۴۲ درصد پستهای سازمانی دامپزشکی کشور خالی است
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور خواستار اختصاص ۵ درصد یارانه سلامت به دامپزشکی شد گفت: ۴۲ درصد پستهای سازمانی دامپزشکی کشور خالی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدرضا مومنی صبح امروز در مراسم گرامیداشت روز ملی دامپزشکی در استان اظهار کرد: دامپزشکی وظیفه تامین امنیت غذایی جامعه را بر عهده دارد و این مهم وظیفه کامل همکاران در مجموعه دامپزشکی بوده که بسیار وظیفه خطیری است و از مزرعه تا سفره باید این امنیت تامین شود.
وی با بیان اینکه در سال 96 با بحرانی به نام آنفولانزای فوق حاد پرندگان مواجه شدیم گفت: در حال حاضر 850 بیماری مشترک بین انسان و دام داریم که ظرف سه سال گذشته سه بیماری به مرز بحران رسیده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور گفت: این سه بیماری شامل آنفولانزای فوق حاد پرندگان، تب برفکی و تب کریمه کنگو بود که بسیار حاد شد و به حدی رسید که رئیس جمهور در راهپیمایی 22 بهمن سال 96 در مور آنفولانزای فوق حاد پرندگان سخنرانی کرد.
مرگ 27 میلیون قطعه مرغ تخم گذار بر اثر آنفولانزای فوق حاد پرندگان
مومنی از برگزاری سه جلسه مدیریت بحران نیز با حضور معاون اول رئیس جمهور برای رفع این موضوع خبر داد و افزود: در سال 96 بالغ بر 27 میلیون قطعه مرغ تخم گذار معدود و 450 میلیارد تومان خسارت به این بخش وارد آمد.
وی از انجام واکسیناسیون خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر حدود پنج ماه است که کشور از آنفولانزا حتی در کانونهای سنتی و محلی پاک است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور خواستار اختصاص 5 درصد یارانه سلامت به دامپزشکی شد و گفت: اگر این اقدام صورت گیرد 25 درصد درمان وزارت بهداشت کاهش پیدا خواهد کرد.
بودجه دامپزشکی در خرید واکسن 40 درصد افزایش یافت
مومنی ادامه داد: امسال با تفکر پیشگیری و بهداشت باید کمک شود تا درصدی به سازمان دامپزشکی بابت پیشگیری پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه این سازمان به بالغ بر 70 میلیارد تومان بدهکار موسسه رازی است اظهار داشت: بودجه سازمان تنها در خرید واکسن 40 درصد افزایش یافت.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور از خالی بودن 42 درصد پستها این سازمان خبر داد و گفت: اگر بخش خصوصی به کمک ما نمیآمد دامپزشکی به تنهایی توان مقابله با بیماریها را نداشت.
کاهش 27 درصدی تب مالت در سطح کشور
مومنی با بیان اینکه در سال گذشته 27 درصد تب مالت در سطح کشور کاهش پیدا کرده یادآور شد: این مهم با همت و اهتمام تمام پرسنل اتفاق افتاد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این مراسم با بیان اینکه نیمی از عوامل بیماری زا بین انسان و دام مشترک است گفت: طی یکی دو دهه گذشته بیماریهای عفونی بیشتر بوده است.
کامیبز مهدیزاده افزود: 70 درصد بیماریها به بیماریهای مشترک بین انسان و دام برمیگردد بیان کرد: خراسان جنوبی وضعیت خاص دارد اما خوشبختانه با اقداماتی که صورت گرفت شاهد این هستیم که شیوع بیماریها در استان خیلی کمتر از قبل شده است.
حذف کانونهای بیماری در استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در چند سال گذشته بیماری سالک، تب کریمه کنگو و آنفولانزای فوق حاد پرندگان را در کشور داشتیم ادامه داد: اما هیچ موردی در استان نداشتیم در صورتی که در کشور 8 مورد مرگ و 84 مورد ابتلای تایید شده به بیماری تب کریمه کنگو اعلام شد.
مهدی زاده تاکید کرد: برای رسیدن به اهداف سلامت نیاز به همیاری و همکاری در استان داریم و اقدامات خوبی در زمینه دام اتفاق افتاده که منجر به حذف کانونهای بیماری در استان شده است.
وی خاطرنشان کرد: مردم اگر دانش مرتبط با سلامت دام و انسان را داشته باشند کمک بزرگی میتوانند به کاهش بیماریها کنند.
انتهای پیام/ش