پسماند شناورها به معضلی زیست‌محیطی در کیش تبدیل شده است

پسماند شناورها به معضلی زیست‌محیطی در کیش تبدیل شده است

رئیس سازمان محیط زیست کیش گفت: یکی از معضلات زیست‌محیطی بندرگاه و آب‌های پیرامون کیش، تخلیه مستقیم پسماندها به دریاست که عموماً توسط خدمه شناورها انجام می‌گیرد.

مریم محمدی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کیش اظهار داشت: کارکنان شناورها در آب‌های ساحلی زباله می‌ریزند و آب خن آغشته به روغن سوخته را در دریا تخلیه می‌کنند که لازم است در بندرگاه‌ها ساز و کاری اتخاذ شود.

وی ادامه داد: جزیره کیش به لحاظ ویژگی‌های اکولوژیکی و طبیعی به‌عنوان یکی از جزایر منحصربه‌فرد موجود در خلیج‌ فارس محسوب شده و دارای توان بالقوه مناسبی برای رشد در بسیاری از زمینه‌هاست که این امر تنها از طریق رعایت دیدگاه‌های توسعه پایدار و ملاحظات زیست‌محیطی امکان‌پذیر است.

این مسئول افزود: ویژگی‌های منحصربه‌فرد این جزیره به‌عنوان یک عامل بالقوه رشد و توسعه محسوب می‌گردد، اما در صورت عدم رعایت ملاحظات زیست‌محیطی و حساسیت‌های موجود خود می‌تواند به‌عنوان یک عامل بازدارنده برای توسعه به حساب آید.

محمدی خاطرنشان کرد: منابع آب جزیره شامل آب‌های ساحلی و آب‌های سطحی است و جزیره کیش به دلیل وسعت کم و عدم شرایط لازم، فاقد رودخانه و جریان آب سطحی دائم است چرا که  سطوح ارتفاعی بیش از 30 متر در جزیره به‌واسطه شیب اندک و نفوذپذیری زیاد از تکوین مسیل جلوگیری می‌کند.

این مسئول یادآور شد: برداشت آب از منابع زیرزمینی بیش از ظرفیت محیط و بازگرداندن پساب به چاه‌های سطح جزیره و یا وارد نمودن آن به شبکه فاضلاب موجب شور شدن آب زیرزمینی تا پنج برابر و یا موجب اختلال در سیستم تصفیه‌خانه، انتشار بوی نامطبوع و در معرض خطر قرار گرفتن پوشش گیاهی گردیده است.

به گفته وی، جزیره کیش بر روی نقشه‌های جغرافیای گیاهی ایران، در منطقه رویشی نیمه حاره واقع‌شده است. وجه مشخصه این منطقه رویشی، حضور گیاهان پست و درختان مقاوم به خشکی است.

وی با بیان این که درخت‌زارهای جزیره از گونه‌های بومی و طبیعی جزیـره شامل کهور ایرانی، گز، کنار، انجیــر بنگالی و کرت هستند که همه آن‌ها جز گونه‌های حمایت‌شده می‌باشند، افزود: با توجه به محدودیت شدید آب ‌و خاک و هزینه زیاد نگهداری درخت در جزیره، تأثیر بسزای درختان در تعدیل هوای گرم جزیره، کمک به تغذیه منابع زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک و همچنین نقش آن‌ها به‌عنوان پناهگاه و زیستگاه گونه‌های مختلف حیات‌وحش جزیره، حفظ درختان مذکور از اولویت بالایی برخوردارند.

محمدی اضافه کرد: در پوشش گیاهی جزیره، گونه‌های غیربومی متنوعی نیز به چشم می‌خورد که گل کاغذی، نخل خرما، نخل زینتی، لیمـو، نارگیل، چریش، اکالیپتوس، ابریش=م یابرهان، گاروم زنگی درمان عقرب، خرزهره، و بسیاری گونه‌های دیگر از آن  جمله‌اند.

وی یادآور شد: در ادوار گذشته مناطق نسبتاً وسیعی از جزیره با گونـــه کهور پاکستانی جنگل‌کاری شده است کهور پاکستانی، گونه‌ای مهاجم به شمار می‌آید و کاشت آن در مناطق شهری توصیه نمی‌شود.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon