ظرفیت آب‌بندان‌های گیلان در صورت لایروبی به ۴۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد

ظرفیت آب‌بندان‌های گیلان در صورت لایروبی به 400 میلیون مترمکعب می‌رسد

استاندار گیلان با بیان اینکه ظرفیت آب‌بندان‌های این استان در صورت لایروبی به ۴۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد گفت: این کار موجب حفظ جمعیت روستاها می‌شود و حتی زمینه مهاجرت به روستاها را نیز فراهم می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ارسلان زارع صبح امروز در همایش علمی نقش آب‌بندان‌ها در توسعه اقتصادی گیلان در سالن غدیر استانداری در رشت اظهار داشت: با توجه
به شرایط پیچیده اقتصادی کشور، توجه به ظرفیت‌های داخلی و استفاده از پتانسیل استان‌ها بسیار مهم است.

استاندار گیلان توجه به ظرفیت‌های داخلی و موقعیت‌های خدادادی استان گیلان به‌ویژه جغرافیای کم‌نظیر آن را بسیار ارزشمند دانست و گفت: تاکنون آنطور که باید به ظرفیت‌های گیلان توجه نشده است و باید بدانیم وجود 870 آب‌بندان و تالاب در گیلان موهبت خدادادی حساب می‌شود.

وی با بیان اینکه ظرفیت آب‌بندان‌های گیلان در صورت لایروبی به 400 میلیون مترمکعب می‌رسد تصریح کرد: می‌توان با هزینه اندک قدرت انتقال آب زراعی را در استان گیلان افزایش دهیم که این کار موجب حفظ جمعیت روستاها می‌شود و حتی زمینه مهاجرت به روستاها را نیز فراهم می‌کند.

زارع هدف اصلی تمام جوامع را داشتن استراتژی توسعه پایدار خواند و خاطرنشان کرد: تدوین برنامه‌های 5 ساله توسعه در کشور نیز در همین راستا است و گیلان با داشتن جغرافیا و اقلیم خوب می‌تواند زمینه توسعه خود و کشور را فراهم کند.

استاندار گیلان گفت: می‌توان از ظرفیت آب‌بندان‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله گردشگری و آبزی‌پروری استفاده کرد و موجب رفع تنش‌های آبی برای 38 هزار هکتار اراضی شالیزاری گیلان و 50 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی استان شد.

وی اولویت در احیای آب‌بندان‌ها را مربوط به تأمین آب بخش کشاورزی استان گیلان دانست و بیان کرد: بهترین زمان کار روی آب‌بندان‌ها فصل پاییز است و دستگاه‌های ذی‌ربط مانند جهاد کشاورزی و آب‌منطقه‌ای گیلان بایستی از فرصت پیش‌رو استفاده بهینه داشته باشند.

نماینده عالی دولت در استان گیلان هماهنگی خوب بین دستگاه‌های اجرایی این استان هنگام تدوین شیوه‌نامه آب‌بندان‌ها را مورد تأکید قرار داد و افزود: ادامه همکاری تمام سازمان‌ها و نهادهای مرتبط برای استفاده بیشتر از ظرفیت آب‌بندان‌ها ضروری است.

مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری گیلان نیز در این همایش ابراز داشت: توسعه اکوتوریسم، آبزی‌پروری، ایجاد اشتغال، تولید ارزش افزوده مکانی، توسعه اقتصادی گیلان و ذخیره آب برای شالیزارهای کشاورزی از جمله مزایای احیای آب‌بندان‌ها است.

یونس رنجکش خاطرنشان کرد: داشتن کارگاه توجیهی در رابطه با آب‌بندان‌ها و بررسی روش‌های علمی مربوطه و ارائه نظرات و مقالات اعضای این همایش و الگو قرار دادن آب‌بندان‌های نوده شهرستان رشت و شهرستان شفت جهت بررسی بیشتر و ایجاد اشتغال از طریق احیای آب‌بندان‌ها از اهداف این همایش است.

آرش فرزام صفت، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی و بین‌الملل استانداری گیلان نیز در این همایش گفت: در حال حاضر 400 میلیون مترمکعب از آب زراعی استان گیلان توسط آب‌بندان‌ها تأمین می‌شود و خلاء وجود وحدت رویه بین دستگاه‌های اجرایی روی بحث آب‌بندان‌ها از دلایل تشکیل این همایش است.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon