قدمهای کُند در ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان
مهمترین چالش ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در استان اصفهان عدم وجود ساختار متناسب با آن است، موضوعی که مسئولان ذیربط برای تحقق آن باید چارهاندیشی کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، از جمله راههای پیشرفت کشور خودکفایی و متکی شدن به نیروها و فکرهای جوان است. نیروهای جوانی که با فکرهای کوچک خود توانایی برداشتن قدمهای بزرگ دارند. چنانچه این قطرات فکر در کنار هم جمع شوند، دریایی از ایدهها را ایجاد میکنند.
چه بسا راهنماییهای کوچکی به این بزرگفکران بتواند تحولات عظیم و گاه خودکفاییهایی را ایجاد کند. در حال حاضر بیش از 500 شرکت دانشبنیان در اصفهان در حال فعالیت هستند که تعداد 7 هزار نیروی کار را در خود جا دادهاند. هزاران هزار نیروی کار دیگر در شهرهای دیگر ایران مشغول به کار هستند که با به اشتراک گذاشتن فعالیتها و تفکرات خود میتوانند منطقه را متحول کنند.
جذب و حفظ سرمایههای انسانی خلاق و شایسته و ایجاد اشتغال و خوشههای صنعتی خدماتی با فناوری برتر، از اهداف مهم تشکیل منطقه ویژه علم و فناوری است.
بحث منطقه ویژه علم و فناوری که روزگاری قرار بود با سرعت و قوت در استان اصفهان شکل بگیرد و در تکامل شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان باشد، به قدری جدی شروع شد که استانهای دیگر را تحت تاثیر قرار داد و آنها نیز متقاضی ایجاد این منطقه در استان خود شدند. اما متاسفانه فقط شروع پرقدرتی داشت و ادامه آن به کندی پیش رفت.
فرایند ایجاد کریدور علم و فناوری با سرعت دنبال شود
استاندار اسبق اصفهان در دوران حضور خود به عنوان مقام ارشد دولت در استان تأکید کرد که اصفهان باید فرایند ایجاد کریدور علم و فناوری را با قوت و سرعت بیشتر دنبال کند.
براساس گفتههای رسول زرگرپور، معاون فناوری ریاست جمهوری نیز بیان داشته که هیچ مکانی مانند اصفهان نمیتواند برای ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری مناسب باشد.
وی یکی از کانونهای اصلی ایجاد کریدور را وجود شهرک علمی و تحقیقاتی برشمرد و گفت: خوشبختانه این شهرک در اصفهان با قوت در حال فعالیت است.
با وجود دریافت دستور اما متاسفانه پس از گذشت چندین سال این طرح به تازگی قدمهایی در راه اجرایی شدن برداشته است.
استقبال از مشارکت بخش خصوصی
استاندار اصفهان در این خصوص اظهار داشت: مهمترین چالش ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری عدم وجود ساختار متناسب با آن است البته ما از مشارکت بخش خصوصی در این خصوص استقبال میکنیم.
عباس رضایی افزود: قرار است شورای عالی منطقه ویژه علم و فناوری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شود تا در استانهای مختلف کشور همچون اصفهان، یزد، خراسان رضوی، آذربایجان این منطقه ویژه تشکیل شود.
وی با اشاره به اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی در اصفهان میتواند برای شکلدهی منطقه ویژه علم و فناوری به بهترین شکل هماهنگی لازم را داشته باشد، تصریح کرد: دلیل این امر نیز ظرفیتهای بسیار خوبی است که در شهرک علمی و تحقیقاتی فراهم شده است.
استاندار اصفهان گفت: مقرر شد کمیتهای متشکل از رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی و چند کارشناس مربوطه با مسئولیت معاونت توسعه مدیریت و منابع استان تشکیل و مشکلات احصاء و به تهران منعکس شود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه پس از سالها که مسئله ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری استان اصفهان مطرح شد و مراحل ایجاد آن خوب پیش میرود، افزود: در حال حاضر توانستیم شورای سیاستگذاری و هیئت اجرایی این منطقه ویژه را شکل دهیم که در تسریع در ایجاد این منطقه، نقش سازندهای دارند.
رضایی تصریح کرد: با توجه به اینکه هنوز دبیر اجرایی مشخص نشده است از رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان درخواست کردیم به عنوان جانشین دبیر اجرایی، جلسات این هیئت را پیگیری و مدیریت کنند.
لزوم شناسایی و مرتبط کردن شرکت های دانش بنیان
معاون هماهنگی امور اقتصادی و استانداری اصفهان اظهار داشت: نقاط قوت شهرکهای فناوری و علمی- تحقیقاتی را باید با تمام توان تقویت کرد.
سید حسن قاضی عسگر ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان باید شناسایی و به یکدیگر و نیز به شهرک علمی- تحقیقاتی متصل و مرتبط شوند که در این صورت منطقههای ویژه علم و فناوری خوبی داریم.
وی تصریح کرد: ما در اصفهان و در امر جریان توسعه صنعتی خوب پیش رفتهایم اما به شدت به جریانهای توسعه سیستمی و یادگیری نیازمندیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نساجی و پوشاک را اولویت استان دانست و گفت: اصفهان باید در حوزه علم و فناوری در موضوعات حمل و نقل ریلی، گردشگری، کشت گلخانهای، ساخت تجهیزات پزشکی، بایوتکنولوژی و شهر هوشمند نیز به فعالیت بیشتری بپردازد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اصفهان در حال حاضر منطقه ویژه اقتصادی است، ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در این استان علاوه بر محکمتر کردن پیوند صنعت و دانشگاه میتواند به اقتصاد کشور نیز یاری رساند به گونهای که به مسائل زیرساختی و کلان این حوزه به شکلی منسجمتر و ویژهتر پرداخته شود.
انتهای پیام/ش