خسارت سنگین سیلاب در ۱۴ شهرستان استان گیلان / کشت دوم مزارع برنج از بین رفت

خسارت سنگین سیلاب در 14 شهرستان استان گیلان / کشت دوم مزارع برنج از بین رفت

گروه استان‌ها ـ مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان گفت: طبق ابلاغ قانون جدید مدیریت بحران کلیه دستگاه‌های اجرایی در گیلان باید از اعتبارات داخلی خود برای جبران خسارت‌های سیل هزینه کنند.

رضا اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، ضمن تشریح آخرین وضعیت جاری شدن سیلاب در نقاط مختلفی از استان گیلان اظهار داشت: طبق ابلاغ قانون جدید مدیریت بحران کلیه دستگاه‌های اجرایی استان باید از محل اعتبارات داخلی خود برای جبران خسارت‌های ناشی از بروز سیلاب در شهرستان‌ها هزینه کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با بیان اینکه میزان دقیق خسارت‌های ایجاد شده سیلاب در این استان پس از فروکش کردن آب رودخانه‌های طغیان کرده مشخص شده و قابل ارزیابی است عنوان کرد: خسارت‌های وارد شده به تأسیسات زیربنایی، راه‌های دسترسی، خطوط انتقال انرژی و ابنیه و ساختمان‌ها به زودی بررسی می‌شود.

اسلامی با اشاره به اینکه از مجموع 16 شهرستان گیلان تعداد 14 شهرستان از بارش سیلاب اخیر متأثر شده و آسیب دیده‌اند تصریح کرد: از این میان 9 شهرستان خسارت‌های قابل توجهی داشتند و گزارشاتی در زمینه جاری شدن سیل، طغیان رودخانه‌ها و رانش زمین در برخی از نقاط استان گیلان نیز ارسال شده است.

وی از تخریب دو دهنه پل در اسالم و املش و آسیب‌دیدگی تعدادی از پل‌های روستایی شهرستان‌های سیل‌زده گیلان خبر داد و ابراز داشت: در مدت مشابه پاییز سال گذشته بارش حدود 600 میلی‌متر باران در استان گیلان به ثبت رسید در حالی‌که حدود 40 درصد از این مقدار یاد شده فقط در همین بارش‌های اخیر یک روز گذشته به وقوع پیوسته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان صدور اخطاریه‌ و آماده‌باش به کلیه نیروهای خدمات‌رسان و امدادی استان پیش از بروز سیلاب را مورد اشاره قرار داد و گفت: نیروهای خدماتی و امدادی با توجه به آمادگی‌هایی که از قبل داشتند به سرعت وارد عمل شده و اهالی که در معرض خطر سیلاب بودند را به مناطق امن انتقال دادند.

اسلامی از وارد آمدن خسارت به بخش‌های کشاورزی، انبار ذخیره برنج، تخریب منازل مسکونی، برجای ماندن چندین مصدوم، مفقود شدن یک نفر از اهالی و آسیب‌دیدگی کشت دوم مزارع در شهرستان‌های سیل‌زده گیلان خبر داد و افزود: در برخی از شهرستان‌های گیلان نیز به علت شدت بارش باران تعدادی از منازل مردم دچار آبگرفتگی شد.

وی با تأکید بر اینکه ستادهای مدیریت بحران شهرستان‌ها باید اطلاعات دقیق میزان خسارت‌ سیلاب را به استانداری گیلان جهت اطلاع‌رسانی منعکس کنند خاطرنشان کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی گیلان باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدامات خود را برای جبران خسارت‌های ناشی از بروز سیلاب در شهرستان‌های آسیب‌دیده گیلان متمرکز کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان از ابلاغ جدید قانون مدیریت بحران به کلیه استان‌های کشور از جمله گیلان سخن گفت و اظهار داشت: به موجب این ابلاغیه جدید تمام دستگاه‌های اجرایی استان گیلان موظف هستند به غیر از هزینه حقوق و دستمزدهای کارمندانشان از محل اعتبارات داخلی خود برای رفع خسارت‌های سیل هزینه کنند.

اسلامی با بیان اینکه تمام دستگاه‌های اجرایی دخیل در حوزه خسارت‌های سیلاب باید هزینه‌کردهای خود را به ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان اطلاع دهند ابراز داشت: براساس ابلاغ جدید قانون مدیریت بحران تمامی این هزینه‌‌‌کردها پس از یک بررسی دقیق جهت تأمین به سازمان برنامه و بودجه کشور منعکس می‌شود.

وی خبر فوت شدن یک نفر در شهرستان صومعه‌سرا را مورد تأیید قرار داد و ضمن درخواست از تمام مردم و اهالی ساکن در شهرستان‌های استان جهت رعایت نکات ایمنی در زمان بروز سیلاب تصریح کرد: تردد در حرایم رودخانه‌‌ها آن هم در زمان بارش باران شدید مخاطرات زیادی را به دنبال دارد و مردم باید از انجام این عمل جداً خودداری کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon