قاسم محمدی: هنر عکاسی پس از انقلاب زنده شد

قاسم محمدی:هنر عکاسی پس از انقلاب زنده شد

عکاس باسابقه کشورمان معتقد است که هنر عکاسی در دوران پس از انقلاب اسلامی رشد و نمو پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، «قاسم محمدی» عکاس پیشکسوت کشور با اشاره به برپایی نمایشگاه عکس‌های ساسان مؤیدی، وی را  یکی از عکاسان خوب و بادانش نسل پس از انقلاب اسلامی دانست که با تکنیک‌ها و فنون عکاسی آشنایی کامل دارد. وی گفت: آثار ساسان مؤیدی بیشتر در دوران دفاع مقدس نمود پیدا کرد و من سبک عکاسی او را می‌پسندم؛ عکس‌هایش گویا و زنده است؛ به‌اعتقاد من کارهای ساسان، حس شور، شوق و اراده‌ای را که مردم ما درطول سال‌های دفاع مقدس از خود نشان دادند به‌خوبی به‌نمایش می‌گذارد.

"سوژه‌های این عکاس اعم از مردم عادی و رزمندگان، حسی امیدوار و نویدبخش دارند و تلألؤ صلابت و پیروزی در چشمانشان مشهود است."

وی با بیان مطلب فوق، افزود: نمایش عکس‌های مربوط به سال‌های دفاع مقدس برای نسل‌ جوان ما که فضای جنگ را درک نکرده‌اند، ضرورتی مهم و قابل توجه است و به‌اعتقاد من تأثیر مثبت نمایش این عکس‌ها بر عقاید و باورهای نسل جوان بسیار زیاد است. خوشبختانه ما عکاسان توانمندی داشتیم که توانستند عکس‌های زیبا و تأثیرگذاری را از سال‌های دفاع مقدس به‌ثبت برسانند؛ ساسان مؤیدی یکی از همین عکاسان است.

"در سال‌های پس از انقلاب، هنر عکاسی نیز کنار سایر هنرها قوام پیدا کرد و زنده و پویا شد؛ من عکاس قبل از انقلابم و آن دوره را درک کرده‌ام؛ درعین‌حال، عکاسی در دوران پس از انقلاب اسلامی را هم دیده‌ام؛ پیش از انقلاب افراد زیادی بودند که استعداد خوبی در عکاسی داشتند اما زمینه لازم برای بروز استعدادهایشان وجود نداشت؛‌ این زمینه مساعد پس از انقلاب اسلامی به‌وجود آمد."

محمدی  با ابراز مطلب فوق، گفت: وضعیت عکاسی امروز ما از حیث کیفیت، محتوا و واقعیت عکاسی، نسبت به سال‌های پیش از انقلاب بسیار رضایت‌بخش است؛ با توجه به گسترش راه‌اندازی مراکز آموزش عکاسی در کشور،‌ اکنون بخش قابل توجهی از جوانان علاقه‌مند به عکاسی در معرض آموزش‌های لازم قرار گرفته‌اند. بشخصه به‌عنوان یک عکاس قدیمی از تماشای کار عکاسان جوان لذت می‌برم؛ اکنون سطح هنر و استعداد بسیاری از عکاسان ما با استعداد و توانمندی عکاسان برجسته دنیا برابری می‌کند؛ این را بدون غلو می‌گویم؛ البته ممکن است عکاسان ما از حیث برخورداری از امکانات نسبت به عکاسان خارجی قدری ضعیف باشند که این امری طبیعی است.

"توصیه‌ام به عکاسان جوان این است که به رسالت عکاسی‌شان متعهد باشند؛ هنر در درجه اول عبارت از عشق و علاقه هنرمند به رشته هنری‌اش است."

این عکاس پیشکسوت همچنین گفت: در حال حاضر نمی‌توان به عکاسی به‌عنوان شغل نگاه کرد؛ اکنون تعداد عکاسان جوان بسیار زیاد اما منابع مالی لازم برای تأمین آنها اندک است؛‌ به همین دلیل، پیشنهاد من این است جوانانی که جذب هنر عکاسی می‌شوند، روی این رشته هنری به‌عنوان شغلی که می‌توانند از آن امرار معاش کنند، حساب باز نکنند؛‌ بلکه به‌عنوان شغل دوم به آن نگاه کنند. البته من بشخصه به‌دلیل عشق و علاقه‌ای که به عکاسی داشتم، این کار را نکردم و آن را به‌عنوان شغل اول انتخاب کردم.

"توصیه دیگرم به عکاسان جوان این است که ارزش دوربینی را که در دست دارند بدانند؛ مسئولیت‌ کاری را که به‌عهده می‌گیرند بپذیرند و به اصول اخلاق حرفه‌ای و ارزش‌های جامعه پایبند باشند؛‌ در غیراین‌صورت عکاسی فایده‌ و ارزشی ندارد."

محمدی خاطرنشان کرد: عکاس خبری نباید خود را کارمند فرض کند. تعهد و مسئولیت‌پذیری مهم‌ترین اصل در کار عکاسان خبری است؛ بی‌تردید اگر کسی این ویژگی‌ها را کنار عشق به حرفه عکاسی در وجود خود داشته باشد، می‌تواند به موفقیت در این رشته هنری امیدوار باشد.

 

انتهای پیام/+

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران