کردستان| ۴۷ درصد طلاق‌ها مربوط به ۵ سال نخست تشکیل خانواده است

کردستان| 47 درصد طلاق‌ها مربوط به 5 سال نخست تشکیل خانواده است

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه با اشاره به ۱۲ میلیون دختر و پسر ایرانی در سن ازدواج گفت: ۴۷ درصد طلاق‌ها در ۵ سال ابتدای زندگی رخ می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سید علی اصغر رفاهی، مدیرکل پیشگیری‌‌‌‌‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه امشب در نشست با اصحاب رسانه و سازمان‌های مردم نهاد که در این شهر برگزار شد, اظهار داشت: امروز کردستان به‌عنوان هجدهمین استان در کشور میزبان آموزش‌های پیش از ازدواج دختران و پسران بود.

وی افزود: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب، آموزش‌های پیش از ازدواج باید در قالب کارگاه 6 ساعته برگزار شود; این آموزش‌ها در قالب یک ساعت و نیم موضوع بهداشت و سلامت، یک ساعت و نیم مباحث روانشناسی، یک ساعت و نیم احکام و اخلاق و نهایتا 45 دقیقه مباحث حقوقی برای زوجین ارائه می‌شود.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه خاطر نشان کرد: در حال حاضر 12 میلیون دختر و پسر در سن ازدواج داریم و باید به آموزش‌های پیش از توجه ویژه شود اما متاسفانه ضرورت این مهم در خانواده‌ها احساس نمی‌شود.

وی امنیت و رسیدن به آرامش روحی، پاکی و طهارت و احترام به حقوق یکدیگر را مهمترین اصول تحکیم خانواده دانست و گفت: رعایت حقوق و تکالیف زوجین بسیاری از مشکلات آنها را حل می‌کند.

رفاهی قضایی شدن بسیاری از اختلاف خانوادگی را سهم مهلک دانست و تصریح کرد: 47 درصد طلاق‌ها مربوط به 5 سال اول زندگی زوجین بوده, بنابراین بهتر است بسیاری از اختلافات در میان خانواده حل شود.

وی این جلسه را آغازی بر استمرار ارتباط و رفع مشکلات دانست و اظهار کرد: رویکرد قوه قضائیه تنها در ارتباط با پرونده نبوده و باید به تمام 5 وظیفه قوه قضائیه در قانون اساسی توجه شود.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه  بند 1 و 4 مختص پرونده، بند 2 را در راستای احیا حقوق عامه، بند 3 را مطالبه‌گری و نظارت قوه قضائیه از طریق مراجع مختلف و بند 5 را مبنی بر اقدام مناسب برای پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمان عنوان کرد.

وی تشکیل معاونت پیشگیری از وقوع جرم را در راستای تحقق و اجرای بند 5 قوه قضائیه در قانون اساسی دانست و افزود: همه افراد جامعه باید به سمت اجرای بند 5 حرکت کرده و در پایتخت شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم به ریاست رئیس قوه تشکیل شده و در استان‌ها نیز به ریاست مدیرکل دادگستری، نائب رئیسی معاون سیاسی امنیتی استاندار و 15 نفر از مدیرکل‌ها تشکیل شده و همین روال در هر شهرستان نیز ایجاد شده است.

رفاهی هم‌افزایی و جلوگیری از جزیره‌ای عمل کردن را یکی از ویژگی‌های مثبت شورای پیشگیری از وقوع جرم دانست و تصریح کرد: در باب پیشگیری از وقوع جرم، رویه قوه قضائیه تعاملی و مشارکتی بوده و پیشگیری از وقوع جرم, جز با ظرفیت مردم عملی نمی‌شود.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بااشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه پیشگیری امری علمی و فراقوه‌ای است, گفت: هرجا مردم پای کار باشند موفق خواهیم شد برنابراین با بسیج عمومی و طبق برنامه‌های مستمر باید از ظرفیت انجمن‌های مردم نهاد و اصحاب رسانه استفاده کنیم.

وی از سامانه سجام و حضور گسترده مردم در این بستر خبر داد و افزود: از طریق برنامه‌های سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام) این امکان برای مردم و سازمان‌های مردم نهاد فراهم شده که به بهترین شکل ممکن در مدیریت اجتماعی جامعه خود مشارکت داشته باشند.

رفاهی بیان کرد: مردم می‌توانند هرگونه تخلفی را در این سامانه گزارش کنند تا از طریق سازمان‌ها و نهادهای مختلف رسیدگی شود و به نتیجه نهایی برسد.

وی اضافه کرد: این سامانه ابزاری قدرتمند و کار آمد در جهت انجام کلیه اموری است که مردم می‌توانند با ستاد پیگیری پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تماس داشته باشند.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه هدف از راه‌اندازی این سامانه را استفاده بهینه از تمامی ظرفیت‌های مردمی و همکاری شهروندان با دستگاه قضایی در جهت پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: با استفاده از این روش شاهد کاهش پرونده‌های قضایی خواهیم بود.

وی عنوان کرد: سامانه سجا یکی از بهترین سیستم‌های نظارتی غیرمتمرکز است و در واقع نظارت مردم بر مردم و مردم بر مسئولان است.

 مدیر کل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه افزود: این سامانه زمینه و بستر لازم را برای دسترسی آسان در تمامی زمان‌ها و مکان‌ها برای تحقق و ایفای نقش مردم در کاهش جرایم را محقق می‌سازد.

وی تصریح کرد: امسال مصمم هستیم با بهره‌گیری از ظرفیت این سامانه در راستای دغدغه‌های مقام معظم رهبری مبنی بر کاهش جرایم و تحقق فرمایشات ایشان، گام برداریم.

رفاهی ادامه داد: از اقشار مردم، سازمان‌های مردم نهاد و علاقمندان که دغدغه کاهش فساد را دارند دعوت کرده تا از این ظرفیت عظیم دستگاه قضایی استفاده کنند.

وی اظهار کرد: در صدد هستیم از فساد اداری و مالی، جرایم علیه منابع طبیعی با اولویت جلوگیری از تصرفات غیر قانونی اراضی ملی و دولتی ( زمین خواری ساحلخواری و کوهخواری)، جرایم علیه محیط زیست و جرایم مرتبط، جرایم آسیب‌های مرتبط با فضای مجازی، تهیه و توزیع مواد مخدر و روان‌گردان، تولید و توزیع مشروبات الکلی، قاچاق کالا و ارز، تخلفات انتخاباتی ، فرار مالیاتی و جرایم اقتصادی ( احتکار و گرانفروشی عمده ) و جرایم علیه محیط‌های کارگری پیشگیری کنیم تا شاهد کاهش جرایم و تخلفات باشیم.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه خاطرنشان کرد: گزارشات مردمی بعد از صحت‌سنجی در اولین فرصت به دست عالی‌ترین مقامات اجرایی، قضایی، انتظامی و نظارتی در 3 سطح ملی، استانی و شهرستانی می‌رسد.

وی گفت: از زمان فعال‌سازی سامانه سجام 9 هزار گزارش مردمی از سراسر کشور از طریق این سامانه به دستگاه قضایی ارسال شده که یک هزار و 200 گزارش آن صحت‌سنجی و به مجاری مرتبط اعلام شده است.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه با بیان اینکه 30 گزارش نیز از کردستان از این طریق ارسال شده است, افزود: 90 هزار دیدبان پیشگیری در کشور از طریق سجام فعالیت می‌کنند که یک‌هزار و 280 دیدبان در این استان حضور دارند.

رفاهی خاطرنشان کرد: سال گذشته 18 میلیون پرونده و 50 میلیون دادرسی در دستگاه قضایی انجام شده است.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon