه‌کار با عرف پایین دست جامعه تطبیق دارد. انتظار نمی‌رود آداب اخلاقی آقا یا خانم وکیل با شان وکالت سازگاری نداشته باشد.

رئیس حفاظت اطلاعات قوه‌قضائیه تاکید کرد: توقع نمی‌رود در جامعه‌ای که با حاکمیت نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه است، وکلا با دهها قلم آرایش غلیظ در محضر قاضی حضور یابند؛ این مسئله آسیب دارد و حتماً باید تذکر داد و خدای ناکرده این ملاقات‌ها منجر به خسارت‌های بعدی بشود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon