تجدید نظر در کشت محصولات کمآب و پرسود برای کشاورزان زنجانی
به دنبال سیاستهای کلی نظام مبنی بر کاشت محصولاتی که با کمترین مصرف آب بهترین بازدهی را دارد، تشویق کشاورزان به کاشت چنین محصولاتی به مرور می تواند به الگویی در بخش کشاورزی تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، به دنبال سیاستهای نظام در بخش کشاورزی مبنی بر کاشت محصولاتی که با کمترین مصرف آب بهترین بازدهی را دارد، می تواند راهگشای برخی از مسائل و مشکلات اصلی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید گردد. به عنوان مثال کاشت و تولید پسته و زعفران و جایگزینی آن با برخی از محصولات مثل هندوانه که با استفاده از آب کم می تواند به کشاورزی برخی از مناطقی که از کم آبی رنج می برند کمک کند، راه حل منطقی به نظر می رسد.
استان زنجان نیز از جمله این استان ها است که کاشت پسته را برای الگوی جدید در این بخش تجربه می کند که به گفته مسئولان مربوطه تاکنون نیز در این زمینه موفق عمل کرده است.
گفتنی است در زنجان ظرفیتهای ناشناخته فراوانی در بخش کشاورزی وجود دارد. اقلیم مناطق مختلف این استان موجب شده تا بستر برای کاشت صنوبر و زعفران نیز فراهم باشد. مدتی است که اخبار حکایت از مطالعات انجام گرفته درباره کاشت محصولات کم توقع در آب و پر سود در این استان دارد. پسته و زعفران محصولی است که بیشترین سهم را در تولید و صادرات بخش کشاورزی کشور دارد و در این راه با حمایتها در آیندهای نزدیک زنجان میتواند از قطبهای پیشرو در تولید این محصول ارز آور باشد.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان زنجان در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم در خصوص موضوع بحران آب و تهمیدات بخش کشاورزی استان گفت: از اقدامات جهاد استان تجهیز زمین های کشاورزی به سامانه های نوین کشاورزی است که 46 درصد زمین های کشاورزی استان به این سامانه مجهز شده و در این زمینه رتبه 5 کشوری را داریم.
جواد تاراسی از توسعه کشت های محصور در استان خبر داد و افزود: در کشت های گلخانه ای مصرف آب قابل مدیریت است و تا کنون 36 هکتار کشت محصور در استان ایجاد شده است و صدور مجوز و پرداخت تسهیلات برای این نوع کشاورزی تسهیل خواهد شد.
وی در سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر جایگزینی محصولات کم آب و پرسود برای کشاورزان گفت: در تولید یونجه کینوا که محصول کم توقع آبی محسوب می شود برای اولین بار در استان زنجان کشت انجام شده و حدود 102 هکتار از مزارع تولید یونجه به تولید محصولات کم توقع آبی اصلاح شده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان زنجان ادامه داد: مطالعه کشت پسته در 2500 هکتار از باغات استان انجام شده و 250 هکتار از این کار عملیاتی شده است.
تاراسی با اشاره به لزوم توسعه آبخوانداری در استان تاکید کرد: با شرایط امروز تزریق آب داخل زمین های بالادست چاه های کشاورزی امری ضروری است و تا کنون 3 آبخوان ذاکر بناب، خرسانلو و قره چریان که سالانه بیش از 15 میلیون متر مکعب تزریق آب دارند انجام شده است.
انتهای پیام/ش