شرکت‌های آمریکایی برای تجارت در چین ریسک بزرگی می‌کنند

شرکت‌های آمریکایی برای تجارت در چین ریسک بزرگی می‌کنند

شرکت های آمریکایی که در چین تجارت می کنند به خاطر کند شدن رشد اقتصادی در اثر جنگ تجاری و اعتراضات در هنگ کنگ بر سر دموکراسی، ریسک بزرگی را به جان خریده اند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سی ان ان، شرکت های آمریکایی که در چین تجارت می کنند به خاطر کند شدن رشد اقتصادی در اثر جنگ تجاری و اعتراضات در هنگ کنگ بر سر دموکراسی، ریسک بزرگی را به جان خریده اند. ولی این ریسک ها مانع بسیاری از آنها برای وارد شدن به بازار بزرگ چین نشده است.

 چندین کسب و کار آمریکایی نشانه های مثبتی از چین در هفته‌های اخیر دریافت کرده اند که راه را برای معاملات سودآور در دومین اقتصاد بزرگ دنیا باز کرده است، مثلا شرکت پی پل در ماه گذشته مجوزی برای فراهم کردن پرداخت های دیجیتالی دریافت کرد. گزارش شده که شرکت بلک راک هم با شرکت تکنولوژی تنسنت چین در مورد قراردادهای احتمالی صحبت کرده است. جی پی مورگان هم در ماه اوت مزایده ای را برنده شد که طبق آن می تواند کنترل کسب و کارهای مدیریت سرمایه خود را در چین به دست بگیرد، البته هنوز تأیید نهایی آن مانده است.

 چندین شرکت آمریکایی دیگر هم وارد چین شده اند. شرکت تسلا سال گذشته یک کارخانه بزرگ در شانگهای ساخت تا بزرگترین کارخانه خودروهای الکتریکی جهان باشد. این کارخانه در همین ماه تولید خود را آغاز می‌کند.

 ارتباط بین شرکت های آمریکایی و چین عجیب نیست. چین محل سکونت بیش از یک میلیارد انسان است که بسیاری شرکت ها آنها را مشتریان خود می دانند.

 چالش های فعالیت در چین

 کند شدن رشد اقتصادی چین و ادامه جنگ تجاری آن با آمریکا بی ثباتی زیادی برای تجارت در این کشور به وجود آورده است  و این بی ثباتی تمام نمی شود. کند شدن رشد اقتصادی بزرگ‌ترین نگرانی سرمایه گذاران است و بیش از 53 درصد آن ها طی یک نظرسنجی در تابستان سال جاری اظهار کردند که سرمایه‌گذاری خود را به تاخیر می‌اندازند یا کاهش میدهند و دلیل آن مستقیماً در گیری های تجاری چین و آمریکاست.

 برای تولید کنندگان آمریکایی، عوارض بالا بر کالاهای چینی دلیلی خوب برای ترک این کشور است. بسیاری از آنها به کشورهایی مانند ویتنام روی آورده اند چون افزایش هزینه های  تولید، چین را نسبت به گذشته به مکانی بسیار گران تر برای ساخت کالاها تبدیل کرده است.

 برخی شرکت‌ها مانند والمارت و تسلا همچنان به تولید در چین ادامه می دهند ولی سایر شرکت ها تصمیمات خود را فعلا به تعویق انداخته اند.

 تا زمانی که چین و آمریکا به یک تفاهم جدید در مورد فعالیت در بازارهای یکدیگر نرسیده‌اند، بسیاری شرکت ها انعطاف پذیر می‌مانند و تعهدی به ماندن در چین ندارند. این شرایط برای تجارت و مخصوصا سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی اصلا خوب نیست.

 ادامه اعتراضات در هنگ کنگ ریسک بزرگ دیگری برای شرکت های آمریکایی است. یک مقام اجرایی یک تیم لیگ بسکتبال آمریکا هفته گذشته  پس از اعلام حمایت از اعتراض کنندگان در توییتر خود، یک طوفان بین المللی به راه انداخت. 

این کار باعث شد تمام شرکای های چینی لیگ بسکتبال آمریکا قراردادهای خود را با این لیگ معلق کنند و ارتباط بین دو کشور خراب تر شود. اگر این ارتباط سریع تعمیر نشود، این درگیری ها می تواند خسارت مالی عمده‌ای به لیگ بسکتبال آمریکا بزند:  بازار چین حداقل 10 درصد درآمد فعلی این لیگ را تامین می کند که می تواند تا 2030 به 20 درصد برسد.

 در کل، اقدامات چین شرکت های آمریکایی را در فشار بین خواسته های چین و انتظارات آمریکا در مورد آزادی و حقوق بشر قرار می دهد و این کشور را به مکانی نامطمئن برای تجارت تبدیل می کند.

 انتهای پیام/43

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon