ساماندهی سایت زباله سراوان رشت در اولویت قرار گیرد

ساماندهی سایت زباله سراوان رشت در اولویت قرار گیرد

استاندار گیلان با اشاره به بروز مشکلات زیست محیطی و به خطر افتادن ساکنان نزدیک سایت زباله سراوان رشت گفت: انجام اقدامات کوتاه مدت در سایت سراوان باید در اولویت کارهای مربوط به کمیته ساماندهی قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ارسلان زارع عصر امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان گیلان، با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های دو رودخانه گوهررود و زرجوب شهر رشت برای اهداف توسعه شهری استفاده کرد اظهار داشت: انجام اقدامات کوتاه مدت در سایت زباله سراوان رشت باید در اولویت کارهای کمیته ساماندهی قرار گیرد. 

استاندار گیلان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی سیاست مورد تأکید مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور است عنوان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی موجود تأکیدات زیادی که بر روی لزوم اجرایی شدن اهداف و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور می‌شود از اهمیت و حساسیت بسیار بالای این راهبرد مهم حکایت دارد.

زارع تشکیل کمیته‌های اقتصاد مقاومتی در کشور و در استان گیلان به جانشینی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: بنده به اتفاق جانشین ستاد اقتصاد مقاومتی در گیلان، پروژه‌های استان را یکبار دیگر مورد بحث و بررسی قرار دادیم و قول همه نوع همکاری برای تسریع در اجرای آن‌ها توسط دولت داده شد.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه این استان در ابعاد مختلف کشاورزی، صنعت، گردشگری دارای توانمندی‌ها و پتانسیل‌های بسیار زیادی است ابراز داشت: با توجه به این توانمندی‌های درون استانی، تمام 19 پروژه و 53 زیرپروژه اقتصاد مقاومتی گیلان به تصویب جلسه اقتصاد مقاومتی استان رسیده است.

وی همکاری مدیران بانک‌ها، دستگاه‌های اجرایی و اعمال نظارت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاونت اقتصادی استانداری گیلان را جهت اجرای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی خواستار شد و بیان داشت: پروژه‌های سازمان صمت گیلان پیشرفت فیزیکی خوبی دارند بنابراین برای حمایت مالی و بانکی از آنان باید تلاش لازم انجام شود.

استاندار گیلان با بیان اینکه برخی از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی گیلان برای حل و فصل اموری نظیر تأمین ارز به پیگیری‌های کلان و ملی نیاز دارند خاطرنشان کرد: انتظار داریم با همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی گیلان، مجموعه پروژه‌های اقتصاد مقاومتی استان که با یکسری موانع مواجه هستند تا ده روز آینده تعیین تکلیف شوند.

زارع پرهیز از معطل ماندن پروژه‌های اقتصاد مقاومتی گیلان را امری لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: تشکیل جلساتی با هدف تبادل نظر، بررسی و ارائه راهکارهای دقیق و اتخاذ تصمیمات مورد نیاز و راهگشا برای تسریع در روند ساخت و اجرای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی گیلان باید در دستور کار قرار گیرد.

نماینده عالی دولت در استان گیلان احیاء و ساماندهی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود شهر رشت را مورد اشاره و تأکید قرار داد و عنوان کرد: به دلیل عدم توجه جدی به معضلات دو رودخانه مرکز استان و عدم ورود دستگاه‌های مرتبط به مرحله اجرای عملیات ساماندهی، رودخانه‌های گوهررود و زرجوب به یک چالش بزرگ تبدیل شدند.

وی استفاده از حاشیه رودخانه‌های گوهررود و زرجوب برای اهداف توسعه شهری در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را خواستار شد و اظهار داشت: با ساماندهی و رفع آلودگی این دو رودخانه شهر رشت، شاخص‌های اکولوژیکی و زیست محیطی آن‌ها ارتقاء پیدا می‌کند و از وضعیت نابه‌سامان و وخیم فعلی نجات می‌یابند.

فاضلاب 60 نقطه رشت مستقیماً وارد رودخانه‌های گوهررود و زرجوب می‌شود

 ناصر حاج‌محمدی،  شهردار رشت نیز در این جلسه  با بیان اینکه دو رودخانه شهر رشت به معبری برای عبور فاضلاب تبدیل شده‌اند اظهار داشت: به غیر از شیرآبه محل دفن زباله در سایت سراوان رشت، فاضلاب 60 نقطه دیگر مستقیماً وارد رودخانه‌های گوهررود و زرجوب رشت می‌شود.

شهردار رشت لزوم حضور ذی‌نفعان برای اجرای عملیات طرح احیاء و ساماندهی رودخانه‌های شهر رشت را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: شورای شهر رشت امسال سرمایه‌گذارانی را دعوت کرد و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این شهر با محوریت رودخانه‌های گوهررود و زرجوب را مورد بحث و بررسی قرار داد.

حاج‌محمدی با بیان اینکه هرگونه سرمایه‌گذاری در رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود بدون ساماندهی و لایروبی آن‌ها به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست ابراز داشت: تا زمانی که وضعیت این دو رودخانه شهر رشت با آن حجم آلودگی بسیار زیادشان بر همین اساس پیش برود نمی‌توان برای آن‌ها طرح سرمایه‌گذاری خاصی را پیش‌بینی کرد.

وی سالم نبودن آب رودخانه‌های زرجوب و گوهررود و مشکلات زیست‌محیطی ناشی از آن را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: در حال حاضر پساب‌های شهرک صنعتی رشت، مسکن مهر، فاضلاب بیمارستان‌ها و شیرآبه‌های خطرناک وارد گوهر رود و زرجوب می‌شوند و بر حجم بار میکروبی این دو رودخانه می‌افزایند.

شهردار رشت با اشاره به اینکه به علت آلودگی بالای رودخانه‌های شهر رشت، ساماندهی آنان به اعتبارات بسیار زیادی نیاز دارد خاطرنشان کرد: در صورت لایروبی گوهر رود و زرجوب نه‌تنها فرصت سرمایه‌گذاری و استفاده از ظرفیت‌های این دو رودخانه فراهم می‌شود بلکه از بروز سیلاب‌های خطرناک نیز جلوگیری به عمل می‌آید.

حاج‌محمدی نصب و استفاده از یکسری تجهیزات و امکانات برای جمع‌آوری فاضلاب‌هایی که به رودخانه‌های شهر رشت سرازیر می‌شوند را امری لازم و ضروری دانست و عنوان کرد: بعد از عملیات ساماندهی رودخانه‌ها با ایجاد سدهای لاستیکی در مناطق بالادست می‌توان آب مورد نیاز منطقه را برای تمام فصول سال فراهم کرد.

وی با تأکید بر اینکه باید جلوی ورود فاضلاب به داخل رودخانه‌های شهر رشت گرفته شود تصریح کرد: ساماندهی و رفع مشکلات و چالش‌های موجود در مسیر دو رودخانه گوهر رود و زرجوب به همکاری و تعامل بیشتر تمام دستگاه‌ها نیاز دارد و امیدواریم اعتبارات لازم نیز از سوی دولت برای انجام این کار اختصاص پیدا کند.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon